به گزارش ایرنا، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا شامگاه شنبه به وقت محلی با انتشار بیانیه ای بدون اشاره به دلیل اصلی ناآرامی های اخیر در منطقه از عراق و سوریه گرفته تا دریای سرخ و خلیج عدن ادعا کرد: هدف از این حملات، اخلال و کاهش بیشتر تواناییهای شبهنظامیان حوثی مورد حمایت ایران برای انجام حملات بیثباتکننده علیه کشتیهای آمریکایی و بینالمللی است که به طور قانونی از دریای سرخ عبور میکنند.
وزیر دفاع آمریکا ادعا کرد: نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا ۱۳ مکان (نقطه) مرتبط با انبارهای تسلیحات، سامانهها و پرتابگرهای موشکی، سامانههای دفاع هوایی و رادارهای حوثیها (انصارالله یمن) را هدف قرار دادند.
به گفته وزیر دفاع آمریکا، نیروهای آمریکایی و انگلیسی با حمایت استرالیا، کانادا، دانمارک، هلند، نیوزیلند و بحرین به اهداف حوثیها (انصارالله یمن) حمله کردند.
رئیس پنتاگون ادامه داد: این اقدام جمعی، پیام روشنی را برای حوثیها ارسال میکند که اگر به حملات غیرقانونی خود به کشتیهای بینالمللی و کشتیهای دریایی پایان ندهند، عواقب بیشتری را متحمل خواهند شد.
به گفته مقامات آمریکایی، این حملات با استفاده از جنگندههایی که از روی ناو هواپیمابر "یو اس اس آیزنهاور" به پرواز درآمدند انجام شده است.
آمریکا و انگلیس در بیانیه مشترکی اعلام کردند: نیروهای ما به ۳۶ موضع حوثی ها (انصارالله ) در ۱۳ نقطه در یمن حمله کردند.
این دو کشور مدعی شدند: حملات دقیق ۳۶ موضع و هدف حوثی ها را در ۱۳ نقطه رای مختل کردن و کاهش توانایی های حوثی ها در تهدید تجارت جهانی مورد اصابت قرار داده است.
پیش از این، شبکه خبری سی ان ان آمریکا به نقل از مقامات آمریکایی اعلام کرد: ایالات متحده آمریکا و انگلستان بیش از ۳۰ هدف انصارالله یمن را در ۱۰ نقطه از یمن هدف حملات خود قرار داده اند.
به گزارش ایرنا، آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.
شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه جاری برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایتهای واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا ۱۸ ژانویه ۲۰۲۴ برابر با ۲۸ دی ماه ۱۴۰۲ در بیانیه ای اعلام کرد واشنگتن بار دیگر جنبش انصارالله یمن را در فهرست گروههای به اصطلاح تروریستی خود قرار داده است و این تصمیم پس از ۳۰ روز اجرایی میشود.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز با بیان این ادعا که «آمریکا در واکنش به تهدیدها و حملات مستمر در دریای سرخ، انصارالله یمن را که به حوثیها نیز معروف است، به عنوان تروریست ویژه جهانی معرفی کرد»، گفت: اگر انصارالله حملات خود را در دریای سرخ و خلیج عدن متوقف کند، آمریکا فورا در این نامگذاری ارزیابی مجدد خواهد کرد.
متیو میلر سخنگوی وزرات خارجه آمریکا گفت که انصارالله یمن یک گروه «تروریست جهانی ویژه» معرفی خواهد شد و این موضوع از ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) به بعد اجرایی خواهد شد.
این حملات پس از آن انجام شد که ارتش یمن طی هفتههای گذشته در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب هدف قرار داد. نیروهای ارتش یمن متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
نیروهای ارتش یمن تاکید کردهاند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.