یاسوج -ایرنا-مدیرکل عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت:برای نوسازی ناوگان آبرسانی سیار به مناطق عشایر استان پول در اختیار داریم اما مجوز نیست.

به گزارش ایرنا،فیض الله آذرفر روز چهارشنبه در نشست شورای عشایر کهگیلویه و بویراحمد افزود: برای خرید ماشین آلات آبرسانی سیار براساس قانون اداره کل اقتصاد و دارایی باید مجوز اعطا کند که به علت تکمیل سهمیه مجوز ماشین آلات استان در سال های گذشته تحقق آن تاکنون امکان پذیر نشده است.

وی با اشاره به فرسودگی ۱۰دستگاه تجهیزات خودرویی ناوگان آبرسانی سیار به مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد از مسوولان خواست تا برای تامین این تجهیزات چاره اندیشی کنند.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد با یادآوری اینکه مسکن عشایر چادر است تصریح کرد: تامین وثیقه به منظور اخذ تسهیلات بانکی برای دامپروری از دیگر مشکلات ساکنان مناطق عشایری استان است.

آذرفر تاکید کرد که کم بودن میزان اعتبارات اختصاص یافته به ایجاد زیرساخت های رفاهی عشایر موضوع مهم دیگری است که خدمات رسانی به آنان را با مشکلاتی کرده است.

وی با بیان اینکه احداث زیرساخت های رفاهی مانند سرویس های بهداشتی از اولویت های دولت سیزدهم در سکونتگاه های عشایری است خاطرنشان کرد:ایجاد این زیرساخت ها به علت اینکه ۵۰درصد از عشایر استان پروانه مرتع‌داری ندارند از دیگر موانع خدمات رسانی به این قشر است.

مدیرکل امور عشایر خاطرنشان کرد: میزان اعتبارات استان از محل مالیات بر ارزش افزوده امسال افزایش چشمگیر یافته به طوری که در سال ۱۴۰۰ حدود ۷۰میلیارد ریال و امسال ۲۷۰میلیارد ریال از محل منابع مالی مذکور به عشایر استان اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه عشایر با تولید ۴۵ درصد ازگوشت مصرفی مردم استان ،۳۵ درصد از صنایع دستی کهگیلویه وبویراحمد تنقش مهمی در تولید دارند افزود: حمایت از عشایر به عنوان یکی از اقشار تاثیرگذار در امنیت غذایی اهمیت زیادی دارد.

آذرفر گفت: عشایر کهگیلویه و بویراحمد با در اختیار داشتن داشتن۲۶ درصد از عرصه های زراعی، ۱۷ درصد باغستان هاو و پرورش یک میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام برای تولید محصولات غذایی در تکاپو هستند.

وی خاطرنشان کرد: عشایر به علت چادرنشین بودن بیشترین خسارت را از سیلاب تابستان پارسال متحمل شده اند اما اعتبار اختصاص یافته برای جبران این آسیب ها اندک است.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: هم اکنون ۸۰درصد از عشایر استان به راه دسترسی دارند که این شاخص ببشتر از میانگین کشوری است.

آذرفر تاکید کرد: دولت سیزدهم امسال با اختصاص ۸۴۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی به عشایر کهگیلویهو بویراحمد مصمم است تا به بهبود وضعیت معیشتی آنان کمک کند.

رییس سازمان امور عشایر کشور نیز در این نشست گفت: براساس قانون ۵۰ دستگاه اجرایی برای خدمات رسانی به عشایر وظیفه دارند که کوتاهی از این امر در برخی موارد باعث کندی خدمات رسانی به آنان شده است.

شایان نادری افزود: در سفر دوم رییس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد یک دستورالعمل ۱۰ بندی برای حمایت بیشتر از عشایر استان پیش بینی شده که تحقق این سند روند خدمات رسانی به عشایر را متحول خواهد کرد.

وی بیان کرد: تفاهم نامه بااسازمان برنامه و بودجه و ستاد فرمانی امام خمینی (ره)برای ساخت سرویس های بهداشتی در دستور کار قرار می گیرد.

نادری از مسوولان خواست تا با تدوین طرح های مطالعاتی با پشتوانه عملیاتی خوب زمینه بهبود خدمات رسانی به این قشر زحمتکش در کهگیلویه و بویراحمد فراهم خواهد شد.

کاظم فلاحی دوست،مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: انعقاد تفاهم نامه با کارخانه نساجی مازندران برای تامین چادرهای امدادی از راهکارهای کمک به عشایر استان هنگام سیل است‌

جمعیت عشایر کهگیلویه و بویراحمد ۷۰ هزار نفر از است که این جمعیت از ۶ ایل بومی،۲ طایفه قشقایی، ۱۶ تیره، ۱۸۱ طایفه و بیش از یک هزار و ۱۱۰ تش (اولاد) شکل گرفته است.

استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استان های ویژه عشایری کشور است به طوری که ۱۰ درصد از جمعیت استان عشایر هستند و در قالب ۱۲ هزار خانوار عشایری در استان زندگی می کنند.