اهواز - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حوزه فرهنگ و هنر در دولت سیزدهم یک حوزه فرعی نیست بلکه در اولویت تمامی بخش‌هاست به همین جهت از هیچ تلاشی برای حمایت از هنرمندان دریغ نمی‌کنیم.

به گزارش ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی شامگاه پنجشنبه در آیین افتتاح خانه هنرمندان خوزستان اظهار کرد: در آغاز چهل و ششمین بهار پیروزی انقلاب اسلامی هستیم و یاد و خاطره امام (ره) و شهدای پر افتخار انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مدافع حرم، مدافع امنیت، سلامت و شهدای دستاوردهای علمی کشور بخصوص سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را گرامی می‌داریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: هیچ مقاومتی در برابر مطالبات دقیق و درست هنرمندان خوزستان ندارم و تمامی ضعف‌ها را می‌پذیرم و بزرگواری و لطف هنرمندان را نیز درک می‌کنم.

اسماعیلی تصریح کرد: در خصوص خوزستان و عظمت فرهنگی و هنری این استان، ساعت ها می‌توان سخن گفت.

به گفته وی، خوزستان با تاریخ چند هزار ساله متعالی قبل و بعد از اسلام، همواره کانون علم، فرهنگ، هنر و دانش بوده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با ورود اسلام، مردم خوزستان در کنار سایر ایرانیان، مشتاقانه در راه خدمت به آرمان‌های بزرگ این دین الهی قدم برداشته اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان را یکی از کانون‌های مهم فرهنگی، هنری، علمی و آموزشی کشور دانست و گفت: نقطه نقطه این استان در از ذخایر مهم فرهنگی و هنری است و تنوع فرهنگی خوزستان مهمترین فرصت تعالی این استان است.

وی اضافه کرد: همه ما با تعصب و علاقه به آیین های فرهنگی، خود را یک فرد ایرانی، مسلمان، عاشق مکتب اهل بیت(ع) می‌دانیم عشق به اهل بیت(ع) مختص فرد، گروه و مذهب خاصی نیست بلکه همه ملت ایران در این ویژگی‌ها با هم همصدا و هم راستا هستند.

اسماعیلی اظهار داشت: ما ملیت را در ایران با در آمیختگی با دین، مذهب و عنصر علاقه به وطن جمع کرده‌ایم در حالیکه دولت و ملت‌های جدید جهان از عناصر هویتی ملت‌ها عبور کرده و دین را کنار زده‌اند اما در ایران اسلامی شاهد یک جامعه عمیق فرهنگی هستیم و مقوله دولت و ملت در کنار هم بوده و هویت واحد را شکل داده است.

وی انقلاب اسلامی را یک انقلاب فرهنگی دانست و گفت: یکی از دلایل پیروزی انقلاب ها، بخصوص در کشورمان موضوع فرهنگ است؛ پایان نامه‌های زیادی نیز از سراسر جهان برای بیان عظمت انقلاب اسلامی ایران تهیه و تنظیم شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: همه جشنواره‌های فرهنگی و هنری ما به نام فجر و به ایام دهه فجر گره خورده است؛ جشنواره موسیقی، سرود و هنرهای تجسمی همگی با نام فجر است.

وی گفت: امام خمینی(ره) یک شخصیت کاملا فرهنگی و علمی بودند و در دهه‌های سوم و چهارم مهمترین کتب علمی و فرهنگی را به نگارش در آوردند و اکنون نیز رهبر معظم انقلاب یک عالم فرهیخته، نویسنده و یک معلم بزرگ است که هدایت این کشور اسلامی را بر عهده دارند.

اسماعیلی ادامه داد: ایشان در جمع شعرای مختلف حضور داشتند و در جلسات قرآنی نیز میزبان قاریان برجسته کشور بودند و این نشان دهنده توجه ویژه رهبر معظم انقلاب به مقوله فرهنگ، ادب و هنر است.

