شیراز – ایرنا - مدیر امور نمایشگاه‌های صنعت هسته‌ای کشور با بیان اینکه دانشگاه شیراز میزبان پنجاه‌وششمین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور انتخاب شد، گفت: این نمایشگاه‌ها با هدف آگاه‌سازی افکار عمومی نسبت به دانش بومی صنعت هسته‌ای و معرفی آن به‌عنوان یک تکنولوژی مفید در زندگی مردم برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا، محمدتقی شجاعی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: سازمان انرژی اتمی این نمایشگاه‌ها را با هدف معرفی دانش هسته‌ای ایران و امیدآفرینی، تقویت روحیه‌ی خودباوری و غرور ملی، در دانشگاه‌های کشور برگزار می‌کند و شیراز به عنوان میزبان نمایشگاه پنجاه و ششم انتخاب شد.

وی افزود: صنعت هسته‌ای دانشی نو در داخل کشور کشور است و اقشار مختلف مردم نسبت به آن آگاهی مناسبی ندارند، در حالی که به‌دلیل حمایت‌های گسترده و همه‌جانبه از دستیابی به این دانش، حق دارند در این زمینه مطلع شوند.

مدیر امور نمایشگاه‌های صنعت هسته‌ای کشور با بیان اینکه نمایشگاه شیراز با رویکردی متفاوت نسبت به دوره‌های گذشته برگزار می‌شود، گفت: در این رویداد بیش از همه، نقش مؤثر دستاوردهای سازمان انرژی اتمی در زندگی مردم برای رشد و توسعه کیفیت زندگی آنها به نمایش گذاشته می‌شود.

شجاعی‌پور عنوان کرد: این نمایشگاه شامل سه بخش کلی مرور چرخه سوخت هسته‌ای، نیروگاهی و کاربردهای صنعت هسته‌ای در صنایع مختلف است.

وی توضیح داد: بخش مرور چرخه‌ سوخت شامل غرفه‌های ژئوفیزیک هوابرد، تولید کیک زرد، معادن پرتوزا، فرآوری اورانیوم، غنی‌سازی، تولید زیرکونیوم و آلیاژهای نوین و تولید قرص و مجتمع سوخت است، در بخش نیروگاهی واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر و درصد پیشرفت واحد ۲ و سه‌ این نیروگاه، بخش بومی‌سازی قطعات یدکی موردنیاز واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر و نقشه‌ی راه بومی‌سازی ساخت نیروگاه‌های اتمی ارائه می‌شود و در حوزه‌ی کاربردهای صنعت هسته‌ای نیز بخش تولید آب سنگین و زیست‌فناوری، رادیو داروها، توسعه‌ فناوری پلاسما، توسعه‌ کاربردپرتوها، رادیومتری‌های هسته‌ای، لیزر و اپتیک و مرکز نظام ایمنی هسته‌ای ارائه می‌شود.

مدیر امور نمایشگاه‌های سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: این نمایشگاه‌ها نقطه‌ عطف آغاز همکاری‌ها بین سازمان و دانشگاه‌ها است و حمایت همه‌جانبه‌ صنعت از مراکز علمی و دانشگاهی همواره مورد تأکید مدیران ارشد سازمان انرژی اتمی ایران بوده است.

بازدید جوانان و نوجوانان فارس از دستاوردهای هسته‌ای فارس

دبیر اجرایی پنجاه و ششمین نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای کشور در دانشگاه شیراز گفت: این نمایشگاه از ۲۸ بهمن‌ تا ۲ اسفندماه در مجموعه ورزشی کوثر دانشگاه شیراز برپا می‌شود.

مهدی زهتابیان افزود: این نمایشگاه هر روز از ساعت ۹ تا ۱۳ و ۱۴ تا ۱۷ پذیرای حضور علاقه‌مندان است.

عضو هیات‌علمی بخش مهندسی هسته‌ای دانشگاه شیراز ادامه داد: این نمایشگاه ازسوی سازمان انرژی اتمی با همکاری استانداری فارس برگزار می‌شود و مکاتبات لازم با دیگر دانشگاه‌ها، آموزش و پرورش و سایر دستگاه‌های اجرایی فارس برای بازدید گروه‌های مختلف از این نمایشگاه انجام شد.

همکاری سه جانبه برای راه‌اندازی مجتمع تحقیقات انرژی و فناوری فارس

رئیس دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز در ادامه این نشست گفت: سازمان انرژی اتمی، دانشگاه شیراز و استانداری فارس برای احداث مجتمع تحقیقات انرژی و فناوری فارس همکاری می‌کنند.

دکتر عطااله ربیعی افزود: همواره یکی از دغدغه‌های سیاستمداران و مدیران عالی اجرایی کشور، سبد انرژی، به‌ویژه تولید برق است که جمهوری اسلامی ایران نیز برای تولید ۲۰ هزارمگاوات برق هسته‌ای هدف‌گذاری کرده است و بخش عمده‌ای از نیروگاه‌های تولید برق نیز در نوار آبی جنوب کشور جانمایی شده و مستقر می‌شوند.

وی ادامه داد: استان فارس از استان‌های مستعد در حوزه‌های مختلف صنعتی، پزشکی و کشاورزی است و نزدیک‌ترین فاصله را به نوار آبی جنوب کشور دارد که سبب اتصال و ارتباط مناسب با کشورهای حوزه‌ خلیج فارس می‌شود، این استان به‌دلیل وجود دانشگاه‌های برجسته به‌ویژه دانشگاه شیراز یکی از استان‌های پرظرفیت کشور از نظر علمی به شمار می‌رود.

رئیس دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز با اشاره به سابقه‌ی بیش‌از ۷۰ ساله‌ دانشگاه شیراز در فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی و تجربه‌ ۳۰ ساله در انجام تحقیقات هسته‌ای در بخش مهندسی هسته‌ای دانشگاه و مراکز تحقیقاتی وابسته، گفت: فعالیتی آینده‌نگر در فارس درحال شکل‌گیری است و در این جهت مجتمع تحقیقات انرژی و فناوری فارس را با رویکرد استفاده از انرژی هسته‌ای در این استان فارس مستقر می‌شود.

ربیعی ادامه داد: در این زمینه همکاری‌های خوبی میان سازمان انرژی اتمی، دانشگاه شیراز و استانداری فارس شکل گرفته و این مجتمع تحقیقاتی در استفاده از ظرفیت‌های مختلف فارس و دیگر استان‌های جنوبی کشور در زمینه‌های تولید رادیوداروهای پزشکی، رادیوایزوتوپ‌های مورد استفاده در کشاورزی و صنعت دارند، موثر باشد و نیروی مستعد بومی را برای نیروگاه‌ها و مراکز هسته‌ای جنوب کشور تربیت کند.