به گزارش ایرنا از روابط عمومی فرمانداری اسفراین، مسلم نوری روز سه شنبه در این خصوص اظهار کرد: بهره برداری از معدن آلبلاغ از مطالبات مردم ای شهرستان است و برای تکمیل زیرساخت های این معدن تمامی دستگاه ها همکاری لازم را انجام دادند.
وی تصریح کرد: احداث راه دسترسی به طول ۷.۵ کیلومتر به عرض سه متر، اجرای گابیون در مسیر آبراهه های جاده دسترسی در مجموع به مساحت ۴۵۰ متر مکعب و ایمن سازی دهانه حفریات غیرمجاز، اخذ جواز تاسیس کارخانه فرآوری شمش روی و کنسانتره سرب و آغاز عملیات شناسایی توسط شرکت مشاور در مساحت ۷۲ کیلومتر مربع از مهمترین زیرساخت هایی است که در این خصوص انجام شد.
هدررفت آلبلاغ در نبود صنایع تبدیلی
معدن سرب و روی آلبلاغ اسفراین در منطقه ای کوهستانی و سخت گذر با همین نام واقع است که برداشت غیرمجاز از ذخایر آن از اواخر سال ۹۷ توسط محلی ها آغاز شد و از بهار ۹۸ با هجوم سودجویان از دیگر نقاط کشور به این منطقه شدت گرفت.
واقع شدن این معدن در محدوده حفاظت شده زیست محیطی ساریگل، موجب شد سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی مدتها در ثبت آن ناکام بماند ولی سال قبل وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز مطالعات و اکتشافات اولیه بر روی این منطقه معدنی را برای ایمیدرو صادر کرد.
وقوع چندباره حوادث آوار و ریزش سنگ در این معدن در سال های گذشته جان هفت نفر از برداشت کنندگان غیرمجاز را که بعضا از دیگر مناطق کشور راهی این منطقه شده بودند، گرفته است.
این معدن پس از مدتها بلاتکلیفی، سرانجام اوایل اسفند ۹۹ به صورت کامل از حضور برداشت کنندگان غیرمجاز پاکسازی شده و در اختیار شرکت حفاظتی ایمیدرو قرار گرفت.
شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی بجنورد قرار دارد.