به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، در این کارگاه آموزشی یک روزه که با حضور مدیران و روانشناسان شبه خانواده استان برگزار شد مدیر و موسس خانه تاب آوری ایران گفت: جنس تهدیدات و مخاطرات زندگی نسل زد و همچنین سلامت روان، طرز فکر و توانایی و تاب آوری روانی ایشان که بخش عمده ای از جامعه هدف سازمان بهزیستی هستند شایسته توجه بیش از پیش است.
نسل زد که با نام Gen Z نیز شناخته میشود به گروه جمعیتی متولد شده بین سالهای ۱۹۹۷ و ۲۰۱۲ اشاره دارد که در ایران متولدین سال های ۱۳۷۰ تا ۱۳۸۹ را شامل می شود.
دکتر محمدرضا مقدسی با بیان اینکه نسل Z با رسانههای اجتماعی و برنامههای پیامرسانی فوری بزرگ شدهاند، که بهطور قابلتوجهی بر سبکهای ارتباطی و ترجیحات آنها تأثیر گذاشته است افزود: تعاملات بلادرنگ و آنلاین یک امکان و سبک ارتباطی منحصر به فردی را برای این نسل فراهم آورده است که می تواند تحت عنوان تربیت دیجیتال از آن نام برد.
وی با اشاره به اینکه بهزیستی روانشناختی نسل زد از جمله موضوعاتی است که کمتر به آن پرداخته شده است یادآور شد: تاب آوری روانی بهویژه برای نسل Z پویا و متحول است و در عین حال که منعطف و سازکار هم هست ضرورتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
مقدسی با تاکید بر اینکه ذهن آگاهی به عنوان فعالیتی که می تواند بر تاب آوری جامعه هدف موثر باشد گفت: تاب آوری یک الگوی رفتاری قابل یادگیری است که با آموزش و تمرین و تکرار قابل استحصال است در نتیجه تاب آوری اجتماعی نتیجه یک ویژگی شخصیتی نیست.
دکتر مقدسی اضافه کرد: شناسایی ویژگی های روانی و اجتماعی جامعه هدف سازمان بهزیستی، کادر خدمت رسان را در موثرتر بودن و خدمت رسانی بهتر تواناتر می کند و از ضروریات است ما می دانیم نسل زد برای ایجاد تغیرات بزرگ در دنیا تجهیز شده و از آمادگی و آموزش کامل برخوردار است و این تغییرات ساختاری بر سلامت و رفاه روانی و اجتماعی نسل بشر هم می تواند موثر واقع شود.
به گزارش ایرنا، نسل زد یا نسل نت به افرادی تلقی میشود که از همان ابتدای کودکی وقتی چشمان خود را به روی دنیا گشودند، توانستند پیشرفت اینترنت و سایر ابزارهای هوشمند دنیا را ببینند و اصلا بههمینخاطر به آنها نسل نت (اینترنت) یا بومیهای دیجیتال هم گفته میشود.
شاخصترین ویژگی آنها، استفاده زیاد از ابزارهای دیجیتال و هوشمند است، این نسل از همان کودکی توانستند از مزیت اینترنت بهرهمند شوند و از آن نهایت استفاده را ببرند و این در حالی است که این مزیت برای سایر نسلها وجود نداشت.