به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، لادن رضی کردمحله در رابطه با خط مشیها و سیاستگذاری در حفاظت از خاک قبل و بعد از انقلاب اسلامی اظهار داشت: قانون حفاظت از خاک که در سال ۱۳۹۸ ابلاغ شد دارای ۲۶ ماده است و به موضوعات تخصصی مربوط به مدیریت، حفاظت و بهره برداری پایدار خاک کشور میپردازد، در این قانون ۲ چالش اصلی آلودگی و تخریب خاک مدنظر قرار گرفته و راهکارهای حقوقی - قضایی، فنی و تخصصی در پایش، کنترل و بازسازی خاکهای آلوده و تخریب شده ارائه شده است.
وی ادامه داد: از مهمترین موضوعاتی که در قانون حفاظت از خاک برای نخستین بار در کشور مطرح شد، موضوع خوداظهاری واحدهای بزرگ تولیدی، صنعتی، عمرانی، خدماتی، زیر بنایی و معدنی است و از مهمترین اقدامات شاخص سازمان در راستای هوشمندسازی و استفاده از فناوریهای نوین در اجرای قانون حفاظت از خاک و رصد و نظارت آلودگی واحدهای مذکور از طریق پایش و خوداظهاری خاک در سامانه جامع محیط زیست کشور میتوان اشاره کرد.
رضی کردمحله افزود: پس از ابلاغ قانون حفاظت از خاک، در دولت سیزدهم مقررات آن تدوین و ابلاغ شد تا با حفاظت از خاک، تامین امنیت غذایی و سلامت جامعه تضمین شود، این مقررات ابلاغی شامل آیین نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک در سال ۱۴۰۲ است.
وی اضافه کرد: در همین راستا خط مشی های مدیریت، حفاظت و بهره برداری پایدار خاک کشور و مقررات تعیین واحدهای بزرگ و مقاطع زمانی و ضوابط اندازه گیری آلایندگی و نحوه خوداظهاری پایش محیط زیست موضوع تبصره ۲ ماده ۱۸ قانون حفاظت از خاک در سال ۱۴۰۰ ابلاغ شد.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: امید میرود با تحقق به هنگام و بهینه این قانون، بتوان خاک را که یک سرمایه ملی برای نسل فعلی و آتی است حفظ کنیم که در آیین و شریعت اسلام نیز بر این موضوع تاکید شده است.