قزوین - ایرنا - مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین گفت: میزان مصرف گاز در این نیروگاه سیکل ترکیبی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۶ درصد افزایش داشته است.

به گزارش ایرنا، ابوالفضل موتاب ها روز سه شنبه و در حاشیه نشست خبری مدیران عامل صنعت آب و برق استان قزوین تاکید کرد: این نیروگاه ۳.۵ درصد برق کشور را تامین می کند و این در حالی است که سال آینده، سال تحول در حوزه انرژی های تجدیدپذیر خواهیم بود.

وی ادامه داد: این در حالی است که طی ۴۵ سال گذشته و با پیروزی انقلاب اسلامی دستاوردهای قابل توجهی را در حوزه صنعت برق کشور را شاهد بوده ایم و گام های اساسی و مهمی نیز در بخش زنجیره تامین انرژی الکتریکی برداشته شده است.

موتاب ها با اشاره به دستاوردهای مهم دولت سیزدهم در حوزه حذف خاموشی های برق در بخش خانگی و تامین برق مورد نیاز حوزه صنعت، یادآور شد: به خاطر داریم در تابستان سال ۹۹ . ۱۴۰۰ شاهد خاموشی های برق بودیم اما در سال اول دولت سیزدهم با ۱۰۰ اقدام جهادی، سال دوم با ۱۴۰ اقدام برنامه ریزی شده و امسال نیز با ۱۸۰ اقدام اساسی، تابستانی با کاهش خاموشی و در نهایت بدون خاموشی را بگذرانیم.

وی با بیان اینکه برای عبور از ناترازی برق و رفع مشکل خاموشی های امسال، سه محور را مورد توجه قرار دادیم، افزود: در بخش نخست افزایش ظرفیت ۱۰ مگاواتی را در دستور کار قرار دادیم که تاکنون هشت هزار و ۲۶۰ مگاوات، یعنی ۸۲ درصد آن محقق شده، در بخش دوم صنایع پرمصرف مانند فولاد و آلومینیوم که مصرف بالایی هم دارند قرار شد در ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه های تجدیدپذیر و حرارتی وارد مشارکت شوند که ۶ هزار و ۴۰۰ مگاوات آن در حال انجام است و در بخش سوم نیز توسعه ۲ تا سه هزار مگاواتی نیروگاه های تجدید پذیر تا سال آینده مورد توجه و عملیاتی شدن قرار گرفت.

مدیرعامل نیروگاه برق شهید رجایی قزوین تاکید کرد: امروز بیشتر برق مصرفی، یعنی ۵۰ درصد آن به بخش صنعت اختصاص پیدا کرده و این در حالی است که با کارهای فرهنگی و همکاری رسانه ها توانسته ایم ۸۵ درصد مردم را به عنوان مشترکان خانگی برق خوش مصرف به حساب بیاوریم.

میزان بارش در قزوین به ۹۵ میلی متر رسید

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین گفت: میزان بارش های قزوین در سال جاری ۹۵ میلی متر به ثبت رسیده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشتته سه درصد افزایش اما نسبت به بلند مدت (۳۰ سال گذشته) متاسافنه ۳۸ درصد کاهش داشته است.

منصور ستوده در این نشست خاطرنشان کرد: بیشترین میزان بارش استان قزوین طی چند دهه اخیر در سال ۹۸ با ۴۸۴ میلی متر و کمترین آن نیز در سال ۷۸ که با خشکسالی نیز همراه بود تنها ۱۸۷ میلی متر بود.

وی میزان منابع آب استان را ۲ هزار میلیون متر مکعب است که یک هزار و ۵۰۰ میلیون متر مکعب آن را آب های زیرزمینی و مابقی را نیز آب های سطحی تشکیل می دهند و بیشترین میزان مصرف نیز در حوزه کشاورزی با ۸۳ درصد، آب شرب با ۱۱ درصد و ۶ درصد نیز در بخش صنعت است.

به گفته وی، از سال ۹۰ به بعد حدود سه میلیارد متر مکعب آب در استان مصرف شده است. 

ستوده خاطرنشان کرد: در راستای جلوگیری از خشکسالی و کاهش منابع آب زیرزمینی، سه هزار و ۶۱۹ حلقه چاه آب در استان با حجم ۳۳۵ میلیون متر مکعب مسلوب شده و سه هزار و ۷۴۴ دستگاه پمپاژ هوشمند نیز برای کنترل برداشت آب از چاه نصب شده است.

وی تصریح کرد: ۸۷ کیلومتر از بستر مسیر رودخانه های استان مورد لایروبی قرار گرفته و ۲ هزار و ۶۳۳ هکتار زمین از حریم رودخانه های قزوین نیز آزادسازی شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین با اشاره به ۲ صد در دست احداث این استان، گفت: سد بالاخانلو با ظرفیت مخزن ۳۸.۵ میلیون متر مکعب است هم اکنون ۸۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و عملیات آبگیری آن نیز اسفند ما سال جاری انجام می شود و سد نهب که طول تاج آن به ۲ هزار و ۲۰۰ متر می رسد با هدف کنترل سیلاب و با ظرفیت ۱۲۰ میلیون متر مکعب آماده بهره‌برداری است.