تهران - ایرنا - رییس سازمان اورژانس کشور گفت: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تنها ۲۰ پایگاه اورژانس در کشور وجود داشت که اکنون به بیش از سه هزار و ۳۰۰ پایگاه رسیده است.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، جعفر میعادفر روز سه شنبه در نشست خبری دهه فجر که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: اکنون۵۳ پایگاه هوایی در اورژانس داریم که دو پایگاه آن مربوط به هواپیمای بال ثابت است.

وی اظهار داشت: در دولت سیزدهم ۳۱۴ پایگاه اورژانس جدید راه اندازی شده است و در ایام دهه فجر ۲۱ پایگاه شهری و ۳۶ پایگاه جاده‌ای افتتاح می شود.

میعادفر از راه اندازی آمبولانس دریایی در جزیره بوموسی در دهه فجر خبر داد و گفت:‌ با راه اندازی این پایگاه می توان از طریق دریایی و هوایی به مردم ایران که ساکن در جزایر خلیج فارس هستند، خدمت رسانی بهتری داشت.

وی یادآور شد که اکنون اورژانس در جزایر هرمز و قشم آمبولانس دریایی برای انتقال بیماران در اختیار دارد و سومین قایق دریایی قرار است از بوموسی به بندرعباس ماموریت انجام دهد.

۱۴ پایگاه اورژانس بانوان

میعادفر با بیان اینکه اکنون ۴۰۰ دانشجوی دختر در حال تحصیل در رشته فوریت های پزشکی هستند، ادامه داد: ۱۴ پایگاه اورژانس بانوان در شهرها فعال شده است و بنا داریم پایگاه های توسعه بانوان را در شهرها افزایش بدهیم.

به گفته وی، اکنون بیش از هزار و ۵۰۰ نفر در مراکز فرماندهی و ارتباطات اورژانس ۱۱۵ فعالیت می کنند.

فرسودگی بیش از سه هزار دستگاه آمبولانس

میعادفر با بیان اینکه سالانه بیش از چهار هزار سوتی پرواز داریم، گفت: پنج هزار و ۵۰۰ آمبولانس داریم که سه هزار و ۵۰۰ دستگاه فرسوده هستند؛ البته برای خرید ۵۰۰ دستگاه قرارداد منعقد شده که بخشی از آن تا پایان سال وارد ناوگان اورژانس می شود و تا اواسط سال آینده نیز به ۶۵۰ دستگاه آمبولانس قابل افزایش است .

رییس سازمان اورژانس کشور یادآور شد که در برنامه هفتم مقرر شد یک درصد درآمد حاصل از فروش خودروهای داخلی، وارداتی و موتورسیکلت برای خرید آمبولانس خریداری شود که با این اقدام مشکلات ناوگان اورژانس برطرف می شود.

وی تصریح کرد: ۵۳ درصد ماموریت ها اورژانس مربوط به انتقال بیماران از بیمارستان کم برخوردار به سایر مناطق است و حدود ۱۱ درصد نیز به انتقال مادران باردار در مناطق صعب العبور اختصاص دارد که انتقال آنها بطور زمینی میسر نیست و بصورت رایگان از طریق ناوگان هوایی اورژانس انجام می شود.

رییس سازمان اورژانس کشور همچنین گفت: در دولت سیزدهم حدود ۱۰۰دستگاه آمبولانس از سازمان های متخلف خریداری و ۲۰۰ موتورلانس در شهرهای مختلف توزیع شده است که از موتورلانس‌ها در مناطق پرترافیک می توانند سریع تر بر بالین مصدومان حاضر شوند.

ارایه خدمات ویژه به بیماران اوتیسم

محمد اسماعیل توکلی رییس اورژانس تهران نیز در این نشست از اجرای طرح بیماریابی با موضوع بیماران سکته حاد مغزی در استان تهران خبر داد و گفت: اورژانس تهران زیر ساخت‌هایی را در مرکز فرماندهی برای افراد ناشنوا ایجاد کرده و شرایطی را هم برای بیماران اوتیسم در نظر گرفته است تا در صورت نیاز به سامانه ۱۱۵ تماس بگیرند.

وی با بیان اینکه اکنون ۲۶۰ موتورلانس در استان تهران فعال است، تعداد پایگاههای اورژانس تهران را ۲۹۵ پایگاه عنوان کرد و افزود: زمان رسیدن موتورلانس بر سر بالین بیمار بیش از سه دقیقه و آمبولانس یک دقیقه کاهش یافته است.

توکلی با یادآوری اینکه در ماه اخیر ۲ میلیون و ۷۳۰ شهروند با اورژانس تماس گرفتند که از این تعداد ۹۰۵ هزار ماموریت انجام شده است، میزان رضایتمندی مردم از خدمات اورژانس را ۹۳ درصد عنوان کرد.

رییس اورژانس تهران افزود: ۱۵۳ هزار ماموریت اورژانس مربوط به حوادث ترافیکی است و کاهش ۱۰ درصدی شکایت های مردمی را شاهد هستیم.

راه اندازی نخستین اورژانس دوستدار کودک

توکلی گفت: به زودی نخستین اورژانس دوستدار کودک در فضایی شبیه مهدکودک ایجاد می شود و برای اصحاب رسانه نیز آموزش اورژانس را برگزار می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه ۳۰۱ نفر در آزمون اخیر استخدامی وزارت بهداشت جذب اورژانس استان تهران شدند، گفت: لباس فرم اورژانس چندان تغییری نکرده است.