علیرضا طهماسبی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: تسهیلات قبل از انقلاب در بخش کشاورزی در مقایسه با بعد از انقلاب بسیار ناچیز است و آمار دقیقی از آن در دسترس نیست.
وی اضافه کرد: بعد از انقلاب سرفصل جدیدی برای این بخش باز شده، به طوریکه سالانه در شهرستان ساوه از ۲۰۰ تا ۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات در بخش کشاورزی از طریق تاییدیه این مدیریت با منابع داخلی بانکهای سطح شهر به کشاورزان پرداخت میشود.
طهماسبی گفت: علاوه بر این در سالهای وقوع خشکسالی و بحرانهای زیست محیطی با پرداخت مبالغ مختلف جهت استمهال دیون کشاورزان هزینه شده است.
وی اضافه کرد: همچنین در اجرای طرحهای تخصصی کشاورزی به طور میانگین حدود ۲۰۰ میلیارد ریال در بخشهای مختلف پرداخت شده که ایجاد جایگاههای دام و طیور، خرید دام و طیور، شیلات با ۱۰۰ میلیارد ریال در صدر تسهیلات پرداختی به کشاورزان است.
رییس اداره جهاد کشاورزی افزود: طرحهای آبیاری تحت فشار، احداث کانالهای آبیاری- لایروبی قنوات، تسهیلات کاشت، داشت و برداشت محصولات استراتژیک مانند دانههای روغنی و صنایع تبدیلی و تکمیلی از جمله سرفصلهای ایجاد شده در دوران بعد از انقلاب در راستای حمایت از تولید و خودکفایی محصولات در این شهرستان است.
وی یادآور شد: ظرفیت مرغداریهای گوشتی با این حمایتها از ظرفیت ۳۶۰ تُن در سال به ظرفیت ۱۲ هزار تُن، مرغداریهای تخمگذار از ۶۰ تُن به هشت هزار تُن رسیده است.
طهماسبی گفت: همچنین در این مدت ظرفیت تولید ۷۰ هزار تنی تولید شیر، ۲۰ هزار تنی گوشت قرمز در گاودارایهای صنعتی، ۶۵ تن ماهی سردآبی، یک تن خاویار، ۶۰ تن ماهیان گرم آبی، ۵۰۰ هزار قطعه ماهیان زینتی نیز ایجاد شده است که پیش از انقلاب اقدامی در این راستا انجام نشده بود.
افزون بر ۱۳۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی در شهرستان ساوه وجود دارد که ۲۱ هزار هکتار آن باغات و ۱۱۴ هزار هکتار دیگر را زمین های زراعی شامل می شود.
سالانه در شرایط نرمال اقلیمی و بارشها امکان تولید بیش از ۹۳۵ هزار تن انواع محصولات زراعی و باغی در شهرستان ساوه وجود دارد.