وی اظهار کرد: ما در استان‌ها نیاز به جهش بالایی داریم، انجمن‌ها و هنرمندان بدانند باید بدانند که وزارت فرهنگ و ارشاد هیچ محدودیتی در حمایت از محتوای فاخر در همه بخش‌ها ندارد و با همه قوا خدمت هنرمندان و انجمن‌ها هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به زودی تمامی دفاتر سینمای جوان نوآوری و تجهیز خواهد شد؛ ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای این امر اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: همچنین در حوزه ادبیات، شعر، ادب و فعالیت‌های قرآنی و تقویت قرارگاه شهید آوینی سرانه قابل قبولی تعیین شده است البته هیچگاه اجازه نمی دهیم بدون برنامه‌ریزی هزینه‌ای مورد استفاده قرار گیرد.

اسماعیلی بیان کرد: برای امسال یک هزار میلیارد تومان اعتبار برای این بخش‌ها در نظر گرفته شده که ۵۰۰ میلیارد تومان آن اختصاص یافته است.

وی تصریح کرد: امسال سرانه را روی یک میلیارد تومان برای همه استان‌ها در نظر گرفته‌ایم و از طریق قرارگاه شهید آوینی این اعتبار به بخش‌های مختلف تخصیص داده می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وظیفه حمایت، نظارت، تسهیل‌گری و تنظیم برعهده ماست اما در اجرا باید گروه‌های انقلابی و هنرمندان پای کار باشند.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب همواره بر بازنگری در ساختارهای فرهنگی جامعه تاکید دارند؛ مردم باید فعال شوند و مهمتر از همه هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر باید در جامعه امیدآفرینی کنند.

اسماعیلی اظهار کرد: دشمن می‌خواهد ما را نسبت به داشته‌های خود بد بین کند و نسل‌های جدید را نسبت به آرمان‌های اصیل مردم بیگانه کند.

رویکرد خوبی در فعالیت‌های فرهنگی و هنری دیده می‌شود

وی افزود: امسال رویکرد خوبی در فعالیت‌های فرهنگی و هنری دیده شده است، در زمینه افتخارات مردم از قبیل شهید کاظمی و شیرودی و سایر شهدای گرانقدر دهه ۶۰ و روزهای حماسه و خون، در جشنواره فیلم فجر تولیدات محتوایی خوبی صورت گرفته است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، خوزستان را یکی از استان‌های پیش‌قراول در حوزه‌های فرهنگی و هنری دانست و گفت: امروز دغدغه کاهش جمعیت، سراسر جهان و کشور ما را به خود مشغول کرده و گرفتار نسخه‌های غربی شده‌ایم و باید با تغییر فضا و فرهنگ، از این مشکل خارج شویم.

وی از موافقت با پیشنهاد برگزاری جشنواره ادبی قیصر امین‌پور خبر داد و گفت: هنرمندان به حوزه تولید و محتوای ایرانی - اسلامی به صورت ویژه توجه کنند و ما نیز حمایت‌های مالی را از آنها خواهیم داشت.

شرکت‌های دولتی باید در قبال حوزه فرهنگ به تعهدات خود عمل کنند

وی اظهار کرد: بی شک کمبودهای انجمن ها و هنرمندان خوزستانی بررسی می‌شود و روزهای بهتری برای اهالی فرهنگ و هنر در آینده‌ای نزدیک رقم خواهد خورد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن قدردانی از تلاش‌های استاندار خوزستان برای ارج نهادن به فرهنگ و هنر و ادب، گفت: امروز مسوولیت هدایت استان خوزستان را برادری جهادی، انقلابی و فرهنگی بر عهده دارد و بی شک با حمایت‌های ایشان از اهالی فرهنگ و هنر، مشکلات این مجموعه برطرف خواهد شد.

وی در خصوص تبصره ۹ قانون بند(ه) گفت: شرکت‌های دولتی موظف هستند، یک درصد از هزینه‌های خود را در اختیار فعالیت‌های فرهنگی قرار دهند.