به گزارش خبرنگار ایرنا، وجیه الله ذکوری روز سه شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه عمده مالیات در سه بخش مالیات بر شرکت ها، مالیات بر ارزش افزوده، مشاغل و حقوق کارکنان است، افزود: ۱۳۱ هزار اظهار نامه مالیاتی در سال جاری از صاحبان مشاغل دریافت شد که ۷۸ درصد از آن بدون رسیدگی مورد قبول قرار گرفت.
وی ادامه داد: همچنین از این تعداد ۲۷ هزار و ۷۰۰ اظهار نامه معادل ۲۲ درصد رسیدگی خواهد شد.
ذکوری خاطرنشان کرد: از مجموع ۱۰۳ هزار اظهار نامه مالیاتی تبصره ۱۰۰ ، ۵۵ درصد معادل ۵۷ هزار اظهار نامه با عدد صفر مورد قبول قرار گرفته و تنها چهار درصد از مودیان بیش از ۲۰۰ میلیون ریال مالیات دارند.
وی با بیان اینکه تمرکز سازمان امور مالیاتی کشور و سیاست دولت اخذ مالیات از دانه درشت ها، دلالان و واسطه گران نظام اقتصادی و حمایت از تولید کنندگان است که در این راستا سامانه سود زنی راه اندازی شد.
ذکوری اظهار کرد: همه مردم باید فرار مالیاتی را از طریق این سامانه و شماره ۱۵۲۶ به اداره های مالیات گزارش دهند و با رعایت عدالت مالیاتی بر اساس گزارش ها وصول می شود.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان گفت: در دولت سیزدهم در استان همدان هزار و ۵۰۰ مورد فرار مالیاتی شناسایی و رسیدگی شده است و حداقل ۶ هزار میلیارد ریال از محل فرار مالیاتی تشخیص شده و مورد مطالبه قرار گرفته است و بخشی وصول و بخشی در حال دادرسی است.
ذکوری در مورد دانه درشت های فرار مالیاتی همدان گفت: یک پرونده متعلق به فردی گوشت فروش که ۱۰ هزار میلیارد ریال فروخته و در اظهار نامه اعلام نکرده بود و همچنین یک شرکت پخش فولاد به مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال فرار مالیاتی داشت.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان اجرای قانون «سامانه مودیان و پایانه فروشگاهی» را یکی از سیاست های دولت سیزدهم برشمرد و خاطرنشان کرد: این قانون در سال ۹۸ تصویب شد و فرایند اجرایی آن با توجه به زیرساخت ها در سازمان امور مالیاتی و آموزش مودیان آغاز شده است.
ذکوری خاطرنشان کرد: از اول دی ماه امسال با توجه به فراخوان اشخاص حقیقی مشمول شامل سه دسته طلافروشان، پزشکان و صنوف درمانی و افرادی که بالای ۱۸۰ میلیارد ریال فروش از ابتدای سال داشته باشند باید در سامانه مودیان و پایانه فروشگاهی را اجرا کنند.
وی با بیان اینکه این سامانه یکی از قوانین پیشرو در کشور است و به شفاف سازی نظام اقتصادی کمک می کند افزود: اجرای این قانون یکی از درخواست های فعالان بخش های مختلف است.
به گفته وی تاکنون حدود ۲۵ درصد مودیان حقوقی ما از طریق سامانه عضو شدند و صورت حساب را ارسال کردند و در این راستا حدود ۴۵ کلاس آموزشی در اتاق اصناف برای آنها برگزار شده است.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان گفت: در بخش صاحبان مشاغل و کسبه فرایند ساده تری پیش بینی شده است.
وی با تاکید بر اینکه اصل طلا و جواهر از مالیات معاف است اما اجرت ساخت و سود فروشنده مشمول ارزش افزوده می شود اظهار کرد: مالیات از مصرف کننده طلا دریافت نمی شود و دریافت کد ملی از خریدار طلا الزامی نیست.
ذکوری خاطر نشان کرد: سازمان مالیاتی برای مودیان در بخش حقوقی و حقیقی تسهیلاتی را فراهم کرده است که تا ۳۰ بهمن ماه برای اشخاص حقیقی تا پنج میلیارد ریال جریمه و برای بخش حقوقی به ازای هر سال دوره ۲۰ میلیارد ریال شامل بخشودگی می شود.
سازمان مالیاتی برای مودیان در بخش حقوقی و حقیقی تسهیلاتی را فراهم کرده است که تا ۳۰ بهمن ماه برای اشخاص حقیقی تا پنج میلیارد ریال جریمه و برای بخش حقوقی به ازای هر سال دوره ۲۰ میلیارد ریال شامل بخشودگی می شود.مدیرکل امور مالیاتی استان همدان گفت: در ۲ سال گذشته هزار و ۹۷۷ خودروی لوکس در استان شناسایی شده است که ۱۱۶ میلیارد ریال مالیات برای آنها اعلام شده و تا امروز ۷۵ میلیارد ریال آن وصول شده و بقیه در فرایند وصول است.
وی در خصوص خانه های خالی نیز گفت: تاکنون سه هزار و ۹۹۱ ملک شناسایی و در سامانه ثبت شده است اما ۶۰۱ پرونده به مبلغ ۵۲ میلیارد ریال صادر شده است و تنها ۶ نفر پرداخت کردند.
وی با بیان اینکه در بحث مالیات ستانی ما قانون را اجرا می کنیم و همه مالیات های اخذ شده در استان هزینه می شود گفت: کل درآمد استان سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال است و ۹۶ درصد درآمد استان از محل مالیات است.
ذکوری اظهار کرد: از محل ارزش افزوده دریافتی (۹ درصد) چهار درصد به خزانه، یک درصد در بخش سلامت و چهار درصد به شهرداری ها تعلق می گیرد.
وی در خصوص گزارش های رسیده از طریق سامانه ۱۵۲۶ و سود زنی گفت: هر صنفی که احساس می کنیم رفتار غیر منطقی داشته باشد راستی آزمایی می شود که در این راستا ۳۵ پزشک که از دستگاه کارت خوان استفاده نمی کردند شناسایی شدند.