به گزارش ایرنا، مجموعه وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی از جوان ترین و منعطف ترین بخش های سازمانی کشور است و دولت و وزرای این دولت بیشتر شخصیت های فرهنگی هستند و سابقه فعالیت های فرهنگی در عرصه های مختلف انقلاب اسلامی داشته اند که این موضوع یک فرصت مغتنم است.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم بسیاری از طرح های نیمه تمام حوزه فرهنگ و هنر کشور تکمیل شده و دوره رونق فعالیت های فرهنگی رقم خورده است و در همه حوزه ها این اعداد و ارقام است که سخن می گوید و برهمین اساس اهالی فرهنگ، قرآن و مسجد چندین برابر ظرفیت های گذشته فعال شدند و رونق به این حوزه ها برگشته است.
تمرکززدایی فعالیتهای فرهنگی و هنری در استان همدان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان درباره فعالیت های فرهنگی و هنری استان در دولت سیزدهم به خبرنگار ایرنا گفت: رونق بیش از پیش هنر تئاتر از سیاستهای دولت سیزدهم است که این سیاست در قالب برنامهها و تدابیر مختلف از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عملیاتی شده است.
مسعود ویژه اظهار کرد: با پیگیریهای اهالی فرهنگ و هنر استان از حوزه شورای فرهنگ عمومی کشور، روزی در تقویم رسمی کشور به عنوان استان همدان ثبت شد.
وی بیان کرد: اردیبهشت ماه سالجاری این اقدام رقم خورد و ابلاغ و تصویب آن نیمه آبان ماه نهایی شد که میتواند نقطه عطفی برای اهالی فرهنگ و هنر استان باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: هفته همدان را از سال آینده با مشارکت مردم، باشکوه و پرشور برگزار کنیم و میزبان رویدادهای بزرگ فرهنگی و هنری باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، تمرکززدایی از فعالیت فرهنگی و هنری را یکی از سیاستهای دولت سیزدهم برشمرد و ادامه داد: به دنبال این هستیم که در حد توان عدالت فرهنگی را در استان رقم بزنیم.
ویژه یادآور شد: سیوپنجمین جشنواره تئاتر استان همدان با حضور ۱۶ گروه نمایشی در ۲ بخش صحنهای و خیابانی به میزبانی شهرستان ملایر در آبان ماه سالجاری برپا شد.
وی ادامه داد: برگزاری سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان همدان را نمونه بارز این تمرکززدایی عنوان و بیان کرد: برگزاری رویدادهای بزرگ فرهنگی و هنری در شهرستانها و حتی روستاها از برنامههای ما است.
اکران ۱۶ فیلم جشنواره فجر در همدان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان افزود: رویداد بزرگ و بین المللی چهل و دومین جشنواره فیلم فجر در تهران از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۲ برگزار و ۳۳ اثر در تهران اکران شده است و به همت سینماداران و اداره کل ارشاد در استان ها امکان اکران همزمان در شهرستانها فراهم شده و استانهای کشور میتوانند همزمان با تهران از این رویداد بهره ببرند.
ویژه ادامه داد: فیلمهای این جشنواره امسال از ۱۶ تا ۲۴ بهمن هر روز در ۲ نوبت در سه سالن پردیس سینمایی مهر قدس، سینما فلسطین و سینما فرهنگ همدان اکران و با استقبال پرشور مردم مواجه شد.
وی خاطرنشان کرد: آثار ارزشمندی به جشنواره فیلم فجر راه یافته و فیلمهای امسال یک سر و گردن از آثار سالهای گذشته برتر است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان افزود: رویداد اکران همزمان فیلم های جشنواره در استان های کشور اتفاق نویی در حوزه سینما است و علاقه مندان می توانند فیلمهای متنوع و تازه تولید شده با موضوعات مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و عاشقانه را به تماشا بنشینند.
ویژه اظهار کرد: در کنار اکران فیلمها این فرصت فراهم شده که موسسات تولید فیلم، آموزشگاههای آزاد، انجمن سینمای جوان و خانه سینما از این فرصت برای جذب هنرمند استفاده کنند.
حمایت از انجمن های فرهنگی و ادبی
وی تصریح کرد: انجمنها و هنرمندان باید بدانند که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان هیچ محدودیتی در حمایت از محتوای فاخر در همه بخشها ندارد و با همه قوا خدمت هنرمندان و انجمنها هستیم.
این مقام مسوول تصریح کرد: عدالت فرهنگی و هنری در سطح استان تا دورترین نقاط توسعه یافته و برگزاری جشنواره ها و برنامه های فرهنگی در روستاها در راستای توجه به هنرمندان اقصی نقاط استان در دولت سیزدهم اجرایی شده است.
حمایت فرهنگ و ارشاد همدان از موسسه های قرآنی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: این اداره کل آمادگی پذیرش درخواست های جدید برای ایجاد مجوز تاسیس موسسه های قرآنی را دارد و با پرداخت تسهیلات از این موسسه ها حمایت می کند.
ویژه افزود: سالانه بیش از ۳۰ هزار نفر در ۲۸ موسسه قرآنی زیر پوشش این اداره کل در زمینههای مختلف قرآنی آموزش می بینند.
وی این موسسات را مجاهدان خط اول فرهنگی در کشور برشمرد و اظهار کرد: موسسه های قرآنی در شرایط خطیر فعلی کشور به فعالیت های گسترده قرآنی می پردازند.
