تهران-ایرنا- دادگاهی در آمریکا روز سه شنبه اعلام کرد که دونالد ترامپ از مصونیت ریاست جمهوری برخوردار نیست و می‌توان او را به اتهام توطئه برای تغییر نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ تحت پیگرد قرار داد.

به گزارش سه شنبه شب ایرنا از "مینت," ترامپ در این پرونده مدعی شده بود که از اتهامات کیفری برای اقداماتی که وظایف ریاست جمهوری او بوده, مصون است.

اما دادگاهی در واشنگتن دی سی با صدور حکمی این ادعا را رد کرد.

این یک شکست برای ترامپ در تلاش برای فرار از احکام دادگاه محسوب می شود. وی سال‌ها است که با استناد به مصونیت ریاست‌جمهوری با پرونده‌های متعدد علیه خود مبارزه کرده است.

انتظار می‌رود رئیس‌جمهور سابق آمریکا خواستار تجدیدنظر در خصوص این حکم شود. درصورتی که ترامپ درخواست تجدیدنظر کند, پرونده به دادگاه عالی آمریکا خواهد رفت. در این دادگاه محافظه‌کاران دارای اکثریت هستند.

جک اسمیت، بازرس ویژه آمریکا، ترامپ ۷۷ ساله را به توطئه برای تغییر پیروزی جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ و ارتکاب تقلب برای ماندن در قدرت متهم کرده است.

محاکمه ترامپ در این پرونده ابتدا برای ۴ مارس برنامه‌ریزی شده بود، اما به دلیل انتظار برای صدور حکم در مورد ادعای مصونیت ترامپ, این جلسه به تعویق افتاد.

به گزارش ایرنا, یافته‌های نظرسنجی اخیر سی‌ان‌ان نشان می‌دهد که بسیاری از پاسخ‌دهندگان، صدور آرای دادگاه رسیدگی به عملکرد دونالد ترامپ در سال ۲۰۲۰ پیش از برگزاری دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری را ضروری دانسته و پیش‌بینی می‌کنند که رئیس جمهوری سابق در صورت پیروزی در رقابت‌های ۲۰۲۴ فرمان عفو خود را صادر کرده و یا در صورت شکست دوباره از پذیرش آن خودداری کند.

تارنمای سی‌ان‌ان دیشب (۱۶ بهمن) گزارش کرد که حدود نیمی (۴۸ درصد) از جامعه آماری نظرسنجی مشترک با موسسه پژوهشی "اس‌اس‌آراس"، "ضروری" می‌دانند تا پیش از برگزاری انتخابات ۲۰۲۴، تکلیف پرونده ترامپ مشخص شود. ۱۶ درصد دیگر "ترجیح" می‌دهند که چنین اتفاقی بیفتد. ۱۱ درصد گفتند که دادگاه رسیدگی به اتهامات ترامپ باید به پس از انتخابات موکول شده و ۲۵ درصد نیز زمان بررسی اتهامات ترامپ را مهم نمی‌دانند.

نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد که ۴۲ درصد پاسخ‌دهندگان به آراء دیوان عالی در زمینه پرونده‌های احتمالی مرتبط با انتخابات ۲۰۲۴ اعتماد زیادی داشته و ۳۵ درصد تا حدی نسبت به آراء آن اعتماد دارند. ۲۳ درصد نیز هیچ اعتمادی به این تصمیم‌ها ندارند. ۵۲ درصد جمهوریخواهان و ۳۶ درصد دموکرات‌ها دستکم تا حد متوسط به آراء دیوان اعتماد دارند.