محمدرضا خانلری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا رعایت شرع و اخلاق را در درجه اول یکی از اصلیترین اصول رقابت در انتخابات اعلام کرد و یادآور شد: بایستی فعالیت انتخاباتی ایجابی باشد و هر داوطلب ویژگیهای خود را بیان کند و ایرادات مجلس را تشخیص دهد.
وی با بیان این که طی ادوار گذشته برخی افراد با هزینه های تبلیغاتی فراوان خود توانسته بودند با کسب آرای بیشتر به مجلس راه پیدا کنند، تاکید کرد: خوشبختانه در دولت فعلی برخی بریز و بپاش ها از قبیل شام و ناهار دادنها و کارت های هدیه مقداری بهبود یافته و از سوی دیگر رسانه ها نیز وارد میدان شده و زحمت تبلیغات داوطلبان را با شبکههای گسترده خود برعهده گرفته اند.
خانلری با تاکید بر اینکه داوطلبان انتخاباتی باید رعایت شرع و اخلاق را داشته باشند، اظهار کرد: داوطلبان وقتی وارد مجلس میشوند وظیفه سنگینی بر دوش دارند و توصیه ما این است که فعالیتهای تبلیغاتی آنها خداپسندانه باشد و دیگر اینکه به سمت کارهای تشکیلاتی بروند تا داوطلبان از طریق احزاب فعال هر حوزه، خودشان را معرفی کنند.
این مسوول با اشاره به نقش احزاب در انتخابات، خاطرنشان کرد: یکی از وظایف احزاب، کارشناسی حکمرانی است، یعنی اینکه سود و زیان کشور را رصد کرده تا بتوانند به بهترین وجه به مردم و تصمیمگیری آنها کمک کنند و در بالابردن مشارکت سهیم باشند، اما این نکته را فراموش نکنیم که در ۱۲ فروردین ۵۸ مردم کشورمان تنها به "جمهوری" رای ندادند بلکه به "جمهوری اسلامی" رای دادند، بنابراین هویت نظام ما هویت اسلامی است.
دبیر کانون دانشگاهیان ایران اسلامی استان قزوین بیان کرد: این کانون از مجلس شورای اسلامی میخواهد که موضوع مردمسالاری دینی در جامعه مطرح و تبیین شود و از نمایندگان هم می خواهیم تا رسالتشان این باشد که با نظارت و قانونگذاری، کشور را هدایت کنند.
وی در خصوص پیامدهای مثبت و منفی مشارکت سیاسی در استان، توضیح داد: اگر سطح مشارکت بالا باشد از حقی که خداوند به ما عطا کرده استفاده خواهیم کرد و این اساسا به بلوغ سیاسی مردم استان کمک میکند و این احساس در طول چهار سال در مردم موج میزند که به سهم خودشان در سرنوشت کشور دخیل باشند.
دبیر کانون دانشگاهیان ایران اسلامی استان قزوین خاطرنشان کرد: اگر مردم در انتخابات مشارک نکنند به طور حتم این مساله به کشور ضربه خواهد زد و مورد سوء استفاده دشمنان ما نیز قرار می گیرد اما اگر سطح مشارکت بالا باشد به طور حتم با توان حداکثری خود میتوانیم کشور را بسازیم و مشکلات کشور را مرتفع کنیم.