کرمان - ایرنا - مدیرکل بیمه سلامت کرمان گفت: طرح پیشگیری آغازین (پیشگیری از بیماری‌ها در هزار روز طلایی زندگی کودک) به شکل برنامه مدون در دست طراحی و اجرا قرار گرفته و در دهه فجر از کهنوج در جنوب استان و بخش گلباف در شهرستان کرمان به عنوان پایلوت(نمونه آژمایشی) کشوری آغاز خواهد شد.

به گزارش ایرنا، دکتر محمد جعفری روز یکشنبه در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی افزود: بیمه سلامت برنامه‌های پیشگیرانه مختلفی در استان کرمان با کمک اعضای هیات علمی دانشگاه ها در دست اجرا دارد تا بتوانیم در شناسایی و بیماریابی صحیح کمک موثری به حوزه درمان بیماری‌ هایی از جمله سرطان، بیماری‌های اسکلتی عضلانی و غیره داشته باشیم.

وی تصریح کرد: بیمه سلامت طرح پیشگیری آغازین را به عنوان رکن اساسی در دستور کار قرار داده‌ که توجه به وضعیت جسمی، روحی و روانی زوج، مادر و کودک شیرخوار تا ۲ سالگی را که شامل هزار روز طلایی زندگی است، در برنامه دارد.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان ادامه داد: همچنین چهار عنوان کتاب مورد پیشگیری از بیماری‌ها در دست چاپ است و در این طرح به مسائل مختلف توجه و پرداخته می‌شود که یکی از موارد مطالعه شده این است که تغذیه مادر در دوران بارداری در ابتلای کودک به دیابت در آینده چگونه تاثیر دارد.

پیش بینی ۳۵ هزار زوج نابارور در استان

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود بیش از ۳۵ هزار زوج نابارور در استان وجود داشته باشد که بیش از ۱۸ هزار زوج شناسایی نشده‌اند گفت: مراکز درمان ناباروری کرمان طرف قرارداد بیمه سلامت هستند، زوج‌های نابارور می‌توانند با شماره تلفن ۱۶۶۶ تماس بگیرند و برای درمان مشاوره صحیح دریافت کنند.

جعفری با اشاره به کمک بیمه سلامت در درمان ناباروری طی یک سال اخیر از مردم خواست زوج های ناباروری را که برای درمان اقدام نکرده اند نسبت به درمان ترغیب کنند.

وی با اشاره به اهمیت و جایگاه پیشگیری از بیماری‌ ها تصریح کرد: بیماری اضطراب‌آور و هزینه‌آور است و لذا باید در پیشگیری از بروز بیماری‌ها گام‌های موثر برداریم.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان ادامه داد: بیش از ۶۰ درصد جمعیت بیمه شده استان کرمان تحت پوشش بیمه سلامت هستند و ماهانه بیش از یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال گردش مالی با مراکز درمانی داریم.

وی گفت: با پرداخت‌های به‌روز توانسته‌ایم اعتماد موسسه های تشخیصی، درمانی استان کرمان را برای ارائه خدمت به بیمه شدگان جلب کنیم و داروخانه‌ها و مراکز به‌موقع تامین کالا و خدمات داشته باشند.

جعفری افزود: بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بیمه شده روستایی، افزون بر ۳۰۰ هزار نفر بیمه شده رایگان شهری، حدود ۲۵۰ هزار نفر پرسنل دولت و همچنین خانواده شهدا و مددجویان کمیته امداد و بهزیستی، جمعیت یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفری بیمه‌شدگان سلامت استان کرمان را تشکیل می‌ دهند.

وی طرح حمایت از بیماران خاص و سخت درمان را مورد اشاره قرار داد و گفت: این طرح از سال گذشته در حال اجراست و در سال جاری نیز توانستیم در بیش از ۴۵ هزار بار مراجعه این بیماران پوشش هزینه‌ای داشته باشیم.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان با اشاره به اینکه حمایت از بیماران خاص و سخت‌درمان ۱۰۷ عنوان بیماری را شامل می‌ شود افزود: بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در یک سال گذشته برای حمایت از این بیماران توسط بیمه سلامت پرداخت شده است.

وی ادامه داد: این بیماران با وجود پرهزینه بودن این نوع درمان شناسایی شده‌ و خود افراد نیز می‌توانند با خوداظهاری در سامانه مربوطه نشان‌دار شوند تا در زمان مراجعه به مراکز درمانی هزینه آنها توسط بیمه پرداخت شود.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش ادامه داد: برای دسترسی بهتر به شیرخشک در داروخانه‌ها، سازمان بیمه سلامت تعهد ریالی سهم ارز را به عهده گرفته و سهم ارز شیرخشک توسط بیمه‌ها تعهد شده؛ این مهم به داروخانه‌ها اطلاع داده شده که با وارد کردن کد ملی شیرخوار در سامانه بیمه سلامت، سهمیه شیرخشک ماهیانه کودکان را تحویل بگیرند.

به گزارش ایرنا بیمه سلامت با رویکرد جدید تمرکز بر پیشگیری از بیماری‌ها را هدف گرفته و به هزار روز طلایی ابتدایی زندگی افراد تمرکز کرده تا در صورت تحقق این مساله به شکل مناسب، رفته رفته شاهد کاهش فراوانی بیماری ها و مشکلات ناشی از آن برای شهروندان و نظام حکمرانی باشیم.