تهران- ایرنا- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه مشکل بیمه راهنمایان گردشگری برای همیشه برطرف شده، گفت: اعتبار مربوط به بیمه راهنمایان گردشگری طبق دستور رئیس‌جمهوری و مصوبه دولت هرساله در بودجه تخصیص داده می‌شود.

به‌گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سیدعزت الله ضرغامی روز جمعه - ۲۷ بهمن ۱۴۰۲ - در پانزدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری ایران که با حضور رئیسان تشکل های گردشگری و بیش از ۹۰۰ نفر از راهنمایان گردشگری و جمعی از سفرای کشورهای خارجی در محل سالن همایش‌های سازمان حج و زیارت برگزار شد، اظهار داشت: راهنمایان گردشگری در حقیقت روایتگر تربیت می‌کنند و زمانی که گردشگر خارجی وارد کشور می‌شود با راهنمایی‌ها و معرفی راهنمایان گردشگری به یک سفیر برای کشور ما تبدیل می‌شوند.

ضرغامی و کارت راهنمای گردشگری

وزیر میراث فرهنگی گفت: راهنمایان گردشگری انرژی بسیار بالایی دارند. پیشتر هم گفته‌ام که اگر وزیر نبودم دوست‌داشتم راهنمای گردشگری باشم. برای همین نوبت بعد که در مراسم شما حضور یافتم کارت راهنمای گردشگری من را حاضر کنید. البته می‌گویند اگر راهنمای گردشگری شوم دیگر نمی‌توانم مانند اکنون که وزیر هستم حرف‌های خود را بزنم. اما اگر کارت راهنمای گردشگری را بگیرم بازهم خیلی حرف‌های دیگر را هم خواهم زد.

وزیر میراث‌فرهنگی گفت: راهنمایان گردشگری خط مقدم هستند و سفیر ما در حوزه فرهنگ به حساب می‌آیند و در کنار این راهنمایان گردشگری تولید روایت می‌کنند و سفیر فرهنگی تربیت می‌کنند. هر گردشگر خارجی با راهنمای راهنمایان گردشگری در بازگشت به کشور خودش به یک سفیر برای ایران تبدیل می‌شود.

ضرغامی در ادامه به حضور پرفسور عبدالمجید ارفعی در این گردهمایی اشاره کرد و افزود: با شخصیت استاد ارفعی آشنا هستم ایشان یک سرمایه برای کشور به حساب می‌آیند.

بخشی از مشکلات راهنمایان گردشگری برطرف شده است. به عنوان مثال مشکل بیمه راهنمایان گردشگری برای همیشه برطرف شده است و رئیس‌جمهوری دستور اکید در این باره قبلا صادر کرد و اعتبار مربوط به بیمه راهنمایان گردشگری طبق دستور رئیس‌جمهوری و مصوبه دولت هرساله در بودجه تخصیص داده می‌شود

راهنمایان گردشگری عاشقند

ضرغامی با تاکید بر این که نظام مسائل حوزه گردشگری را احصا کرده‌ایم، افزود: مجموعه فعالان گردشگری یک مجموعه اهل فکر، اهل تعامل و آشنا به روابط اجتماعی و ظرافت‌های این روابط هستند. ما باید قدرشناس این مجموعه ارزشمند باشیم.

وزیر میراث فرهنگی در ادامه با اشاره به برخی از مشکلات گردشگران در کشور گفت: یکی از مشکلات گردشگران کمبود یا نبود سرویس‌های بهداشتی است. در این باره زیاد صحبت کردم. قبلا هم گفته‌ام با حفظ سمت، مسئول تمام سرویس‌های بهداشتی در سراسر کشور هستم.

وی گفت: بعضی از افراد به من گفته‌اند این حرف‌ها در شأن وزیر نیست. مگر وزیر وظیفه‌ای جز نوکری و خدمت به مردم دارد؟ من این موضوعات را پیگیری می‌کنم و اکنون استانداران و مدیران‌کل در استان‌ها نیز موضوع سرویس‌های بهداشتی را دنبال می‌کنند.

وزیر میراث‌فرهنگی در ادامه به اهمیت به روزرسانی اطلاعات در حوزه راهنمایان گردشگری اشاره کرد و افزود: راهنمایان انسان‌های عاشقی هستند با این حال گاهی اوقات شاهد این هستیم که اطلاعات راهنمایان گردشگری درباره یک محل تاریخی و یا رویداد تاریخی و فرهنگی اطلاعات کلیشه‌ای است. در حالی که راهنمایان با توجه به نقش و جایگاهی که دارند باید اطلاعات خود را به روز کنند و از شیوه‌های جذاب و جدید در راهنمایی گردشگران استفاده کنند.

گردشگری جای نق زدن نیست، بلکه محل مطالبه است

حرمت‌الله رفیعی رئیس مجمع تشکل‌های ملی گردشگری در این مراسم گفت: راهنمایان گردشگری جزو بهترین افراد جامعه هستند و من از راهنمایان گردشگری به‌عنوان سنگرسازان بی‌سنگر یاد می‌کنم. ایران ما سرشار از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری است و معرفی این ظرفیت‌ها و جذب هرچه بیشتر گردشگری کار مهمی است که راهنمایان گردشگری انجام می‌دهند.

