به گزارش ایرنا، رئیس شورای اسلامی شهر قم در این جلسه ضمن گرامیداشت ایام الله فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: کارکنان شهرداری قم در کنار مردم در اجرای برنامه های پیش بینی شده جشن های دهه فجر، نقش بسیار موثری داشتند.
محسن محرری به حضور مدیران و معاونان شهرداری قم در مساجد اشاره و بیان کرد: این دیدارهای چهره به چهره از اقدامات مطلوبی است که علاوه بر تبیین اقدامات شهرداری ، سبب میشود تا مدیران و معاونان از نزدیک و به صورت مستقیم در جریان مشکلات مردم قرار گیرند.
وی همچنین از آیین افتتاح بسیاری از طرحها و پروژههای شهری قم یاد کرد و گفت: این طرح پس از ارزیابیهای مختلف توسط کارشناسان و متخصصان، با همت همکاران شهرداری قم همزمان با جشن پیروزی انقلاب اسلامی به مرحله بهره برداری رسیده و امید است این فعالیتهای جهادی مانند گذشته ادامه داشته باشد تا آسایش و رفاه شهروندان نیز افزایش پیدا کند.
وی در ادامه به بررسی بودجه سال ۱۴۰۳ شهرداری قم توسط اعضای شورای اسلامی شهر اشاره کرد و گفت: اعضای شورا تک تک ارقام بودجهای که توسط شهردار قم در جلسه قبل ارائه کرد در کمیسیونهای مربوطه بررسی میکنند.
محرری ادامه داد: تقویت شاخصههای فرهنگی در بودجه پیشنهادی سال آینده با تاکید استاندار مورد توجه شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر قم قرار دارد.
در ادامه این جلسه، اعضا به بررسی و رای گیری در خصوص تعرفه و عوارض و بهای خدمات سال ۱۴۰۳ مرتبط با سازمانهای تابعه و ویرایش تعرفه پیشنهادی شهرداری پرداختند.
تعیین بهای خدمات اماکن میادین میوه و تره بار
بهای خدمات اماکن میادین میوه و تره بار قم ، نخستین لایحهای بود که در صحن علنی شورای اسلامی شهر قم قرائت شد و مجید اخوان، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و سرمایه گذاری شورا توضیحاتی را در این باره ارائه کرد.
به گفته وی، موارد و برخی اشکالات ویرایشی از سوی فرمانداری قم به لایحه اخذ عوارض و تعرفه بهای خدمات سازمان میادین و تره بار وارد شد اما ایرادی به عوارض ۱۴۰۳ نداشت.
وی با اشاره به اینکه بخشی از افزایش بها به خاطر بخشنامه وزارت کشور است، تاکید کرد: نرخ تورم برای سال آینده ۴۵ درصد اعلام شدهاست اما افزایش تعرفه خدمات سازمان میادین میوه و تره بار قم پنج درصد پایینتر از این ترخ تورم، یعنی ۴۰ درصد پیشنهاد شد.
افزایش ۴۰ درصدی برای تمام مناطق ناعادلانه است
روح الله امرالهی از اعضای شورای اسلامی شهر قم با اعتراض به ۴۰ درصد افزایش و اعمال برای کلیه مناطق، گفت: ما شاهد هستیم که در مناطق مختلف تفاوت وجود دارد و با توجه به این اختلاف، در نظر گرفتن افزایش ۴۰ درصدی تعرفهها برای همه مناطق، ناعادلانه است و باید این تفاوت برداشته شود.
وی افزود: این تفاوت سبب عدم احیای بافت فرسوده میشود و تخفیف فوق ، تنها به عوارض آن تعلق میگیرد که حاصل این عدد عوارض، افزایش قیمت منطقهای را در پی دارد.
رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز در پاسخ گفت: صراحت بخشنامه وزارت کشور دست ما را به لحاظ کمی بسته و عدد را مشخص نمودهاست و بر این اساس نرخ تورم را در قم، ۴۵ درصد اعلام کردهاند.
محرری تاکید کرد: نمایندگان توجه داشته باشند که ۴۰ درصد افزایش، یعنی پنج درصد هم کمتر از نرخ تورمی که اعلام شدهاست.
در نهایت این لایحه مورد تصویب اکثر نمایندگان حاضر در جلسه شورای شهر قرار گرفت و تصویب شد.
افزایش قیمت بلیت اتوبوس های داخل شهری
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم نیز در ادامه روند بررسیهای بودجه پیشنهادی شورا گفت: مجموعه مدیریت شهری قم، باید تعرفه بهای خدمات شهری سازمان های تابعه شهرداری را تا آخر بهمن ماه مشخص کند.
سید محمد حسین دهناد ادامه داد: از این رو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم در زمان محدودی به بررسی سازمان های فعال در حوزه حمل و نقل پرداخت.
وی با اشاره به دریافت نرخ بهای کرایه های سازمان اتوبوسرانی قم از طریق کارت بلیتها، قم کارت و به صورت نقدی، بیان کرد: شورای اسلامی شهر و شهرداری قم نسبت به حمل و نقل عمومی رویکرد حمایتی داشته و دارد و به همین جهت است که در عمده موارد، تنها افزایش ۲۵ درصدی نرخ ها را شاهد هستیم.
دهناد به ۲۶ خط اصلی حوزه حمل و نقل عمومی استان قم اشاره و تاکید کرد: در سال جاری نرخ کرایه بلیتهای اتوبوسهای درون شهری قم، ۲ هزار و ۱۰۰ تومان بودهاست که به ۲ هزار و ۷۰۰ تومان افزایش مییابد.
وی همچنین کرایههای نقدی را در سالجاری چهار هزار تومان عنوان کرد که با افزایش یکهزار تومانی به پنج هزار تومان میرسد.
حمل و نقل عمومی اطراف حرم رایگان است
وی اضافه کرد: حلقه حمل و نقلی که در محدوده منطقه مسکونی پردیسان حرکت میکند نیز با افزایش بهای ۵۰۰ تومان، به یکهزار تومان خواهد رسید.
به گفته این عضو شورای اسلامی شهر قم، حلقه حمل و نقل فعال پیرامون حرم مطهر حضرت معصومه(س) نیز سال آینده نیز مانند سال گذشته به صورت رایگان به شهروندان، زائران و مسافران خدمات ارائه میکنند.
وی تاکید کرد: هزینه تمام شده در حوزه حمل و نقل درون شهری شامل حقوق رانندگان، تعمیر و نگهداری اتوبوسها، هزینه سوخت و بیمه و همچنین هزینه سرمایه اتوبوسها را شامل میشود که اگر بخواهیم این هزینهها را نیز در تعیین نرخ خدمات به حساب بیاوریم، هر بلیت ۹ هزار و ۷۰۰ تومان میشود.
وی ادامه داد: از هزینه ۹ هزار و ۷۰۰ تومان هزینه تمام شده، تنها ۲ هزار و ۱۰۰ تومان از آن را شهروندان پرداخت میکنند که برای سال آینده با ۶۰۰ تومان افزایش همراه خواهد بود.
افزایش ۴۰ درصدی تعرفه بهای سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی و خدمات پسماند و ۶۲ درصدی پسماند عفونی، افزایش بهای خدمات سازمان پایانهها، افزایش ۲۰ درصدی خدمات سازمان توسعه و عمران، افزایش ۳۰ درصدی سازمان سیما، منظر و فضای سبزو افزایش بهای خدمات سازمان ترافیک شهرداری قم از جمله مواردی است که اعضای شورای شهر قم پس از بحث و گفت و گو در خصوص ارقام پیشنهادی، با رای موافق خود تصویب کردند.