قزوین - ایرنا - مدیرکل امور روستایی شوراهای استانداری قزوین گفت: هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار مالی از محل منابع مالیات بر ارزش افزوده کشور سالانه به حساب دهیاری‌های این استان واریز می‌شود.

لیلا غریب روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان این خبر افزود: این اعتبار با توجه به وسعت جمعیتی و موقعیت مکانی روستا با رقم متفاوتی همراه است که ماهانه حدود ۷۰۰ میلیارد ریال را شامل می‌شود.

وی اضافه کرد: یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده که هر فرد ایرانی در هنگام خرید کالا پرداخت می‌کند، به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها پرداخت می‌شود تا بر اساس قانون در مسیر توسعه و آبادانی هزینه شود.

غریب در خصوص نحوه هزینه کرد اعتبارات دهیاری بیان کرد: ابتدا شورای اسلامی روستا برای نیازمندی‌های ملی یکسری طرح‌هایی را مصوب می‌کند، اگر این مصوبات با قانون مغایرت داشته باشد، طرح به شورای هیات تطبیق در بخشداری‌ها ارجاع شده و در نهایت با حضور یک قاضی موارد لازم مورد بررسی نهایی قرار می‌گیرد که معمولا این فرآیند به دو هفته زمان نیاز دارد.

این مسوول ادامه داد: نحوه اجرای این مصوبات به این گونه است که یک ناظر مالی و فنی در دهیاری‌ها به عنوان مشاور مشغول به کار هستند و از نظر مالی و حسابداری به دهیار مشاوره می دهند، پیمانکاران نیز بعدها از طریق سامانه دولت برای اجرای این طرح ها اعلام آمادگی کرده و یک طرح را برای اجرا انتخاب خواهند کرد.

مدیرکل امور روستایی شوراهای استانداری قزوین خاطرنشان کرد: استان قزوین ۱۹ بخش دارد که بخشداران به عنوان نخستین لایه نظارتی اقدامات دهیاری‌ها را ارزیابی می‌کنند، سپس فرمانداران و در نهایت دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین در صورت وجود موانع در یک طرح راهکار ارایه خواهند داد.

به گفته غریب در بیشتر روستاها بر اساس ابتکار عمل و فعالیت بالای دهیار مردم نیز در طرح‌ها مشارکت کرده و در توسعه و آبادانی روستاها همکاری می‌کنند که این مساله به همت و تلاش خود دهیاران بستگی دارد.

گفتنی است استان قزوین دارای ۶۷۶ دهیاری است که در روستاهای بالای ۲۰ خانوار جمعیت قرار دارند.