شیراز-ایرنا-مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بهره‌گیری از گروه‌های بومی فارس را وجه تمایز جشنواره امسال موسیقی فجر در شیراز نسبت به سال گذشته دانست و گفت: رونمایی از ظرفیت‌ها و گونه‌های مختلف موسیقایی فارس هم از دیگر اهداف برگزاری این رویداد بود.

حمیدرضا قانعی شامگاه چهارشنبه در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: هجدهمین جشنواره موسیقی فجر فارس همزمان با سراسر کشور از ۲۴ تا ۲۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ در تالار بزرگ حافظ با حضور ۱۲گروه موسیقی از استان در حال برگزاری است و خوشبختانه در طول ۲شب نخست این جشنواره شاهد استقبال قابل‌ توجهی از سوی مردم بودیم.

وجه تمایز جشنواره امسال با سال گذشته

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: وجه تمایز جشنواره امسال با سال گذشته این است که تلاش کردیم تا این فرصت را در اختیار گروه‌های بومی فارس قرار دهیم و با توجه به ظرفیت و تنوع موسیقایی در استان فارس شرایطی را فراهم کنیم تا به بهانه جشنواره فجر این گروه‌ها در قاب جشنواره دیده شوند و از ظرفیت‌ها و گونه‌های مختلف موسیقایی در استان هم در این رویداد رونمایی شود.

قانعی ایجاد انگیزه برای جوانان فعال در عرصه موسیقی را از دیگر رویکردهای برگزاری این جشنواره دانست و اضافه کرد: با برگزاری این جشنواره درصدد هستیم تا جوانانی که سالها در این عرصه فعال بودند بتوانند در تالار بزرگی مانند حافظ در مقابل تماشاگران اجرا داشته باشند و قطعا این مهم به افزایش انگیزه در آنها کمک شایانی خواهد کرد.

وی ابراز کرد: امیدواریم بتوانیم آینده خوبی را در عرصه موسیقی فارس هم در بخش هنری و فرهنگی و هم در بخش اقتصادی رقم بزنیم.

ظرفیت‌های موسیقایی فارس در سال ۱۴۰۲

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: ظرفیت موسیقایی فارس در سال ۱۴۰۲ هم ظرفیت خوبی بوده و می‌توان گفت امسال بیشتر خواننده‌های ملی توانستند در شهر شیراز اجرا داشته باشند و در طول این مدت اجراهای متعدد و متنوعی را در تالارهای مختلف این کلانشهر برگزار کنند، البته تا قبل از ماه مبارک رمضان سایر گروه‌های ملی هم در شهر شیراز اجرا خواهند داشتند.

وی یادآور شد: یکی از اتفاقات بسیار خوبی که در عرصه موسیقی فارس رقم خورد و این شهر را نسبت به سایر مراکز استان‌ها متمایز کرد رونمایی از ارکستر سمفونیک فارس همزمان با یکم اردیبهشت‌ماه در زادروز سعدی شیراز بود، در بزرگداشت حافظ شیراز نیز در تالار حافظ اپرای لسان الغیب رونمایی شد.

قانعی افزود: در اسفندماه سال جاری ۲ اجرای دیگر از این اپرا را خواهیم داشت؛ یک اجرا به پاسداشت زبان فارسی با اشعار فردوسی و شاهنامه برگزار می‌شود و یک اجرا نیز توسط ارکستر سمفونیک برای شاعر پارسی‌گوی قرن ششم نظامی گنجوی به عنوان آخرین اجرای سال تا قبل از ماه رمضان برگزار خواهد شد.

وضعیت زیرساخت‌های موسیقی در استان فارس

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص وضعیت زیرساخت‌های موسیقی در استان فارس گفت: طی سال گذشته سالن‌های خوب و مُدرنی به سالن‌های شهر شیراز اضافه شده، قطعا این روند ادامه خواهد داشت و سالن‌های جدیدتری نیز به ظرفیت اکران شهر شیراز اضافه خواهد شد.

وی اظهار کرد: البته استان فارس هنوز هم به سالن‌های تخصصی موسیقی نیاز دارد و امیدواریم با افتتاح تالار مرکزی شیراز که از ۲سالن تخصصی موسیقی بهره می‌برد بتوانیم به این نیاز موسیقایی استان پاسخ بدهیم.