ویژه از تحت پوشش بیمه قرار گرفتن ۴۵۰ تن از فعالان قرآنی این استان خبر داد و گفت: افراد بیمه شده می توانند از تسهیلات و خدمات مختلفی از جمله دریافت هنرکارت، بیمه عمر، تسهیلات بانکی و بیمه تکمیلی، بهره مند شوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه تدوین سند قرآنی در دولت سیزدهم اتفاقات مبارکی برای استان بود که رقم خورد افزود: سند فعالیتهای قرآنی استان برای یک دوره چهار ساله در سه بخش آموزش عمومی، تبلیغ، ترویج، پژوهش و آموزشهای عالی طراحی و تدوین شده است.
تکمیل مجتمع فرهنگی فامنین تا پایان دولت سیزدهم
ویژه با اشاره به اهتمام دولت سیزدهم به تکمیل طرح های نیمه تمام فرهنگی گفت: مجتمع بزرگ فرهنگی فامنین تا پایان کار دولت سیزدهم تکمیل و بهره برداری میشود.
وی ادامه داد: این طرح فرهنگی با گنجایش ۳۸۰ صندلی دارای ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی است که از سال ۹۱ اجرای آن آغاز شده است و دارای ۲ هزار و ۶۲۵ متر مربع زیربناست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان افزود: سالن کتابخانه و آمفی تئاتر، فضای اداری، اتاق انجمن ،نگارخانه، اتاق پلاتو و نمازخانه از جمله امکانات این طرح فرهنگی هستند که این طرح برای تکمیل نیازمند ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار است.
حمایت از محصولات فرهنگی و هنری
ویژه اظهار کرد: در راستای حمایت از محصولات فرهنگی و هنری بخشی از فضای اداره کل ارشاد اسلامی استان همدان در اختیار هنرمندان قرار داده شده که آثار خود را در معرض نمایش قرار دهند و به عنوان مرکزی برای مراجعه مخاطب محصولات فرهنگی و محل عرضه محصولات فرهنگی است.
وی افزود: محصول فرهنگی هنرمندان استان مانند کتاب یا ساز در قسمت انتهایی ساختمان اداره به نمایش گذاشته می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: در پی رایزنی ها چند اپلیکیشن از جمله "شاتوت مارکت" عکس محصولات هنرمندان استان را معرفی و به فروش می رسانند.
ویژه ادامه داد: اولین کارگاه آموزشی مُد و لباس استان همدان با حضور بیش از ۱۲۰ نفـر از فعالان حوزه مُد و لبـاس استـان با ارائه مدرک پایان دوره از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آبان ماه سالجاری برپا شد.
وی یادآور شد: سرکشی و توجه به چاپ آثار هنرمندان در تمام عرصه ها و حمایتهای نقطه ای در اقصی نقاط استان، تدوین برنامه های حمایت از جوانی جمعیت و خانواده با موضوعات متناظر بر سبک زندگی و برپایی نمایشگاه های پوشش ایرانی و اسلامی از برنامه های شاخص این اداره کل در دولت سیزدهم است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: امسال رویکرد خوبی در فعالیتهای فرهنگی و هنری دیده شده است و هنرمندان اگر به حوزه تولید و محتوای ایرانی - اسلامی به صورت خاص توجه کنند حمایتهای مالی از آنها صورت می گیرد.
تقویت نشاط اجتماعی با برپایی جشنواره "شبهای موسیقی هگمتانه"
ویژه یادآور شد: ۵۰ اثر فاخر موسیقی سنتی در دومین جشنواره شب های موسیقی هگمتانه از تاریخ ۲۹ دیماه تا پنجم بهمن ماه ۱۴۰۲ در ۱۰ شهر استان به صورت کنسرت اجرا شد و ایجاد شور و نشاط و امید در جامعه از کارکردهای مهم برپایی جشنواره «موسیقی شبهای هگمتانه» بود که در طول یک هفته برگزاری آن با استقبال بالای شهروندان همدانی روبرو شد.
وی هدف از اجرای این جشنواره را ایجاد شوق و انگیزه بیشتر برای نوازندگان و آهنگسازان استان همدان و به منظور ارائه توانایی ها و داشته های خود اعلام کرد و افزود: ایجاد بستری مناسب برای معرفی گروه های موسیقی سنتی، محلی و مقامی استان همدان به صورت همایشی و غیر رقابتی و با شعار احیای فرهنگ و هنر اصیل موسیقی ایرانی و کرامت هنرمندان استان از دیگر اهداف برپایی جشنواره شب های موسیقی هگمتانه بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، حمایت از داشته ها را برای مقابله با تهاجم فرهنگی ضرورت برشمرد و اظهار کرد: یکی از ظرفیت های بی نظیر استان موسیقی سنتی است که مغفول واقع شده و امیدواریم هر ساله جشنواره شب های موسیقی هگمتانه با مشارکت گسترده در سطح استان برگزار و شهرستان ها نیز بهره مند شوند.
ویژه با قدردانی از حمایت های نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان آیت الله شعبانی موثقی برای برپایی این جشنواره در استان همدان افزود: برپایی جشنواره ها و کنسرت های موسیقی میتواند شور و نشاط خوبی را در رگهای جامعه به ویژه نسل جوان تزریق کند، چیزی که در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفته است.
وی، حمایت و اعتماد به مجموعه های مردمی را رویکرد اداره کل ارشاد در دولت سیزدهم برشمرد و گفت: این جشنواره یک واقعه مردم محور و در کل کشور بی سابقه بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان تصریح کرد: فضا و عرصه از نظر همکاری مسوولان با انجمنهای موسیقی در دولت سیزدهم مطلوب و فراهم است.