به گزارش خبرنگار ایرنا و به نقل از استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری روز دوشنبه در خصوص جزئیات این پروژه ها اظهار کرد: از این تعداد ۲۲۰۵ پروژه با اعتبار ۳۷۴ هزارو ۸۱۰ میلیارد ریال قابل افتتاح و تعداد ۱۷۴ پروژه با اعتبار مورد نیاز ۱۵۹هزارو ۷۹۰ میلیارد ریال، عملیات اجرایی آن ها آغاز می شود.
وی در رابطه با پروژه های افتتاحی دستگاه های اجرایی استان با اشاره به اینکه تعداد ۴۳ دستگاه اجرایی، ۵۸ شهرداری و ۵۶۷ دهیاری استان در آن سهیم هستند بیان کرد: از این تعداد ۵۵۰ پروژه از محل اعتبارات ملی با اعتبار هزینه شده۱۱۸هزارو ۹۱۰ میلیارد ریال، ۳۳۶ پروژه از محل اعتبارات استانی با اعتبار هزینه شده ۴۵هزارو۹۰۰ میلیارد ریال، ۷۸۵ پروژه با اعتبار ۵۴هزارو ۵۹۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات منابع داخلی دستگاه های اجرایی، ۲۵۶ پروژه با اعتبار ۱۸۸هزارو ۴۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی و مابقی از محل اعتبارات سایر منابع تامین اعتبار شده است.
نظری بیان کرد: از نظر اعتباری اداره صمت، شرکت برق منطقه ای و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان دارای بیشترین اعتبار پروژه افتتاحی و آماده بهرهبرداری هستند.
استاندار خراسان رضوی ابراز کرد: به لحاظ تعداد پروژه قابل بهره برداری بیشترین تعداد پروژه افتتاحی به کمیته امداد امام خمینی (ره)، شرکت توزیع برق استان و جهاد کشاورزی به ترتیب با ۲۱۸، ۱۵۹ و ۱۲۵ پروژه تعلق دارد.
وی گفت: به لحاظ اعتباری شهرستانهای مشهد، سبزوار و نیشابور به ترتیب با ۱۱۴هزار و ۱۰۸هزارو۰ ۶۸ و ۵۳۹هزارو ۵۰۰ میلیارد ریال دارای بیشترین اعتبار پروژه افتتاحی و آماده بهره برداری در بین سایر شهرستان های استان هستند.
نظری در خصوص تقسیم بندی پروژه ها از نظر تعداد گفت: شهرستان مشهد با ۲۷۴ پروژه و شهرستانهای قوچان و نیشابور به ترتیب با ۱۶۳ و ۱۳۱ پروژه قابل بهره برداری دارای بیشترین پروژه افتتاحی در بین شهرستانهای استان هستند.
استاندار خراسان رضوی در خصوص پروژه های افتتاحی به تفکیک حوزه گفت: پروژههای صنعتی و معدنی مربوط به سازمان صنعت معدن و تجارت و شرکت شهرکهای صنعتی استان شامل ۶۰ طرح با اعتبار ۱۳۶هزارو ۳۲۰ میلیارد ریال در سطح استان خراسان رضوی، که به لحاظ تعدادی نسبت به دوره مشابه سال قبل از رشد بیش ۱۸ درصدی برخوردار شده است
وی با اشاره به حوزه مسکن پروژه های مذکور گفت: تکمیل۳۴۰ واحد طرح نهضت ملی مسکن در سطح استان با اعتبار هزینه شده هرارو۶۱۰ میلیارد ریال اتفاق افتاده است.
نظری ادامه داد: در حوزه برقرسانی به تعداد ۱۷۱ پروژه با اعتبار ۱۱۵هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال، پروژه های نیروگاه سیکل ترکیبی، احداث و اصلاح شبکه توزیع و احداث پست برق اجرا خواهد شد که به لحاظ اعتباری نسبت به دوره مشابه سال قبل از رشد ۱۰ برابری برخوردار است.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به حوزه گازرسانی بیان کرد: اجرای پروژههای نصب و راه اندازی تاسیسات، گازرسانی به روستاها و واحدهای تولیدی و صنعتی استان به تعداد ۵۳ پروژه با اعتبار ۱۲۵هزار و۳۰۰ میلیارد ریال را در این دهه شاهد خواهیم بود.
