سنندج- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، اردیبهشت سال آینده، همایش بزرگ سرمایه‌گذاری با حضور ۲۰ کشور از جمله روسیه و کشورهای اروپایی در استان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی نوری عصر چهارشنبه در سومین جلسه ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان کردستان اظهار کرد: این همایش فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیت های استان کردستان و جذب سرمایه‌گذاران خارجی در بخش‌های مختلف است.

وی به دریافت مجوز برای ایجاد منطقه آزاد صنعتی مشترک در داخل خاک اقلیم کردستان عراق و استان سلیمانیه اشاره کرد و ادامه داد: در آینده‌ای نزدیک برای تشکیل کمیته مشترک اجرایی ایجاد این منطقه، به استان سلیمانیه سفر خواهیم کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان تاکید کرد: ایجاد زیرساخت با رویکرد فناوری در بخش‌های صنعت و معدن، کشاورزی و تجارت خارجی و گردشگری از اولویت های اساسی این معاونت است.

نوری در ادامه خواستار کاربردی کردن آموزش دانش بنیان در بخش صنعت شد و افزود: تفکر دانش بنیانی در بخش صنعت استان کمرنگ بوده و اشاعه فرهنگ آموزش دانش بنیانی با محوریت شهرک‌های صنعتی ضروری است.

وی یادآور شد: واگذاری ۳.۵ هکتار اراضی دانشکده علوم قرآنی و ۶‌.۵ هکتار اراضی راه و شهرسازی در محدوده روستای سرخه دزج سنندج به پارک علم و فناوری، در اولویت باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان بر لزوم ایجاد شهرک دانش بنیان تاکید کرد و گفت: سوله‌های بدون استفاده دستگاه ها نیز احصا و در اختیار پارک علم و فناوری قرار گیرد.

نوری یادآور شد: امسال حدود ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای شرکت‌های دانش بنیان استان در نظر گرفته شد و سال آینده این رقم ۲ برابر می شود.

افزایش پنج هزار مترمربعی فضاهای پارک علم و فناوری کردستان

رئیس پارک علم و فناوری کردستان هم اظهار کرد: اقتصاد دانش‌بنیان شامل چهار اصل تامین نیازمندیها، تسهیلات و کمک های مورد نیاز برای تولید ثروت از دانش توسط صاحبان ایده های فناورانه، برگزاری آموزش های مورد نیاز برای عملیاتی شدن ایده های فناورانه، ایجاد زیرساخت‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات و وجود اکوسیستم دستگاهی پویا برای دریافت فناوری‌های روز دنیاست.

بابک سوری افزود: در ساختار پارک‌های علم و فناوری تلاش نمی شود ساختار سازمانی یا تعداد پرسنل افزایش یابد، بلکه افزایش بهره‌وری در دستور کار بوده و یکی از وظایف ما ایجاد مراکز رشد و فناوری در شهرستان‌ها است.

وی به تلاش برای توسعه زیرساخت های فیزیکی پارک علم و فناوری استان و پاین بودن رتبه استان در کشور در این حوزه اشاره کرد و ادامه داد: اخذ مالکیت حداقل ۲۰ هتکار اراضی برای توسعه فعالیت های فیزیکی و تامین و تجهیز حداقل پنج هزار مترمربع فضای مفید برای استقرار واحدهای فناور در سایت اصلی پارک در دستور کار است.

رئیس پارک علم و فناوری کردستان به تلاش برای مالکیت ۶.۵ هکتار از اراضی راه و شهرسازی در محدوده روستای سرخه دزج سنندج اشاره کرد و گفت: ساختمان خود پارک در حال حاضر حدود ۶ هزار مترمربع زیربنا دارد که محدود است.

سوری افزود: دهه فجر امسال مجتمع نوآوری نور در کنار دانشگاه پیام نور کردستان در قالب قرارداد ۲۰ ساله راه اندازی و افتتاح شد و امسال پنج هزار و ۵۰۰ مترمربع به فضاهای اداری پارک اضافه شد.

لزوم واگذاری اراصی مازاد بر نیاز دستگاه ها به پارک علم و فناوری و برنامه ریزی برای بازاریابی فروش محصولات شرکت‌های دانش بنیان با ایجاد نمایشگاه دائمی در اقلیم کردستان عراق، نیاز به ایجاد پردیس مشترک شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان با پارک علم و فناوری، از دیگر مطالبی بود که وی به آن اشاره کرد.

در دستور کار بودن ایجاد شهرک دانش بنیان در سنندج

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان هم گفت: تملک و تخصیص زمین محدوده بلافصل شهرک صنعتی سنندج ۴ به مساحت ۶.۶ هکتار، تحت عنوان شهرک دانش بنیان در دستور کار این شرکت است.

احمد امانی اعتبار مورد نیاز برای ایجاد زیرساخت‌های این شهرک دانش بنیان را ۸۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و ادامه داد: با توجه به ضعف مالی شرکت های دانش بنیان، واگذاری سوله به صورت استیجاری به واحدهای دانس‌بنیان بهترین راهکار است.

در این جلسه، تعدادی از مدیران شرکت‌های فناور کردستان هم به بیان مشکلات و دیدگاه‌های خود پرداختند.

در حال حاضر، ۱۶۷ شرکت فناور تحت پوشش پارک علم و فناوری کردستان فعالیت دارند که ۶۴ مورد آن دانش بنیان هستند.