به گزارش ایرنا از معاونت ارتباطات و جذب مشارکتهای مردمی مرکز کنترل سرطان ایران، علی مهرابیبهار روز یکشنبه به مناسبت هفته آگاهی و مقابله با سرطان افزود: دغدغه اصلی بیماران بعد از آگاهی از بیماری، این است که به کجا مراجعه کنند و هزینه آن را چگونه بپردازند.
وی با اشاره به سامانه مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان که با استقبال شبکه ملی خیرین حوزه سرطان روبرو شد، گفت: گرچه این طرح از سوی مرکز کنترل سرطان ایران ارائه شد، اما شبکه ملی خیرین کمک کرد تا امکان توسعه آن به نحوی ایجاد شود که برآیند توان و تخصص همه خیریههای باسابقه و فعال در حوزه درمان و مقابله با بیماری سرطان، همافزایی داشته باشند و به نفع بیماران استفاده شوند.
مدیرعامل شبکه ملی خیرین حوزه سرطان افزود: این شبکه با ایجاد سامانه به رفع دغدغه بیماران مبتلا به سرطان اقدام کرد، به نحوی که نیاز یک بیمار به لحاظ تغذیه، مشاوره، فیزیوتراپی، بازتوانی، دارو و تجهیزات، شیمی درمانی، رادیوتراپی، جراحی و متدهای روز دنیا مانند درمان شخصی سازی شده و مولکولی در این سامانه پیش بینی شده است و بیماران می توانند از خدمات خیریه های مختلف در زمان مناسب بدون مراجعه بهرهمند شوند.
مهرابی بهار درباره عملکرد این شبکه اظهار داشت: در سال گذشته شبکه ملی خیرین در سه همایش ملی و بین المللی حضور پررنگی داشت که شناخت مناسب از ظرفیتهای متقابل خیریه ها را به دنبال داشت. علاوه بر این با دعوت از مدیران و کارشناسان شورای عالی بیمه سلامت، وزارت بهداشت، سازمان بیمه سلامت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری راهکارهای اجرایی کمک به رفع مشکلات و دغدغه بیماران مبتلا به سرطان پیگیری شد.
وی با بیان اینکه در این مدت پیگیری پوشش بیماران در صندوق صعبالعلاج، کمک در اجرای دستورالعملها و مسیرهای بالینی استاندارد و علمی و دسترسی بیماران به دارو فراهم شد، افزود: از سال گذشته تاکنون خیریههای فعال در حوزه روانشناسی، تغذیه، مددکاری، طب حمایتی و تسکینی، پزشکی ورزشی، بازتوانی و در نهایت پیشگیری و غربالگری آموزش دیدند.
اجرای آزمایشی طرح مدیریت بهینه و جامع مبتلایان سرطان در قم
مدیر عامل شبکه ملی خیرین حوزه سرطان با اشاره به اجرای آزمایشی طرح مدیریت بهینه و جامع مبتلایان سرطان در قم افزود: دانشگاه علوم پزشکی قم نخستین دانشگاهی بود که به اجرای مدیریت بهینه و جامع سرطان پاسخ مثبت داد به نحوی که از پیشگیری و غربالگری گرفته تا تشخیص زودهنگام و بهنگام و درمان و طب حمایتی و تسکینی به عنوان زنجیره خدمت تشخیص و درمان سرطان را از فاز مطالعاتی و علمی وارد مرحله اجرایی کرده است.
وی ادامه داد: دانشگاههای دیگری از جمله دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در عملیاتی کردن این طرح نقش داشتند و به تازگی دانشگاه علوم پزشکی اهواز و شیراز نیز برای اجرای طرح اعلام آمادگی کرده اند.
مهرابی بهار درباره چالش های پیش روی خیریه ها گفت: این چالش ها شامل تصویب نشدن قانون تشکل ها، مسائل حقوقی و رشد نامناسب اقتصادی و مالیات است. اما مهم ترین چالش ارتباط نامناسب خیریه ها با هم بود که با ابتکار ایجاد شبکه ملی خیرین این موضوع تا حدی رفع شد.
وی در ادامه ایجاد شفافیت در امور مالی و پرسنلی خیریه ها را در جلب اعتماد مردم و خیران مهم دانست و افزود: تسهیل قوانین و فرآیندهای مرتبط با جذب داوطلب و کمکهای مردمی، همچنین تسهیل شرایط و ایجاد مشوقهای مالیاتی از سوی حاکمیت در این حوزه اثرگذار است.
به گزارش ایرنا، همایش دسترسی عادلانه همگانی به خدمات و مراقبتها در بیماری سرطان ۱۶ بهمن در دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار میشود.
هفته ملی مبازره با سرطان هفتم تا پانزدهم بهمن ماه با شعار «من مسئولم برای پیشگیری از سرطان خودم ، خانواده ام و جامعه ام» در سراسر کشور پیگیری می شود. پیام های آگاهی بخشی این هفته بر آموزش های خودمراقبتی، تشخیص زودهنگام سرطان و یادگیری عوامل ایجاد خطر در پیشگیری از سرطان تاکید دارد.