وی با اشاره به مطالبات مجمع تشکل‌های ملی گردشگری اظهار کرد: گردشگری جای نق زدن نیست، بلکه محلی برای مطالبه به حق خواسته‌ها است. ما موضوعات خود را به دولت و مسئولان گفته‌ایم و موضوعات مرتبط با حوزه گردشگری و راهنمایان از سوی مدیران بخش دولتی و خصوصی دنبال می‌شود.

رفیعی با قدردانی از تلاش‌های وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یادآور شد: من قبلا هم گفته‌ام اگر با حضور عزت الله ضرغامی به عنوان وزیر، گردشگری کشور سروسامان یابد کار درست خواهد شد در غیر این صورت از افراد دیگر انتظاری نیست. من شاهد تلاش‌های ضرغامی هستم و موضوعات را به خوبی از رئیس‌جمهوری و دولت پیگیری می‌کند.

رئیس مجمع تشکل‌های ملی گردشگری خاطرنشان کرد: من در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری موضوعات و مسائل مرتبط با حوزه گردشگری خصوصا راهنمایان گردشگری را مطرح کردم و امید دارم با پیگیری‌های آقای وزیر، شاهد به نتیجه رسیدن این مطالبات باشیم.

رونق گردشگری در دولت سیزدهم

محسن حاجی‌سعید رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری در این مراسم در سخنانی گفت: این گردهمایی بزرگترین گردهمایی راهنمایان جهان در سال ۲۰۲۴ است، در حالی که بیمه هزاران راهنمای گردشگری، استقرار راهنمایان گردشگری در ایام نوروز، مشارکت راهنمایان گردشگری در رویدادهای بین‌المللی، اختصاص تابلو راهنما در اماکن گردشگری از مهمترین دستاوردهای ما در سال‌های اخیر است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین احیای گردشگری بعد از کرونا، لغو روادید با ۳۳ کشور و تلاش برای تصویب ۲ روزه شدن تعطیلات آخر هفته، از مهمترین اقدامات وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در دولت سیزدهم است.

در این نشست که سفرای کشورهای اسپانیا، نروژ، عربستان، نیوزلند و چک و نیز دبیرکل اکو حضور داشتند، از ماکت کیوسک‌های گردشگری که به همت شهرداری تهران احداث می‌شود، رونمایی شد. این کیوسک‌های گردشگری در تمام مناطق تهران نصب خواهد شد و به راهنمایی گردشگران کمک خواهد کرد. همچنین از تعدادی از فعالان حوزه راهنمایان گردشگری و پیشکسوتان این حوزه با حضور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تجلیل شد.

«تهران دیدنی» شعار گردشگری پایتخت 

سیدمحمدحسین حجازی مسئول دبیرخانه هلدینگ گردشگری و تفریحات شهر تهران در پانزدهمین گردهمایی ملی و صنفی راهنمایان گردشگری ایران پس از رونمایی ماکت‌های کیوسک گردشگری شهر تهران گفت: راهنمایان گردشگری پل ارتباطی بین گردشگران و فرهنگ و تاریخ کشورمان هستند و اگر بتوانیم واقعیت و تاریخ کشورمان را بیان کنید، مطمئن باشید سفرای کشورهایی که اینجا هستند و گردشگران خارجی مُبلغ پیام شما در کشورهای دیگر می‌شوند. ما باید مراقب باشیم تا تاریخ کشورمان را به تاراج نبرند و کشورهای دیگر به نفع خودشان مصادره و استفاده نکنند. 

حجازی وظیفه خطیر راهنمایان گردشگری را ارتقا فضای گردشگری دانست و افزود: در کنار وظیفه خطیر شما شهرداری تهران نیز وظایفی دارد. معمولا در کشورهای دیگر شهرداری‌ها اختیارات وسیع‌تری در حوزه گردشگری دارند اما اصل و اساس شهرداری ایجاد زیرساخت در حوزه گردشگری است که خدا را شکر با حمایت‌هایی که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی داشته است شهردار تهران (علیرضا زاکانی) نیز توانست کاری که مغفول مانده بود را به سرانجام برسانند و برای میزبانی اجلاس جهانی گردشگری اعلام آمادگی کند.

مسئول هلدینگ گردشگری و تفریحات شهر تهران با بیان اینکه شهر تهران مقاصد گردشگری زیادی دارد، گفت: تهران مبدا گردشگری نیست و راهنمایان گردشگری باید در این زمینه و معرفی ظرفیت‌های تهران به عنوان مقصد گردشگری تلاش کنند. منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد به عنوان نمونه گردشگری شهری در حال تلاش است تا حق مطلب را در حوزه گردشگری بیان کند. به همین دلیل امروز نماد کیوسک گردشگری که در اقصی نقاط دنیا وجود دارد قرار است در شهر تهران بنا شود و ماکت آن با حضور آقای ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رونمایی می کنیم. 

وی اعلام کرد: معرفی کیوسک‌های گردشگری در تهران مستلزم حمایت راهنمایان گردشگری است تا بتوانیم گردشگری با معنای واقعی فرهنگ را منتقل شود. فضای الگوسازی و سیاست‌گذاری که آقای حاجی سعید رئیس هیات مدیره جامعه انجمن‌های راهنمایان گردشگری ایران برای آن تلاش کرده است، ستودنی است و انتخاب شعار سالانه می‌تواند شما را به اهداف خود نزدیک‌تر کند مانند شهرداری تهران که شعار «تهران دیدنی» را انتخاب کرده است تا بتواند بر اساس آن اهداف خود را پیش ببرد.