به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان، چهارشنبه در این آیین گفت: این پالایشگاه از سال ۱۴۰۱ بر اساس فرمایشهای مقام معظم رهبری با توجه به سال تولید، دانشبنیان و اشتغال آفرینی، طرحهایی را تعریف کرد.
حکیم قیم افزود: پس از طرح بزرگ فاز ۲ طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان که سال گذشته با حضور رییسجمهور گشایش یافت و اوج شکوفایی توانمندی صنعتگران و مهندسان ایرانی در طراحی، نصب و راهاندازی بزرگترین واحد پالایشی کشور و منطقه بود، تلاش شد برای افزایش تولید، تثبیت تولید و اشتغالآفرینی اقدام کنیم.
قیم گفت:به همین منظور طرحهای مختلفی طراحی شد که هشت مورد در آستانه بهرهبرداری قرار گرفته است.
بهرهبرداری از ۶ مخزن کروی جدید
مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان بیان کرد: یکی از طرحهای بزرگی که پس از ۲ سال تلاش مداوم ، ساخت ۶ دستگاه مخزن کروی جمعآوری گازهای الپیجی پالایشگاه است که نقش موثری در ذخیرهسازی گاز مایع تولیدی پالایشگاه خواهد داشت.
وی اظهار کرد: این طرح همچنین با توجه به راهاندازی اسکلههای پالایشگاه آبادان بر روی رودخانه اروند بعد از ۴۳ سال، نقش مهمی در افزایش صادرات گاز مایع پالایشگاه آبادان ایفا خواهد کرد.
قیم ادامه داد: جمعآوری این گازها نقش مهمی در جلوگیری از سوختن گازها در مشعل دارند و گامی موثر برای رشد شاخصهای محیط زیستی پالایشگاه به شمار میرود؛ مخازن قدیمی پالایشگاه به شدت فرسوده بودند و به دلیل نبود امکان ذخیرهسازی، به اجبار تولید مازاد بر مصرف، سوخته میشد.
مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان با اشاره به اینکه حجم گازهای مشعل در سال ۱۴۰۱ بدون وجود این مخازن، بیش از چند ۱۰ هزار تن بود، گفت: این مخازن توانمندی جداسازی ۲۵۰ تن گاز الپیجی دارند و ظرفیت ذخیرهسازی آنها نیز چهار هزار و ۵۰۰ تن است.
راهاندازی طرح پست ۱۳۲ کیلوولت پالایشگاه آبادان تا ۲۴ ماه آینده
مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان اظهار کرد: طرح پست ۱۳۲ کیلوولت از جمله دیگر موارد دیگر آماده بهرهبرداری پالایشگاه نفت آبادان است که از ۱۲ سال گذشته طراحی و تعریف شده، اما عملیاتی نشده بود؛ سال ۱۴۰۱ فرآیند تحقیقاتی، انتخاب مشاور و امضای قرارداد این طرح انجام شد و امیدواریم ظرف ۲۴ ماه آینده به بهرهبرداری برسد.
قیم حجم سرمایهگذاری در این طرح را ۲۳ میلیون یورو و حدود یکهزار و ۲۸۰ میلیارد تومان ریال و اضافه کرد: این طرح همچنین سبب میشود که تولید پالایشگاه ثبات بیشتری پیدا کند و در امر خدماترسانی و جلوگیری از خاموشی شهر آبادان به ویژه در ایام تابستان سهیم باشیم.
کاهش ۶ درصدی تولید نفت کوره پالایشگاه آبادان
وی از افتتاح طرح بارگیری ماده وکیوم باتوم این پالایشگاه نیز خبر داد و گفت: هدف از اجرای آن، کاهش نفت کوره تولیدی و افزایش صادرات محصولات نفتی است که با ظرفیت ۲۰ هزار تن در روز کلید میخورد و همچنین سبب کاهش ۶ درصدی نفت کوره تولیدی پالایشگاه خواهد شد که در نوع خود گامی بسیار مهم در حوزه محیط زیستی به شمار میرود.
مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان بیان کرد: طرح کلیدخانه فرعی پالایشگاه آبادان از دیگر موارد آماده بهرهبرداری این شرکت است که در گذشته افزون بر افزایش هزینههای تعمیراتی، ریسک عملیاتی ما را بالا برده بود.
قیم از بهرهبرداری طرح کلیدی استفاده از سیستم کنترل مولدهای گازی هیتاچی خبر داد و افزود: بر اساس تفاهمنامه منعقد شده در سال گذشته با یک شرکت دانشبنیان، این طرح مهم اجرایی و تجهیزات آن کاملا بومیسازی و بر روی یکی از مولدهای این شرکت نصب شد.
قیم ادامه داد: با اجرایی شدن این طرح که با استفاده از توانمندی و دانشبومی و تجهیزات ساخت داخل ممکن شده است، چالشهای بیش از ۱۳۰ دستگاه از این مولدها که در سطح کشور در حال فعالیت هستند، رفع خواهد شد.
بومیسازی تجهیزات آزمایشگاهی کنترل کیفیت سوخت هوایی
وی همچنین به بهرهبرداری طرح ساخت و روزآمد کردن سیستم موتور اکتان در پالایشگاه مرکزی نفت آبادان اشاره کرد و گفت: با توجه به تولید سوخت موردنیاز پهپادها، هواپیماهای ملخی و هلیکوپترها در پالایشگاه آبادان، به منظور کنترل کیفیت این سوخت، نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی مدرنی داشتیم که امکان تامین آنها از خارج کشور وجود نداشت و با تلاش همکاران در شرکت پالایش نفت آبادان، این تجهیز با استفاده از نوآوری موجود ساخته و تجهیز شد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان بیان کرد: در کنار این طرحهای مهم صنعتی، چند طرح مسئولیت اجتماعی برای رفاه حال مردم آبادان و خرمشهر افتتاح و کلنگزنی خواهد شد که طرحهای حذف دژ خاکی روخانه اروند، آمادهسازی محوطههای پارک ماشینآلات سنگین حمل مواد نفتی، نوسازی و بهسازی آسفالت معابر ورودی درون شهری و برون شهری شهر آبادان از آن جمله است.
پالایشگاه نفت آبادان یکی از بزرگترین پالایشگاه ایران است که فرآوردههایی همچون گاز مایع، بنزین موتور، نفت سفید، نفت گاز، سوخت جت، نفت کوره، انواع روغن موتور پایه، انواع قیر، انواع حلال های نفتی، گوگرد، نفتای (خوراک آروماتیک پتروشیمی بندرامام) تولید میکند.
این پالایشگاه به عنوان قدیمیترین مجتمع پالایشگاهی کشور ۲۵ درصد سوخت مورد نیاز کشور را تامین میکند.
ساخت این پالایشگاه در سال ۱۲۹۱ هجری شمسی به پایان رسید و تا آغاز جنگ تحمیلی در سال ۱۳۵۹، بزرگترین پالایشگاه دنیا با ظرفیت تصفیه ۶۲۸ هزار بشکه نفت در روز به شمار میرفت.