به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، «جواد اوجی» روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در گفت وگو با خبرنگاران درباره اقدام خرابکارانه در خطوط اصلی سراسری گاز و قطع گاز سه استان در نیمه شب گذشته گفت: ما از ساعات اولیه این اتفاق در شرکت ملی گازو قبل تر از آن آمادگی لازم را در همه تاسیسات نفتی و گازی داشتیم و می دانستیم با این اتفاقاتی که در منطقه رخ داده است و حضور پرشوری که مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن داشتند، دشمنان به دنبال ایجاد چالش برای مردم هستند.
وزیرنفت ادامه داد: در ساعات اولیه که انفجار خطوط اصلی گاز اتفاق افتاد با آمادگی که از قبل داشتیم سریعا آرایش شبکه را تغییر دادیم و در همان ساعات اولیه تیمهای ما در محل حاضر شدند و خوشبختانه خسارت جانی نداشتیم.
دشمنان دنبال قطع گاز استانهای بزرگ کشور بودند
وی با بیان اینکه همکاران ما از یک بامداد تاکنون در تلاش برای حل مشکلات خطوط گاز هستند، گفت: اهدافی که دشمنان دنبال میکردند برای قطعی گاز استانهای بزرگ کشور این اتفاق رخ نداد و به جز تعداد روستایی که نزدیک خطوط انتقال گاز بودند هیچ استانی دچار قطعی نشدند.
اوجی گفت: تا قبل از ظهر گاز این مناطق وصل خواهند شد و تا غروب امروز تمام خطوط بازسازی و تعمیر میشود و در مدار قرار میگیرند.
وزیر نفت با بیان اینکه با توجه به تلاش همکارانم در شرکت ملی گاز کشور هدف دشمن برای قطعی گاز استانهای بزرگ کشور اتفاق نخواهد افتاد، اظهار داشت: به جز چند روستای نزدیک به محل انفجار گاز سایر مناطق وصل است. قول میدهیم تا عصر امروز قطعیهای موردی گاز رفع شود. در ۲۲ بهمن سال ۱۳۸۹ نیز با اقدام تروریستی مشابهی روبرو شدیم که البته در آن زمان گاز چهار منطقه به صورت موقت قطع شد اما اجازه ندادیم مشکلی برای مردم به وجود بیاید.
اوجی در بخش دیگری حملات سایبری و انفجار خطوط انتقال و پالایشگاهها را از جمله اهداف تروریستی آمریکا و همپیمانان منطقهای و داخلی دانست و تصریح کرد که در اتفاق بامداد امروز ۵۰۰ نفر از همکارانم در آمادهباش بودند تا تیمهای امنیتی و خنثیسازی بمب در منطقه کارشان پایان یابد و به سرعت وارد کار شوند البته زمان برگشت خطوط منفجر شده به مدار سراسری را بین ۱۲ تا ۱۵ ساعت است
وی توسعه میادین نفتی و گازی در دولت سیزدهم را تایید کرد و افزود: عقد قرارداد و عملیات اجرایی چند میدان نفتی و گاز را انجام دادیم که برخی از آنها به بهرهبرداری رسید.
آغاز عملیات اجرایی ۸ میدان نفتی و گازی جدید به ارزش ۱۴ میلیارد دلار
وزیر نفت از امضای قرارداد و آغاز عملیات اجرایی ۸ میدان نفتی و گازی جدید تا پایان امسال خبر داد و گفت که ارزش این قراردادها ۱۴ میلیارد دلار است.
وی درباره فرآیند ۱۴ مرحله ای توسعه میادین نفتی و گازی گفت که هفت مرحله آن در حوزه مسئولیتی وزارت نفت است و با تذکری که رهبری معظم انقلاب دادند امیدوارم این مسیر کوتاه شود. در این دولت فرآیند ۴۰ تا ۴۵ ماهه توسعه میدانهای نفتی و گازی به کمتر از ۲۰ ماه رسیده است که در تلاشیم این زمان به کمتر از ۱۲ ماه کاهش یابد.
وزیر نفت به هدفگذاری ۲۵ ساله برای توسعه میادین بزرگ نفتی و گازی کشور هم اشاره کرد و نمونه این میادین را میدان بزرگ نفتی آزادگان عنوان کرد وگفت که به طور مشترک با عراق این میدان را در دست داریم. میزان برداشت از این میدان در حال حاضر روزانه ۲۵۰ هزار بشکه است که به زودی به ۵۰۰ هزار بشکه خواهد رسید.
اوجی به واگذاری پروژههای نفتی و گازی به شرکتهای داخلی و هم تذکر رهبری در این زمینه گریزی زد و گفت: ما هم اولویت را به شرکتهای توانمند خصوصی داخلی دادهایم و بعد از استفاده حداکثری از توان این شرکتها سراغ نهادهای حاکمیتی میرویم. در قراردادهای اخیر توسعه میادین بالادستی نفت و گاز و پایین دست در حوزه پالایشگاهها و پتروشیمیها نیز عمدتا از شرکتهای بخشی خصوص استفاده کردهایم.
وزیر نفت متذکر شد: اخبار و سخنان تهدیدآمیز مقامات سیاسی آمریکا و سایر کشورهای غربی و برنامههایی که برای ضربه به منافع ایران، هدفگذاری و اعلام کرده بودند را رصد و دنبال کردیم و مبنای تصمیماتمان قرار دادیم.
محدودیت استفاده از کارت های سوخت فقط مربوط به استان سیستان و بلوچستان است
وزیر نفت با رد شایعات موجود درباره محدودیت استفاده از کارت های سوخت یک استان گفت: رسانههای معاند در حال دامن زدن به شایعه محدودیت استفاده از کارتهای سوخت در یک استان هستند در حالی که این مساله محدود به استان سیستان و بلوچستان است.
اوجی توضیح داد: محدودیت استفاده از کارتهای سوخت فقط محدود به استان سیستان و بلوچستان است که از یک سال و نیم پیش به اجرا درآمده است و هر شهروندی که از استان محل سکونتش به استان دیگر میرود میتواند به فرمانداری یا استانداری استان مقصد برود و با کدینگ کردن کارت سوختش، از جایگاهها، سوخت دریافت کند.