به گزارش ایرنا، در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور میکنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را میتوانید در ادامه بخوانید.
وزارت بهداشت انواع بیماریها در هر نقطه از جهان را رصد میکند
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از رصد مستمر کووید ۱۹ و سویههای آن خبر داد و گفت: یکی از نتایج همه گیری کرونا در جهان، راه اندازی مرکزی برای رصد بیماریها در سراسر جهان بود.
حسین فرشیدی در ششمین روز از دهه فجر در یک برنامه تلویزیونی به تشریح دستاوردهای نظام سلامت در ۴۵ سال گذشته پرداخت و اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران محدود به نظامات سیاسی نبود بلکه انقلابی بود که در ابعاد اجتماعی کشور نیز رخ داد و بخش بهداشت و درمان اتفاق بسیار بزرکی رخ داد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
افتتاح بیش از سه هزار پایگاه اورژانس در ۴۰ سال اخیر
رییس سازمان اورژانس کشور گفت: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تنها ۲۰ پایگاه اورژانس در کشور وجود داشت که اکنون به بیش از سه هزار و ۳۰۰ پایگاه رسیده است.
جعفر میعادفر در نشست خبری دهه فجر که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: اکنون۵۳ پایگاه هوایی در اورژانس داریم که دو پایگاه آن مربوط به هواپیمای بال ثابت است.
وی اظهار داشت: در دولت سیزدهم ۳۱۴ پایگاه اورژانس جدید راه اندازی شده است و در ایام دهه فجر ۲۱ پایگاه شهری و ۳۶ پایگاه جادهای افتتاح می شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
کودکان کار قربانی دنیای خاکستری بزرگسالان؛ ایده جدید به سرانجام میرسد؟
با جثه کوچکش کیسه بار سنگینی را بر دوش میکشد؛ در گوشه کنار خیابان در سرمایی استخوان سوز از خستگی به خواب میرود، گاه التماس میکند تا کفشهایت را واکس بزند و گاهی به سطل زباله پناه میبرد. همه اینها تنها مشاهده کوتاه ما از زندگی یک کودک کار است؛ اما تماشای آن کجا و تمام روز را با این شرایط زیستن کجا.
دنیایی که قرار بود محیط امن و زیبای یک کودک را بسازد، حالا چه بی رحمانه او را وادار به طاقت فرساترین فعالیت ها کرده و آرزوهای کودکیاش را به خاک میسپارد. واژه کودک کار، به کودکانی اطلاق می شود که این روزها در بیشتر نقاط پرتردد شهری از جمله مترو و پشت چراغ قرمز به چشم میخورند، به واسطه فقر، مشکلات اقتصادی، فرهنگی یا توسط باند و مافیا به مدت طولانی و مستمر به کار گرفته میشوند.ادامه گزارش را اینجا بخوانید.
در دهمین جلسه دادگاه رسیدگی به جنایات منافقین چه گذشت؟/اسلحه، هویت گروهک منافقین
دهمین جلسه دادگاه رسیدگی به جنایات و اقدامات اعضای اصلی و سرکردگان گروهک تروریستی منافقین امروز سهشنبه - ۱۷ بهمن - به صورت علنی در دادگاه کیفری یک استان تهران در حال برگزاری است.
دهمین جلسه دادگاه رسیدگی به جنایات و اقدامات اعضای گروهک تروریستی منافقین به ریاست حجتالاسلاموالمسلمین دهقانی در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران و به صورت علنی در حال برگزاری است تا بخشی از جنایتها و خباثتها و نسلکشیهای آنها علیه بشریت و ملت مظلوم ایران بازگو شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
توجه به دانشآموزان المپیادی سبب کسب نتایج بهتر در مسابقات جهانی میشود
دانشآموز المپیادی رشته ریاضی و دانشجوی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه توجه بیشتر به المپیادیها سبب کسب نتایج بهتر در مسابقات جهانی میشود، گفت: احیای باشگاه دانشپژوهان جوان سبب رسیدگی بیشتر به این قشر از دانشآموزان میشود.
