تهران-ایرنا- کارشناس مسائل منطقه گفت: با توجه به اینکه سفر وزیر امور خارجه کشورمان به منطقه در برهه‌ای سرنوشت ساز رخداد، می‌توان امیدوار بود که دستاوردهای آن در آینده ای نزدیک قابل مشاهده باشد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، دور تازه سفر منطقه‌ای حسین امیرعبداللهیان که از روز جمعه گذشته و با سفر به بیروت آغاز و پس از آن دمشق و دوحه هم به عنوان مقاصد بعدی سفر وزیر انتخاب شدند را می‌توان گام دیگری در تداوم تلاش‌های مستمر و گسترده جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران غزه و جنایت های رژیم صهیونیستی در منطقه ارزیابی کرد.

این سفر منطقه ای در حالی انجام شد که بیش از ۴ ماه از آغاز جنایات گسترده رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه میگذرد و کماکان «تلاش‌های دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران» به منظور توقف جنگ و ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه ادامه دارد.

وجه مشترک دیدارهای انجام شده امیرعبداللهیان در این سفر منطقه‌ای، رایزنی در خصوص موضوعات دوجانبه ایران با سه کشور لبنان، سوریه و قطر و تاکید بر افزایش تعاملات و همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف، «افزایش همکاری‌های مشترک در مبارزه با تروریسم»، بررسی آخرین مسائل منطقه‌ای و بین المللی و البته تحولات مرتبط با فلسطین بود.

تأکید وزیر امور خارجه کشورمان و مقامات لبنان، سوریه و قطر بر لزوم توقف هرچه سریعتر جنگ غزه به عنوان کانون بحران منطقه و «ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه و کرانه باختری» از مهمترین محورهای دستور کارهای این دور از سفر منطقه‌ای امیرعبداللهیان بود.

همچنین در خصوص نقش قطر به عنوان یکی از مقاصد سفر منطقه ای وزیر خارجه هم باید گفت که از ابتدای بحران غزه مقامات دوحه «به ایفای نقش میانجی میان طرف حماس و طرف تجاوزگر پرداختند» و تلاش کردند که با انجام اقدامات دیپلماتیک به روند توقف جنگ، تبادل اسرای دوطرف و ارسال کمک های بشردوستانه به مردم غزه کمک کنند.

چندی پیش هم در نشست پاریس طرحی در جهت آتش بس و توقف جنگ غزه بدست آمد که پس از پیام مقاومت حماس در این ارتباط، طرف صهیونیستی با ملاحظات حماس مخالفت کرد و رسما مانع از تحقق آتش بس تا به امروز شده است.

بر اساس این گزارش، صهیونست‌ها با تجاوزات اخیر خود به «اردوگاه اسکان آوارگان فلسطینی در رفح»، دور تازه‌ای از جنایات خود را آغاز کرده‌اند که به گفته برخی تحلیل گران این مساله دست یابی به آتش بس و توقف جنگ را سخت تر می‌کند.

لازم است جامعه جهانی و مجامع بین‌المللی نسبت به این «اقدامات فاحش نقض حقوق بشری» و جنایت آشکار رژیم صهیونسیتی، به صورت قاطعانه‌ای واکنش نشان دهند.

در همین خصوص نیز، «میرقاسم مومنی» کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا در خصوص اهداف و دستاوردهای سفر منطقه‌ای حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان به سه کشور لبنان، سوریه و قطر، اظهارداشت: سفر منطقه‌ای اخیر رئیس دستگاه دیپلماسی ایران را می‌توان در راستای فعال بودن سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در منطقه به منظور تاثیرگذاری بر روند تحولات آن قلمداد کرد.

وی با بیان اینکه سیاست خارجی ایران بر اساس «ایجاد و گسترش صلح، ثبات و امنیت» در کشورهای منطقه بوده و هست و هزینه‌های بسیاری را هم در این مسیر پرداخت کرده است، گفت: در اینجا باید این نکته را هم ضافه کنیم که یکی از موضوعات اساسی که تنش و ناامنی را در کشورهای منطقه افزایش داده حضور نیروهای بیگانه در کشورهای منطقه غرب آسیا است، کشورهای فرامنطقه‌ای در جهت تامین اهداف سیاسی و اقتصادی خود تلاش می‌کنند تا همواره بین کشورهای این منطقه، قومیت‌ها و مذاهب آن اختلاف و جنگ را ترویج دهند.

این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: از سوی دیگر در چهار ماه اخیر ما شاهد این هستیم که بحران در منطقه ناشی از جنگ ویرانگری است که در غزه در حال رخ دادن است و تمام دنیا شاهد جنایات و تجاوزات آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه مردم کرانه باختری و غزه است.

مومنی بیان کرد: از ابتدای بحران غزه ایران تمام تلاش خود را در راستای «ایجاد آتش بس و توقف جنگ و جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین» به کار برده و سفر اخیر وزیر امور خارجه ایران به کشورهای منطقه هم در همین راستا قابل تحلیل است. ایران تلاش می‌کند تا کشورهای منطقه و اسلامی را بیش از پیش در راستای دفاع از مردم فلسطین و در مقابل سیاست‌های تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی منسجم کند.

وی بیان داشت: فشارهای بین المللی و حقوقی بر رژیم صهیونیستی هر روز در حال افزایش است و البته باید اختلافات درونی سرزمین‌های اشغالی و میان مقامات اسرائیلی را هم در نظر داشته باشیم که همگی این‌ها می‌تواند بر تصمیمات نتانیاهو و کابینه افراطی وی در خصوص آینده جنگ، قبول آتش بس و توقف جنایات آنها تاثیرگذار باشد.

این کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: آقای امیرعبداللهیان در سفر منطقه‌ای اخیر خود با مقامات کشورهای مختلف در خصوص لزوم هرچه سریع‌تر «توقف جنگ، جلوگیری از گسترده‌ شدن تنش و ناامنی و البته تاکید بر خروج نیروهای نظامی بیگانه» از برخی کشورهای منطقه گفتگو کرد و طرف‌های مقابل هم با تایید این مطالب «خواستار افزایش تعاملات و همکاری‌های با ایران» در زمینه‌های مختلف شدند.

مومنی گفت: یکی از اهداف سفر منطقه وزیر امور خارجه کشورمان را می‌توان ایجاد هماهنگی و همفکری هرچه بیشتر میان کشورهای منطقه جهت مقابله با تجاوزگری توسعه طلبی و تمامیت خواهی آمریکا و اسرائیل در منطقه و البته «دستیابی به راهکارها و اقدامات عملیاتی جهت جلوگیری از تکرار اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی» و گسترده شدن جنگ افروزی این رژیم در منطقه عنوان کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به نظر می‌آید با توجه به اینکه در برهه‌ای حساس و سرنوشت ساز در منطقه سفر وزیر امور خارجه کشورمان را به سه کشور لبنان سوریه و قطر شاهد بودیم می‌توان امیدوار بود که «دستاوردها و آثار مثبت سفرهای صورت گرفته وزیر خارجه» در آینده ای نزدیک محسوس شود. ثبات و امنیت در کشورهای منطقه یکی از خواسته‌های اصلی ایران است چرا که «جمهوری اسلامی ایران امنیت منطقه را امنیت خود می‌داند».