مراغه- ایرنا- خوابگاه دانشجویی دانشگاه دولتی مراغه که از محل اعتبارات بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در محوطه داخلی این دانشگاه احداث شده است، به عنوان سیزدهمین خوابگاه دانشجویی دخترانه این بنیاد به بهره‌برداری رسید.

مدیر عامل بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) روز جمعه در حاشیه افتتاح این خوابگاه به خبرنگار ایرنا بیان کرد: با افتتاح خوابگاه دانشجویی دخترانه سردار شهید سلیمانی دانشگاه مراغه، تعداد خوابگاه‌های دانشجویی به بهره‌برداری رسیده بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در مناطق محروم و کم‌برخوردار کشور به ۱۳ مورد رسید.

در حال حاضر چهار هزار دانشجوی دختر از خدمات خوابگاه‌های ساخته شده توسط این بنیاد بهره‌مند هستند

حمیدرضا علیان‌زادگان اظهار کرد: خوابگاه دانشجویی دخترانه سردار شهید سلیمانی دانشگاه مراغه در زیربنای پنج هزار و ۶۰۰ مترمربع احداث شده و از ظرفیت پذیرش ۳۸۰ دانشجوی دختر برخوردار است.

مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد ادامه داد: برای ساخت این خوابگاه هزار میلیارد ریال هزینه شده و شامل امکانات متعددی از جمله بهداری، سالن ورزش، اتاق مطالعه، سالن رایانه، نمازخانه، اتاق تلویزیون، آشپزخانه و اتاق مهمان است.

وی تاکید کرد: بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) از سال ۱۳۹۵ و با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب به حوزه ساخت خوابگاه‌های دانشجویی دخترانه وارد شد.

وی ادامه داد: بر همین اساس، ساخت ۱۶ خوابگاه دانشجویی دخترانه را در مناطق کم‌برخوردار کشور در دستور کار خود قرار داده است که از این تعداد، ۱۳ خوابگاه در شهرهای بجنورد، دامغان، ارومیه، شهرکرد، سنندج، نیشابور، اراک، بوشهر، بیرجند، تربت حیدریه، قائن و مراغه به بهره‌برداری رسیده و تا پایان امسال نیز سه خوابگاه دیگر در شهرهای همدان و بندرعباس افتتاح می‌شود.

مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد تصریح کرد: خوابگاه‌های دانشجویی دخترانه بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) به لحاظ کیفیت ساخت و مصالح و دانش فنی به‌کار گرفته شده، از جمله پروژه‌های عمرانی اجتماعی ممتاز محسوب می‌شود.

علیان‌زادگان با تاکید بر این‌که دختران از جمله مخاطبان اصلی‌ خدمات بنیاد ۱۵ خرداد به‌شمار می‌روند، گفت: ساخت خوابگاه‌های دانشجویی استاندارد، دختران را از اسکان در خوابگاه‌های خصوصی که فاقد امکانات جامع و باکیفیت هستند بی‌نیاز می‌کند.

به گفته وی با فراهم شدن استانداردهای مورد نیاز برای یک اقامتگاه تحصیلی، علاوه بر ایجاد آرامش خاطر و آسودگی خیال برای خانواده‌ها، شاخص‌های اجتماعی و ارتقای عدالت آموزشی به ویژه در مناطق محروم و کم‌برخوردار کشور بهبود می‌یابد.

وی این را هم بیان کرد که در حال حاضر چهار هزار دانشجوی دختر از خدمات خوابگاه‌های ساخته شده توسط این بنیاد بهره‌مند هستند.

علیان‌زادگان در پایان تاکید کرد: خوابگاه‌های ساخته شده توسط بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در زیربنای ۷۷ هزار مترمربع برای استفاده دانشجویان دختر در اختیار وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار می‌گیرد.

به گزارش ایرنا در این آیین مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان امام، آیت‌الله محمدتقی پورمحمدی امام جمعه مراغه و عضو مجلس خبرگان رهبری، مالک رحمتی استاندار آذربایجان‌شرقی، مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در آذربایجان‌شرقی، روسای دانشگاه‌های تبریز و مراغه، معاونان بنیاد ۱۵ خرداد و مقامات استانی و محلی در این آییین حضور داشتند.

امام جمعه مراغه در دوره ریاست مرحوم آیت‌الله حسن صانعی در بنیاد ۱۵ خرداد، احداث این خوابگاه دانشجویی را از ایشان مطالبه کرده بود.

امروز همچنین طرح سردرب و فونداسیون دانشکده فنی و مهندسی این دانشگاه با پنج هزار مترمربع زیربنا از محل منابع مشارکت‌های مردمی کلنگ‌زنی شد.

دانشگاه مراغه که از سال ۱۳۶۶ با عنوان آموزشکده کشاورزی کار خود را در زمینی به مساحت ۱۲۰ هکتار آغاز کرده بود، از ظرفیت علمی قابل توجه در برخی از رشته‌های دانشگاهی از جمله کشاورزی و شیمی برخوردار است.

آموزشکده کشاورزی مراغه در سال ۱۳۹۱ به دانشگاه ارتقا یافت و اکنون دارای چهار دانشکده علوم پایه، کشاورزی، علوم انسانی و فنی و مهندسی است.

دانشجویان دانشگاه مراغه اکنون در پنج رشته دکتری، ۴۲ رشته مقطع کارشناسی ارشد، ۲۲ رشته کارشناسی پیوسته، ۲ رشته کارشناسی ناپیوسته و یک رشته کاردانی تحصیل می‌کنند و دانشجویان برادر این دانشگاه نیز فاقد خوابگاه هستند.