نیویورک – ایرنا- بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل در حالیکه برای توافق با حماس برای آزادی سایر اسرا تحت فشارهای داخلی و خارجی است، درباره به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی ایالات متحده آمریکا، خطاب به آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن گفته است: به رسمیت شناختن فلسطین "جایزه ای" برای حمله ۷ اکتبر حماس خواهد بود.

به گزارش ایرنا، تارنمای آمریکایی اکسیوس به نقل از دو مقام اسرائیلی گزارش داد: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، هفته گذشته به آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا گفته است که به رسمیت شناختن مستقیم یا غیرمستقیم کشور فلسطین توسط آمریکا "جایزه ای برای کسانی است که کشتار ۷ اکتبر را طراحی و سازماندهی کردند."

وزرای افراطی در کابینه نتانیاهو سعی می کنند با تصویب قطعنامه ای در کابینه که رسماً مشخص کند که سیاست اسرائیل با یک کشور فلسطینی مخالف است، از اقدام آمریکا در این زمینه جلوگیری کنند.

آکسیوس ادامه داد: استراتژی واشنگتن پس از جنگ تاکنون بر عادی سازی احتمالی روایط بین اسرائیل و عربستان سعودی به شکلی "غیرقابل برگشت" و در مقابل تشکیل یک کشور فلسطین متمرکز بوده است.

یک مقام ارشد آمریکایی به آکسیوس گفته بود، در عین حال، برخی در دولت بایدن نیز اکنون به این فکر می‌کنند که به رسمیت شناختن کشور فلسطین احتمالاً باید اولین گام در مذاکرات برای حل مناقشه اسرائیل و فلسطین به جای آخرین گام باشد.

بلینکن اخیرا از وزارت امور خارجه آمریکا خواسته است گزینه‌های سیاسی جاری درباره به رسمیت شناختن احتمالی کشور فلسطین پس از جنگ غزه را از سوی آمریکا و جامعه بین‌الملل بررسی و ارائه کند.

وزارت امور خارجه آمریکا در پی این درخواست، تاکید کرد هیچ تغییری در سیاست واشنگتن ایجاد نشده است و گفت که این بازنگری بخشی از روند جاری بررسی گزینه های مختلف سیاسی است.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است. وزارت بهداشت غزه اعلام کرد از هفتم اکتبر شمار شهدای غزه به ۲۷ هزار و ۷۰۸ نفر و مجروحان به ۶۷ هزار و ۱۴۷ نفر رسیده است.

برچسب‌ها