زنجان - ایرنا - رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت منطقه ویژه اقتصادی زنجان گفت: صنایع تا رده سه امکان استقرار در منطقه ویژه اقتصادی زنجان را دارند که با پیگیری انجام شده این سطح به رده چهار افزوده می‌شود.  

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی ثقفی روز چهارشنبه در دیدار با مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق زنجان، افزود: مطالعات تهیه طرح جامع منطقه منطقه ویژه اقتصادی زنجان در حال انجام است و رویکرد ما در این خصوص استفاده از توان و ظرفیت داخل استان بوده است.
وی خاطرنشان کرد: ملاحظات محیط زیستی مبنای استقرار صنایع در این منطقه است که با توجه به این موضوع، واحدهای تولیدی و صنعتی دانش‌بنیان در اولویت استقرار قرار دارند.
ثقفی افزود: مناطق ویژه اقتصادی چون از حقوق و عوارض گمرکی معاف هستند قیمت تولید کالا در آنها مناسبتر و معمولا قیمت تمام شده تولید در آنها ۲۰ تا ۲۵ درصد نسبت به بیرون، پایینتر است، از این رو تولیدات آنها امکان رقابت پذیری بیشتری دارد.
وی با بیان اینکه تاکنون چندین شرکت و واحد تولیدی از داخل و خارج استان متقاضی استقرار در منطقه ویژه اقتصادی زنجان شده اند، گفت: عملیات لکه گذاری برای استقرار صنایع با ملاحظات محیط زیستی در این محدوده در حال انجام است.

۷۵ درصد نیروی زنجان در بخش مولد مصرف می شود

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق زنجان گفت: حدود ۷۵ درصد مصرف انرژی برق توزیعی در این استان مربوط به بخش مولد بوده که از این میزان سهم صنعت بیش از ۵۰ درصد و سهم کشاورزی نیز بیش از ۲۰ درصد است.
پیام جوادی به راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی زنجان اشاره کرد و افزود: اگر شرایط تولید و کار در استان با راه اندازی این منطقه ایجاد شود عموم مردم از مزایای آن منتفع می شوند.
وی با بیان اینکه شرکت توزیع نیروی برق زنجان بیش از ۵۱۳ مشترک در استان دارد، اظهار کرد: این شرکت در شاخص هایی همچون کنترل اوج بار، کمترین تلفات برق با ۶.۹ درصد و مولد بودن انرژی عرضه شده به مشترکان جزو پنج شرکت موفق بین ۳۹ شرکت فعال در کشور است.
ایجاد منطقه ویژه اقتصادی زنجان در مجمع تشخیص مصلحت نظام در اردیبهشت ۱۴۰۰ تصویب شد و زنجان پس از ۱۵ سال انتظار به جرگه استان‌های دارای منطقه ویژه اقتصادی پیوست.
در منطقه ویژه اقتصادی، قوانین کسب و کار و تجارت با سایر نقاط کشور متفاوت است.
این مناطق در داخل مرزهای کشور واقع شده اند و هدف آنها شامل افزایش تراز تجاری، اشتغال، افزایش سرمایه گذاری، ایجاد شغل و مدیریت مؤثر است.
صنایع رده چهار شامل صنایع غذایی، بهداشتی، شیمی و صنایع پایین دست فلزی است.