کرج – ایرنا – رییس موسسه تحقیقات علوم باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به مشکل تغییر اقلیم و کمبود منابع آبی، گفت: که در همین راستا سند ملی توسعه گلخانه ها در حال تهیه است تا توسعه گلخانه ها هدفمند انجام شود.

«مهدی طاهری» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گسترش گلخانه ها را یکی از ضروریات در کشور دانست و افزود: یکی از راه های غلبه بر مشکلات تغییر اقلیم ایجاد گلخانه ها است که با تدوین این سند استراتژی توسعه گلخانه ها تبیین می شود. تا از بروز مشکلات احتمالی توسعه بی هدف جلوگیری شود.

وی اظهار کرد: در راستای تدوین سند ملی توسعه گلخانه ها مجوز ارتقای پژوهشکده سبزی و صیفی را به پژوهشکده گلخانه ها و محیط های کنترل شده گرفته ایم.

وی با بیان اینکه پیش نویس لایحه تهیه شده و نیمی از سند نوشته شده، گفت:یکی دیگر از اقدامات این موسسه در حوزه حاکمیتی تهیه لایحه نظام جامع باغبانی کشور برای کاهش مشکلات در این حوزه است که پیش نویس آن نیز آماده و به زودی به مجلس شورای اسلامی فرستاده خواهد شد.

طاهری یکی دیگر از طرح های حاکمیتی را اصلاح الگوی کشت عرصه های باغی عنوان کرد و افزود: در اجرای این طرح هنوز در ابتدای راه هستیم و فقط حدود ۳۰ درصد کار را پیش برده ایم.

ساماندهی مجموعه های باغبانی در سراسر کشور

رییس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور ادامه یکی دیگر از اقدامات در این حوزه را ساماندهی مجموعه های باغبانی در سراسر کشور از سال گذشته برشمرد و گفت: این کلکسیون های باغی ساماندهی و درجه بندی شدند و امسال نیز برای آن اعتبار ویژه ای تخصیص یافت.

وی با بیان اینکه به صورت جدی به دنبال ساماندهی کامل این کلکسیون ها هستیم، افزود: این مجموعه ها ذخیره گاه های باغی کشور هستند که یکی از مشکلات برای حفظ آن ها کمبود آب است.

وی اظهار کرد: برای حفاظت، نگهداری و ساماندهی این مجموعه های باغی بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال تخصیص دادیم به طوریکه موسسه ۱۰۰ درصد درآمد خود را صرف نگهداری و حفظ ذخایر می کند.

وی گفت: برای عملکرد بهتر در این بخش کار را به بخش خصوصی و نخبگان واسپاری خواهیم کرد.

راه اندازی آزمایشگاه های همکار در تحقیقات علوم باغبانی

طاهری با بیان اینکه از سال گذشته چند آزمایشگاه خوب و همکار را تجهیز و آماده خدمت رسانی کردیم، افزود: آزمایشگاه تجزیه سموم شیمیایی و باقی مانده سموم در محصول پسته و آزمایشگاه آنالیز روغن های گیاهی در پژوهشکده پسته از جمله این آزمایشگاه ها بوده است.

وی اظهار کرد: همچنین باغ الگویی کیوی در آستارا، باغ مادری تولید پاجوش خرما در اهواز و باغ مادری ارقام سالم و باکیفیت پسته در رفسنجان راه اندازی شده که در همین راستا امسال مقدار زیادی پیوندک و نهال سالم و با کیفیت پسته تحویل باغداران دادیم.

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته تحقیقات و پژوهش های باغبانی کشور ساماندهی شد، گفت: دانش به دست آمده در این بخش متناسب با شرایط روز تهیه و انتقال داده می شود و برنامه های این موسسه از محقق محوری به برنامه محوری بر اساس شرایط روز باغبانی کشور تغییر یافته است.

رییس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور یکی دیگر از برنامه های این موسسه را باز کردن درهای این بخش تحقیقاتی بر روی نخبگان دانست و افزود: در همین راستا شبکه نخبگان باغبانی کشور را ایجاد کردیم و درهای موسسه را بر روی نخبگان باز کردیم که در پی آن انجمن باغبانی و بخش خصوصی حضوری فعال در پژوهشکده ها و موسسات دارند و در انتقال دانش فعالیت زیادی دارند.

وی یکی دیگر از اقدامات را تاسیس مرکز رشد و فناوری های نوین باغبانی برشمرد و اظهار کرد: با تاسیس این مرکز هم در ستاد مرکزی موسسه و هم در پژوهشکده های چای و پسته مرکز رشد راه اندازی کردیم.

موسسه تحقیقات علوم باغبانی وزارت جهاد کشاورزی یکی از ۹ موسسه تحقیقاتی سازمان تات مستقر در استان البرز است.

برچسب‌ها