به گزارش ایرنا از استانداری تهران، این مخزن با حجم ۳۰ هزار متر مکعبی آب با برآورد اعتباری بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان، مخازن مناطق ۹، ۱۰، ۱۷ و ۱۸ شهر تهران را پوشش خواهد داد.
این مخازن با توانایی مقاومت در برابر زلزله، نقش ویژه ای را در اصلاح و بازسازی شبکه و انشعابات آب و افزایش تاب آوری در اقصی نقاط مختلف شهر تهران ایفا خواهند کرد.
همزمان با افتتاح این پروژه، چندین مخزن اضطراری آب دیگر در سطح شهر تهران افتتاح و به بهره برداری رسید.
بازچرخانی آب با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی ضروری است
استاندار تهران در این آیین گفت: در قرآن آب به عنوان مایع حیات اشاره شده، به این دلیل است که همه جانداران و همه کسانی که نفس میکشند از انسان، گیاه و موجودات زنده در دریا و خشکی همه وابسته به آب هستند و این نعمت بزرگ را خداوند ارزانی داشته است.
علیرضا فخاری در مورد جایگاه مهم آب اظهار کرد: به این موضوع به لحاظ شرایط جغرافیایی، مکانی و دسترسیها کمتر توجه کردیم، شما به وظایف خود واقف هستید اما معلوم نیست که مخاطبین به وظایف خود واقف باشند، یکی از سخت ترین کارها که دارید مدیریت آب است.
وی افزود: در حوزه مصرف اگر نتوانید مدیریت کنید تمام تلاشها از بین میرود، اقلیم و شرایط جغرافیایی به گونه ای است که در یک کشور نیمه خشک هستیم و این شرایط ممکن است با گذشت زمان شرایط نامتعادلی را رقم بزند، بنابراین آیندهپژوهی در حوزه چگونگی رفع نیازمندیها یکی از اساسیترین کارها است.
فخاری ادامه داد: یکی از ضعفهای ما این است که هنوز به فضای مدیریت و مصرف آب نرسیدیم، چگونگی مصرف درست آب و نگهداشت آن را باید آموزش داد و اگر این کار صورت نپذیرد، دچار چالش میشویم، امروز در فضای نیمه چالش هستیم و اگر به چالش توجه نکنیم به محیط بحران میرسیم.
وی در مورد فاضلاب تهران اضافه کرد: وقتی خداوند این دارایی عظیم را بر ما نازل میکند در همین حد شاکر هستیم که آب تأمین شد و پشت سدها ذخیره شده و به لحاظ زیر سطحی با استفاده از ابزارها سطح زیرساختی چاهها را بالاتر آورده و بهره برداری بیشتری میکنیم در بخش بازگردانی آب و استفاده مکرر از منابع آب در کشور ضعیف هستیم و باید از بخش خصوصی کمک بگیریم.
استاندار تهران یادآور شد: زمانی که برای مصرف آب هیچ حد و حصری را قائل نباشیم از مسأله عبور کرده و تبدیل به چالش میشود، خیلی از مردم از مدیریت خبر ندارند و باید مردم آشنا شوند و این بخشی از زندگی مردم است، اولویت برای هر عمل و هر اقدامی آب است.
فخاری تاکید کرد: روزانه در استان تهران حدود سه میلیون و ۴۰۰ متر مکعب آب مصرف می شود که بسیار معنادار است که منابع تأمین آب کجاست و چقدر آورده داریم و آوردههای ناشی از نزولات چقدر است و وضعیت سدها معلوم است و برنامه ریزی لازم برای نقاط چالش برانگیز باید انجام شود تا در آینده به مشکل نخوریم.
وی افزود: گاز و برق و هرگونه خدمات را میتوان تأمین کرد و انتقال داد، اما تولید آب امکان پذیر نیست به نظر من قدمهایی که امروز برداریم برای نسلهای آینده و زندگی خوب و توأم با رعایت بهداشت و بهره بری از منابع آبی خواهد بود.