به گزارش ایرنا، چهارمین روز از برپایی نمایشگاه بخشهای رقابتی (طوبای زرین) و بازار هنر شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در مجموعه فرهنگی هنری صبا (فرهنگستان هنر) با استقبال دانشجویان هنر، استادان و عموم مردم روبهرو بود.
یکی از نکات قابل توجه روز چهارم، حضور تعدادی از دانشجویان ناشنوای رشتههای هنر دانشگاه آزاد واحد بینالملل فرشتگان (ویژه شهروندان با نیازهای ویژه) بود که برای تماشای آثار هنرمندان حاضر در بخشهای رقابتی (طوبای زرین) و بازار هنر شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به نمایشگاه آمده بودند.
نیلوفر رحیمی دانشجوی رشته معماری این دانشگاه که علاوه بر تحصیل در معماری، در زمینه گرافیک هم فعالیت دارد، یکی از این بازدیدکنندگان است.
وی پس از تماشای آثار حاضر در نمایشگاه با بیان اینکه سطح کیفی آثار ارائهشده قابل توجه است، اظهارداشت: نخستین بار است که در نمایشگاه جشنواره هنرهای تجسمی فجر حضور پیدا میکنم و آثار هنرمندان را از نزدیک میبینیم و این برایم جذابیت دارد.
رحیمی با تاکید براینکه علاقه دارد هر سال از آثار جشنواره دیدن کند، افزود: آثار بخش نقاشی جشنواره از دیگر بخشها برایم جذابتر بود؛ هرچند آثار بخشهای حجم و رسانههای هنری جدید را هم دوست داشتم.
این دانشجوی ناشنوا، اطلاعرسانی برای جامعه ناشنوایان را دچار ضعف دانست و اظهارداشت: ما تقریبأ منبعی برای دریافت اخبار رویدادهای هنری در کشورمان نداریم؛ چراکه رسانههایمان برنامهای برای ارائه خبر به ناشنوایان را ندارند. به همین دلیل معمولا از زمان و مکان برگزاری جشنوارههای هنری اطلاعی پیدا نمیکنیم.
هادی قاصدی یکی دیگر از دانشجویان ناشنوایی است که برای بازدید از نمایشگاه فجر شانزدهم به مجموعه فرهنگی هنری صبا آمده است.
این دانشجوی ۲۵ ساله درباره تجربه حضور در نمایشگاه تجسمی فجر گفت: آثار حاضر در نمایشگاه را دوست داشتم و امیدوارم چنین نمایشگاههایی ویژه ناشنوایان هم برگزار شود؛ چراکه هنرمندان ناشنوا و موفق بسیاری درحال فعالیت هستند که تاکنون دیده و معرفی نشدهاند.
قاصدی توانایی هنرمندان ناشنوا را در سطح عالی توصیف کرد و افزود: ناشنوایان بخشی از جامعه ما هستند که متاسفانه باور غلطی درباره آنها وجود دارد و عمومأ چنین فکر میشود که چون دارای مشکل شنوایی هستند، خلاقیت هنری ندارند یا نمیتوانند فهم درستی از هنر داشته باشند.
آیدا رجبی ۲۱ ساله، دانشجوی کارشناسی رشته عکاسی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالملل فرشتگان (ویژه شهروندان با نیازهای ویژه) است.
او که با زبان اشاره صحبت میکند، اضافه شدن بخش بینالملل به جشنواره را پیشنهاد داد و گفت: در بخشهای مختلف هنرهای تجسمی، رقابت هنرمندان داخلی در کنار هنرمندان برجسته بینالمللی میتواند به رشد و غنای بیشتر جشنواره منجر شود.
رجبی که یک عکس زیبا از میدان آزادی تهران ثبت کرده است، در این باره افزود: شخصا از هر نکته و ایدهای برای بهبود کارم استفاده میکنم و اصولا از ترکیب کارهای گذشته به ایدههای جدید میرسم.
این دانشجوی رشته عکاسی همراهی خانواده را برای پیشرفت خود ضروری دانست و اظهارداشت: مادرم یکی از مهمترین مشوقهایم برای تداوم فعالیتهای هنری و عکاسی است. دوست دارم به مناطق مختلف کشور بروم و از جاذبههای مختلف ایران عکاسی کنم.
نمایشگاه بخشهای رقابتی (طوبای زرین) و بازار هنر شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در مجموعه فرهنگی هنری صبا (فرهنگستان هنر) تا ۳۰ بهمن ماه امسال همهروزه از ساعت ۱۰ تا ۲۰ و روزهای جمعه و ۲۲ بهمن از ساعت ۱۵ تا ۲۰ پذیرای عموم مخاطبان است.
شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به صورت رسمی یکشنبه- هشتم بهمن ماه- با برپایی نمایشگاههای «مفاخر هنرهای تجسمی به روایت موزه هنرهای معاصر تهران» دربرگیرنده منتخبی از آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران و «آینه در آینه ۳» (پوسترهای مقطع انقلاب اسلامی و پس از آن) آثار گنجینه حوزه هنری انقلاب اسلامی با نمایش ۱۳۵ اثر از ۱۲۵ هنرمند آغاز به کار کرد و تا ۳۰ بهمن به جز دوشنبهها ساعت ۹ تا ۱۸ در این موزه میزبان علاقهمندان است.