وی در رابطه با حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات پروژه های دهه فجر ابراز کرد: پروژههای مخابراتی در سطح استان به تعداد ۳۹ طرح، با اعتبار ۱۳هزارو ۶۷۰ میلیارد ریال مشتمل بر توسعه فیبر نوری، توسعه و ایجاد شبکه دیتا، توسعه ظرفیت شبکه انتقال، مسیرهای فیبر نوری، ایجاد و پوشش اینترنت بوده که به لحاظ اعتباری رشد ۵۷ درصدی نسبت به دهه فجر سال ۱۴۰۱ را داراست.
نظری افزود: در بخش محرومیت زدایی پروژه های دهه فجر، تعداد ۲۴۹ پروژه در قالب طرح های محرومیت زدایی از جمله احداث و مقاوم سازی مسکن روستایی توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) و اداره کل بهزیستی استان با اعتباری بالغ بر هزارو۶۶۰ میلیارد ریال قرار دارد.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: تعداد ۷۱۶ پروژه در قالب طرح های توسعه روستایی از جمله آسفالت معابر روستایی، جدولگذاری و احداث پارک با اعتباری بالغ بر ۶۲۱۰ میلیارد ریال جزئی از برنامه های دهه فجر استان هستند.
وی در همین خصوص و با اشاره به حوزه بهداشت و درمان در پروژه های دهه فجر خاطرنشان کرد: احداث مجتمع چند منظوره، مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی، مراکز و پایگاههای جامع سلامت مربوط به دانشگاههای علوم پزشکی مشهد، گناباد، تربت جام، تربت حیدریه، نیشابور و سبزوار به تعداد ۴۹ پروژه با اعتبار ۱۳ هزار و۳۰۰ میلیارد ریال اجرا خواهد شد که نسبت به دهه فجر سال گذشته بیش از ۱۰ برابر در اعتبار هزینه شده رشد کرده است.
نظری از بهرهبرداری از ۳۵۱ پروژه با اعتبار هزینه شده ۹هزارو ۵۴۰ میلیارد ریال در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی در پروژههای آبیاری تحت فشار، احداث استخر ذخیره و لوله گذاری، مرغداری خبر داد.
استاندار خراسان رضوی گفت: در حوزه عمران و توسعه امور شهری تعداد ۳۴۸ پروژه و با اعتبار هزینه شده ۲۰۱هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال توسط شهرداری مشهد مقدس و سایر شهرداری های سطح استان شرکتهای عمران شهر جدید گلبهار و بینالود به بهره برداری خواهند رسید که که به لحاظ اعتباری رشد حدود ۲.۵برابری داشته است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه تامین آب و اجرای شبکههای فاضلاب، تعداد ۸۲ پروژه با اعتبار هزینه شده ۱۳هزارو۴۷۰ میلیارد ریال در مشهد و سایر شهرستان های استان افتتاح خواهند شد، که در اعتبار هزینه شده نسبت به دوره مشابه سال قبل شاهد رشد ۶ برابری هستیم.
نظری ادامه داد: تعداد ۵۸ پروژه با اعتبار ۴۶۸۰ میلیارد ریال در حوزه راه و حمل و نقل جاده ای، احداث، مرمت و روکش، رفع نقاط حادثه خیز، ایجاد مجتمع های خدماتی بین راهی و تعداد ۲۹ پروژه با اعتبار ۱۷هزارو ۹۱۰ میلیارد ریال در حوزه گردشگری را در برنامه های افتتاحی دهه فجر را شاهد هستیم که در اعتبار هزینه شده نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد هشت برابری داشته است.
استاندار خراسان رضوی در خصوص پروژه های آغاز عملیات اجرایی در دهه فجر سال ۱۴۰۲ بیان کرد: تعداد ۱۷۴ پروژه با اعتبار پیش بینی شده ۱۵۹هزارو ۷۹۰ میلیارد ریال پیش بینی شده است که از جمله میتوان به پروژههای آغاز عملیات اجرایی تصفیه خانه فاضلاب شماره هفت مشهد، آغاز عملیات اجرایی طرح تامین آب از ارتفاعات هزارمسجد و آغاز عملیات اجرایی تقاطع های غیر همسطح شهری اشاره کرد.