مرتضی آتش زمزم در گفتوگو با خبرنگار سینمایی ایرنا، درباره فیلم دروغهای زیبا که روز اول جشنواره در خانه جشنواره اکران شد، اظهار داشت: بنگلادش کشور رو به توسعه است و رشد اقتصادی مثبت هشت درصد (۸درصد)دارد. یک زمانی جزو کشورهای فقیر بوده است. ولی الان در حال رشد است؛ من به یک قصه بین المللی فکر کردم. دنبال یک بحث جهانشمول انسانی بودم. چون دنیا را یک دهکده جهانی میدانم. در فرانسه هم کسانی هستند که معیشت سختی دارند. دوست دارم بُعد انسانی فیلم من رشد پیدا کند.
به سختی به جشنواره رسیدیم
آتش زمزم با اشاره به اینکه فیلمش در سانس اول روز اول اکران شده بیان کرد: من دوست داشتم فیلم من در روز چهارم یا پنجم اکران شود که فیلم های دیگر هم دیده شده باشند. آن وقت منتقدان میتوانستند بهتر قضاوت کنند. ما هم فرصت بیشتری داشتیم تا به جشنواره برسیم.
وی افزود: واقعا ما به سختی به جشنواره آمدیم. چون قرعه کشی خیلی دیر انجام شد. این فیلم تعدادی مهمان خارجی داشت. خودمان باید روادید و بلیت را هماهنگ میکردیم. بازیگر زن فیلم سر یک پروژه دیگری بود و هماهنگ کردن سخت بود. قسمت این بود که فیلم در روز اول نمایش داده شود. من از انرژی سالن رسانه ها راضی هستم.
زیبایی ارتباط مسلمان و بودایی خیلی ارزشمند است
آتش زمزم با یادآوری این که برای ساخت فیلم مستند به بیست کشور خارجی رفتهاست، گفت: روز اولی که به بنگلادش رفتم دیدم کشور جذاب و رنگارنگی است. احساس کردم این کشور بکر و دست نخورده است. هنوز پای پروژههای دولتی به این کشور باز نشده است.
این کارگردان درباره کیفیت سینمای بنگلادش توضیح داد: سینمای بنگلادش تحت تاثیر هند و هالیوود است. فیلمهای روز هند و آمریکا در این کشور پخش میشود. سینمای ایران سطحش خیلی بالاتر از فیلمهای آنهاست. فیلمهای محبوبشان آنهاست که یک مشت میزنند و ۱۰نفر به هوا میپرند. فیلم «دروغهای زیبا» با سطح بالایش مورد توجه آنها قرار گرفتهاست.
وی درباره علت بردن پنج نفر ایرانی برای ساخت فیلم به بنگلادش گفت: ما به جیبمان نگاه می کنیم. این پنج نفر دوستانه کار می کنند. البته من به این وضع عادت کردهام. چون فیلم بیگ پروداکشن (اثر پرخرج) من هفت نفره بوده است.
بنگلادشی های به عباس کیارستمی احترام میگذارند، وقتی صحبت ایران میشود، اسم مهرجویی و بچه های آسمان را میآورندآتش زمزم با تاکید بر این که به اتحاد بین ادیان پرداخته توضیح داد: در بنگلادش بین ادیان جنگ وجود دارد که خیلی بد است. بودایی ها خیلی رابطه خوبی با بقیه ندارند. در همسایگیشان کشور میانمار مسلمانان را میکشد. نود و نه درصد مردم بنگلادش مسلمان هستند. زیبایی ارتباط یک مسلمان و بودایی برای من خیلی ارزشمند بود. من دوست ارمنی و یهودی دارم. وقتی با هم هستیم به دینمان فکر نمیکنیم.
وی درباره بازخورد مردم بنگلادش به فیلم گفت: من یک فوق ستاره را در یک فیلم ایرانی آوردم. این فیلم با بودجه کم و به صورت مستقل ساخته شده است. لطف مطبوعات بنگلادش به فیلم ما خیلی زیاد بوده و از فیلم به عنوان نماینده بنگلادش در اسکار نام بردهاند. آنها به عباس کیارستمی احترام میگذارند. در خیابانهای بنگلادش وقتی صحبت ایران میشود، اسم مهرجویی و بچه های آسمان را میآورند.
این کارگردان درباره اکران فیلم در ایران گفت: آقای خسروشاهی این فیلم را برای اکران داخل کشور دوبله کرده است. به اکران ایران هم توجه کردهایم. خیلی دوست داشتم در جشنواره میتوانستم نسخه دوبله شده را نمایش بدهم. اما نسخه نهایی آماده نشد.
چهلودومین جشنواره بین المللی فیلم فجر شامگاه چهارشنبه -۱۱ بهمن- رسما افتتاح و از روز پنجشنبه اکران فیلمها در خانه جشنواره (برج میلاد تهران) و سینماهای مردمی آغاز شد؛ ۲۲ فیلم در بخش سودای سیمرغ، ۱۲ فیلم در بخش نگاه نو و ۴ فیلم در بخش انیمیشن با یکدیگر رقابت میکنند و در نهایت برگزیدگان بخشهای مختلف در مراسم اختتامیه -۲۲ بهمن- معرفی خواهند شد.