به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی امیرآباد، محمدعلی موسی پورروز سه شنبه، به رکورد بی سابقه تخلیه و بارگیری کالا در طول دوران فعالیت عملیاتی این بندر اشاره کرد و گفت: توانستیم امسال به این امر مهم دست یابیم و با اینکه ۳۶ روزبه پایان سال باقی مانده است از مرز چهار میلیون و ۱۵۰ هزار تن عبور کنیم.
وی ادامه داد: میزان تخلیه و بارگیری کالا با رشد ۴۵ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال از مرز چهار میلیون و ۱۵۰ هزار تن گذشت.
مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد با بیان اینکه اولین روز فعالیتش در سمت مدیریت این بندر با سفر رییس قوه قضاییه مقارن بوده است، گفت: در راستای تاکید ایشان و پیگیریهای دادستان شهرستان بهشهر توانستیم در کمتر از ۶ ماه همه کالاهای متروکه سنواتی را از بندر خارج کنیم و هیچ کالای متروکه سنواتی در بندر وجود ندارد و طبق برنامه ریزیهای انجام شده و هماهنگی دستگاهای مرتبط دیگر شاهد چنین مسائلی نخواهیم بود.
موسی پور به سهم ۵۷ درصدی بندر امیرآباد در بین بنادر شمالی در مراوده کالا اشاره کرد و افزود: ایجاد و توسعه زیر ساخت، جذب سرمایه گذار بخش خصوصی، تقویت توان تجهیزاتی و بهبود روش و استاندارد سازی فرآیند ورود و خروج کالا کمک شایانی به این موضوع کرد که از این منظر هم از رشد خوبی برخوردار باشیم و این امر مرهون تلاش و فعالیت همه همکاران، فعالین اقتصادی، صاحبان کالا و سرمایه گذران، خصوصا قشر زحمت کش رانندگان است که با تلاش شبانه روزی این حجم عظیم کالا را به اقصی نقاط کشور حمل میکنند.
مدیرکل بزرگترین بنگاه اقتصادی شمال کشور، به تحقق ۱۰۰ درصدی برنامههای تعریف شده مرتبط با رشد هشت درصدی اقتصادی استان مازندران، میانگین ۹۰ درصدی رضایتمندی مشتریان و رشد ۱۸۶ درصدی ایجاد اشتغال تعهد شده به میزان ۱۴۹ نفر در سال جاری اشاره کرد و همچنین به گوشهای از اهم دستاوردهای این بندر در دولت سیزدهم پرداخت که از اهم آن میتوان به کسب رتبه دوم بین بنادر کشور در تامین کالای اساسی، حمل یکسره غلات از بندر امیرآباد به بندر خشک پیشگامان یزد، ترانزیت انواع کالا، تنها بندر مجهز به ربات امداد و نجات و کسب رتبه اول در بین بنادر در پیشرفت فیزیکی پروژهها اشاره کرد.
به گزارش ایرنا، بندر امیرآباد در استان مازندران به عنوان بزرگترین بندر حاشیه دریای خزر با قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص باتوجه به سیاست گذاریهای دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم میتواند با شکوفاسازی ظرفیتها، نقش ویژهای در مقاومسازی اقتصاد کشور با توسعه تجارت بینالمللی و صادرات کالا ایفا کند.
بندر امیر آباد با حدود یکهزار و ۳۰۰ هکتار وسعت و همچنین ۲۲۰ هکتار پس کرانه با دارا بودن اراضی پشتیبانی وسیع، زیر ساخت حمل و نقل مدرن چند وجهی، اسکله رو -رو ریلی و کامیون جهت ترانزیت و حمل یکسره کالا و همچنین دسترسی آسان به بازار مصرف کشورهای سی آی اس CIS با جمعیت بالغ بر ۳۰۰ میلیون به تنهایی بر تمامی پنج بندر حاشیه خزر تنه میزند و ظرفیت فوق العادهای در توسعه اقتصادی و پرش تجاری کشور دارد.
بندر امیرآباد در کنار آن که یک ظرفیت صادراتی و تجاری در منطقه به شمار میرود با دارا بودن کارخانجات متعددی همچون گچ، فولاد، کاغذ و سیلوهای متعدد از بنادر نسل سوم کشور است و عمده ۷.۵ میلیون تن کالای صادراتی کشورهای مختلف جهان از بنادر آستاراخان، آکتائو، اولیا، باکو، گوسان و ماخاچ وارد بندر امیرآباد میشود.
اتصال به شبکه ریلی کشور، بهرهمندی از ۱۵ پست اسکله با ظرفیت ۱۰ میلیون تن و بهره مندی از ظرفیت اتصال کریدور ترانزیت بین المللی شمال به جنوب (INSTC) از دیگر ویژگی های شاخص بندر امیرآباد است.
منطقه امیرآباد از ظرفیتهای بندری بسیار مناسبی برخوردار است و میتواند به دلیل موقعیت ویژه جغرافیایی و قرار گرفتن در مسیر کریدور شمال- جنوب، توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه بهویژه کشورهای حاشیه دریای خزر را بیش از پیش تجربه کند که این امر به شکوفایی اقتصادی این دیار کمک می کند.