پانزدهم بهمن جشن احیای باشگاه دانش پژوهان جوان با حضور رییس جمهور برگزار شد، باشگاه دانشپژوهان جوان در سال ۷۳ آغاز به کار کرد اما در سال ۸۹ به صورت یک مرکز و به زیر مجموعه سازمان ملی پرورش استعداد درخشان درآمد؛ در سال ۱۳۹۸ و به دنبال انتقاد رهبر معظم انقلاب از افت تیم های اعزامی ایران به مسابقات جهانی المپیادهای علمی، بار دیگر موضوع احیای این باشگاه با هدف پشتیبانی از دانش آموزان نخبه در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
دستگیری ۲ نفر از عوامل گروهکهای تروریستی در سیستان و بلوچستان
سردار سعید منتطرالمهدی سخنگوی فراجا از دستگیری یک نفر از اعضای گروهک تروریستی داعش و یک نفر از گروهک تروریستی انصارالفرقان در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت: اعضای این تیم، قصد انجام اقدامات تروریستی را داشتند که با اشراف و تعامل جوامع اطلاعاتی، شناسایی و قبل از هرگونه اقدام خرابکارانه ای، توسط ماموران جان بر کف انتظامی طی عملیات فنی و پیچیده، دستگیر شدند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
سرمایهگذاری سالانه یک میلیارد دلار در هوش مصنوعی ضروری است
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه باتوجه به توانمندی کشور در عرصههای مختلف علمی، سرمایهگذاری در هوش مصنوعی ضروری است، گفت: اگر از همین امروز حداقل سالی یک میلیارد دلار در عرصه هوش مصنوعی سرمایه گذاری نکنیم، سهمی در اقتصاد هوشمند آینده نخواهیم داشت.
حسین قناعتی در نشست تخصصی هوش مصنوعی و بررسی افق های آینده کاربرد این تکنولوژی در عرصه سلامت با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در کسب حداقل رتبه دهم جهانی در زمینه هوش مصنوعی، ابعاد هوش مصنوعی در سلامت را تشریح کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
پذیرش ۴۸۰۰ دانشجوی پزشکی در دو سال اخیر/ با افزایش بیرویه ظرفیتها مخالفیم
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه توان افزایش ۲۰ درصدی افزایش پذیرش دانشجوی رشته پزشکی را برای سال آینده ندارد، گفت: در دو سال اخیر چهار هزار و ۸۰۰ دانشجوی پزشکی در دانشگاههای علوم پزشکی پذیرفته شده اند.
ابوالفضل باقری فرد در یک نشست خبری در دهه فجر درباره آخرین وضعیت پذیرش دانشجو در دانشگاههای علوم پزشکی با توجه به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: با افزایش بی رویه دانشجوی پزشکی مخالفیم و باید زیرساختهای آموزش از لحاظ کمی و امکانات فراهم شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
پوشش ۷۰۰ هزار نفری کارگران و بهرهمندی ۸۰۰ هزار راننده از خدمات بیمهای تامین اجتماعی
مدیرکل نامنویسی و حسابهای انفرادی سازمان تأمیناجتماعی گفت: در حال حاضر، حدود ۷۰۰ هزار نفر از شاغلان مشاغل ساختمانی و همچنین ۸۰۰ هزار نفر هم از رانندگان درون و برون شهری تحت پوشش تأمیناجتماعی قرار دارند و از خدمات بیمهای بهرهمند هستند.
بشیر عمرانی با بیان اینکه در حال حاضر، حدود ۷۰۰ هزار نفر از شاغلان مشاغل ساختمانی تحت پوشش تأمیناجتماعی قرار دارند و از خدمات این سازمان استفاده میکنند، افزود: بیمه تأمیناجتماعی کارگران ساختمانی یکی از اقدامات ارزشمندی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفت.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
واگذاری ۴۶ دستگاه آمبولانس جدید و پیشرفته به بخش درمان تامیناجتماعی
۴۶ دستگاه آمبولانس جدید و پیشرفته که برای توسعه و تقویت ناوگان حملونقل بیمار و اورژانس مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی تهیه و تجهیز شده است، واگذار شد.
سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آیین رونمایی از این آمبولانسها گفت:در آیین رونمایی از این آمبولانسها، گفت: شاهد مراسم الحاق ۴۶ دستگاه آمبولانس مجهز به امکانات امدادی و درمانی به استانهای مختلف کشور هستیم که این آمبولانسها در مراکز درمانی تامین اجتماعی، در خدمت بیمهشدگان و بازنشستگان عزیز خواهند بود.
