به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «شایان نادری» در همایش "شکوه وحدت" که با حضور سران ایلات و عشایر کشور برگزار شد، با اشاره به سفر دوم رییسجمهور به کهکیلویه و بویراحمد در سال جاری، افزود: دستورالعملهایی برای حل مشکلات و رفاه عشایر ابلاغ شده است که اجرای بخشی از آنها بر عهده سازمان امور عشایر است و بخشهایی نیز با مطالبهگری از دستگاههای ذیربط محقق خواهد شد.
رییس سازمان امور عشایر ایران یادآور شد: سازمان امور عشایر به عنوان دستگاه متولی، در کنار ۵۰ دستگاه دیگر، به جامعه عشایری خدماترسانی میکند.
عشایر پاسداران واقعی مرز و بوم ایران
«غلامرضا سلیمانی» رییس سازمان بسیج مستضعفین، عشایر را پاسداران واقعی مرزهای کشور دانست و گفت: در گذشته در ایران اقوام و به خصوص عشایر محور پاسداری از این مرز و بوم بودهاند و در ۴۵ سال گذشته نقش عشایر در این خصوص بسیار پررنگ بوده است.
وی با اشاره به تاریخ درخشان عشایر در حفاظت ار مرزهای کشور، افزود: ایران تنها زمانی به طور کامل توسط متفقین در زمان حکومت پهلوی و جنگ جهانی دوم اشغال شد که نقش دفاعی عشایر تضعیف شده بود.
وی با اشاره به فرمان تشکیل بسیج توسط امام (ره)، گفت: امروز ملت ایران نیروی دفاعی خود را در قالب بسیج مردم پایه، در کنار ارتش، سپاه و نیروی انتظامی شکل داده است تا تهدیدها را به فرصت تبدیل کند.
رییس سازمان بسیج مستضعفین به برگزاری انتخابات در اسفند ماه اشاره کرد و گفت: ایران قوی باید دولت، مجلس، قوه قضاییه و نیروهای مسلح قوی داشته باشد و مشارکت گسترده مردم در انتخابات موجب ایجاد ایران قوی در همه عرصههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و نظامی خواهد شد.
نادری خاطرنشان کرد: در این خصوص نفوذ کلام بزرگان و نخبگان عشایر و طوایف و اقوام اثرگذار است و باید در جهت نیل به تحقق ایران قوی از آن استفاده شود.
عشایر در تقویت وحدت و مشارکت اجتماعی نقش دارند
«احمد سعیدی» رییس سازمان بسیج عشایری نیز هدف از برگزاری این همایش را تبیین نقش عشایر در تمامی عرصههای کشور عنوان کرد و گفت: در حال حاضر بیش از همیشه اهمیت نقش اثرگذار عشایر در تقویت وحدت و مشارکت اجتماعی و سیاسی احساس میشود.
در این همایش که روز سهشنبه ۲۴ بهمن ماه در سالن اجتماعات سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد، نمایندگانی از ایلات و عشایر کشور مسایل و مشکلات عشایر در حوزههای راه، تامین آب و برق، آموزش، بهداشت و درمان، آسیب های خشکسالی به عشایر را مطرح کردند و گروههای موسیقی سنتی از اقوام و عشایر نیز به اجرای برنامه پرداختند.