دکتر "محسن میرزایی" روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اهمیت تشخیص زودرس این بیماری، برنامه غربالگری و تشخیص زودرس سرطان پستان در تمام مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های بهداشت و خانه های بهداشت به صورت رایگان در حال اجرا می باشد.
وی با بیان اینکه این غربالگری در گروه سنی ۳۰ تا ۶۹ سال انجام می شود اظهار کرد: همچنین از آنجا که زمینه ارثی می تواند در بروز این بیماری نقش داشته باشد، توصیه می شود اطرافیان درجه یک و ۲ افراد مبتلا به سرطان های پستان، تخمدان، پانکراس و پروستات، اهمیت بیشتری به این موضوع بدهند و سالانه در برنامه غربالگری و تشخیص زودرس سرطان پستان شرکت کنند.
میرزایی اضافه کرد: با مراجعه افراد به واحدهای بهداشتی، معاینه بالینی از نظر ظاهر پستان، ترشحات غیرطبیعی و وجود توده در پستان مورد بررسی قرار می گیرد در ادامه سوابق فردی و خانوادگی ابتلا به سرطان های پستان، تخمدان، پانکراس یا پروستات، سوابق رادیوتراپی قفسه سینه و نمونه برداری سوال می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: در صورت لزوم افراد مشکوک جهت انجام سونوگرافی یا ماموگرافی و در صورت لزوم ویزیت جراح، ارجاع می شوند و برای اقدامات تشخیصی مانند سونوگرافی یا ماموگرافی با تعرفه های دولتی انجام می شود.
میرزایی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون، از بین ۳۰۰ هزار زن ۳۰ تا ۶۹ ساله، بیش از ۸۴ هزار نفر از نظر سرطان پستان، مورد غربالگری قرار گرفتند که از این تعداد ۹ هزار و ۹۴ نفر به عنوان مشکوک به سرطان پستان شناسایی و جهت ارزیابی های بیشتر به مراکز تخصصی ارجاع شده اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد داشتن وزن متعادل، پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ کرده، نمک زده و آماده حاوی مواد نگهدارنده، ترشی و کنسروها ،مصرف میوه و سبزیجات، غلات و ماهی را جهت پیشگیری از سرطان پستان توصیه کرد.
وی گفت: حداقل ۳۰ دقیقه در روز فعالیت ورزشی با شدت متوسط ، پرهیز از مصرف الکل و سیگار و در صورت دارا بودن فرزند شیرخوار، شیردهی از پستان از دیگر راههای پیشگیری از این سرطان است.