وی افزود: برای خرید و تجهیز این تعداد آمبولانس که به امکانات و تجهیزات درمانی و امدادی موردنیاز تجهیز شدهاند، حدود ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
استفاده بیش از هزار مددجو از ظرفیت وکلای خیر/توانمندی سالانه ۴۰۰ خانوار با معاضدت حقوقی
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: در سالهای گذشته حدود ۳ هزار وکیل نیکوکار برای همکاری با ما اعلام آمادگی کردند که در ۹ ماهه امسال هزار و ۷۳ نفر از مددجویان کمیته امداد از ظرفیت این وکلا استفاده کردند.
حسین فتاحی در یک نشست خبری درتشریح اقدامات این معاونت در امور مربوط به حوزه قوانین و مجلس در کمیته امداد با بیان اینکه در حوزه مسائل حمایتی و معیشتی شاهد رشد خوبی در تسهیلات اشتغال بودیم، افزود: از ابتدای مجلس یازدهم تسهیلات بانکی اشتغالزایی ۴ هزار و ۹۰۰ هزار میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۲ این رقم به ۳۵ همت افزایش یافت که رشد قابل توجهی را نشان میدهد، این تسهیلات در بودجه سال ۱۴۰۳ هم ۳۵ همت خواهد بود.ادامه خبر رااینجا بخوانید.
عیادت دبیر ستاد حقوق بشر از کودک جانباز حادثه تروریستی کرمان
دبیر ستاد حقوق بشر با حضور در بیمارستان مدائن تهران در جریان روند درمان امیرعلی سلطانینژاد، کودک ۱۳ ساله مجروح حادثه تروریستی کرمان قرار گرفت.
کاظم غریبآبادی، سه شنبه ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۲، با حضور در بیمارستان مدائن تهران در جریان روند درمان امیرعلی سلطانینژاد، کودک ۱۳ ساله مجروح حادثه تروریستی کرمان قرار گرفت.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
سود ۵ درصدی فعالیتهای سرمایهگذاری در تامین اجتماعی/ضرورت خروج از بنگاههای ضررده
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی گفت: سهم سود فعالیتهای حاصل از سرمایهگذاری در کل منابع صندوق تأمین اجتماعی حدود ۵ درصد است و سهم این بخش حداقل باید به ۱۸ درصد برسد، برای رسیدن به این هدف، باید از بنگاههای ضررده خارج شویم و همچنین در بازار سرمایه حضور فعال داشته باشیم و خلق ارزش کنیم.
میرهاشم موسوی در دومین دوره آموزشی آشنایی با مسئولیتها و وظایف مدیرانعامل و اعضای هیاتمدیره شرکتها در برابر قوانین و مقررات که با حضور مدیران شرکتها و مؤسسات تابعه این سازمان برگزار شد، افزود:باید از بنگاههای ضررده خارج شویم و به سمت تغییر پرتفوی (داراییها است که یک سرمایهگذار آنها را خریداری کرده است) برویم و همچنین در بازار سرمایه حضور فعال داشته باشیم و خلق ارزش کنیم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
الحاق ایران به ۱۰ کنوانسیون بین المللی محیط زیستی پس از انقلاب
جمهوری اسلامی ایران بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی به ۱۰ کنوانسیون بینالمللی در حوزههای محیطزیست انسانی، دریایی، طبیعی و تغیرات اقلیمی ملحق شده است.
بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی ایران به ۱۰ کنوانسیون بین المللی در حوزه های محیط زیست انسانی، دریایی، طبیعی و تغیرات اقلیمی ملحق شد در حالی که پیش از انقلاب این امر در مورد ۳ کنوانسیون محقق شده بود.
کنوانسیون تنوع زیستی (CBD) با هدف پرداختن به علل از بین رفتن تنوع زیستی، کنوانسیون استکهلم با هدف حفظ سلامت انسان و محیط زیست در مقابل آالاینده ها و کنوانسیون وین از جمله این کنوانسیون ها است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
سواد دیجیتال به سالمندان آموزش داده میشود
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور از برنامه ریزی برای آموزشهای خود مراقبتی به افراد میانسال و سالمند خبر داد و گفت: بخش مهمی از این آموزشها به سواد الکترونیک یا سواد دیجیتال یا به عبارت دیگر به سواد رسانه بازمیگردد.
مژگان رضازاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بر نقش مؤثر یادگیری فناوری دیجیتال در رفع نیازهای روزانه سالمندان تاکید کرد و افزود: در این آموزش ها سالمندان و میانسالان با مباحثی مانند مباحث استفاده از نرم افزارها و سیستم های الکترونیک یا سایر موارد آشنا میشوند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزههایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیبها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد میکنیم هر روز سری به این سایت https://www.irna.ir/service/society بزنید.