به گزارش ایرنا، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: جنگ علیه غزه نشان میدهد که ژئوپلیتیک جهان تا چه اندازه با نظم جهانی که «برای هیچکس موثر نیست» متفاوت است.
گوترش افزود: «وضعیت غزه یک کیفرخواست وحشتناک از بن بست روابط جهانی است. میزان مرگ و میر و ویرانی به خودی خود تکان دهنده است و جنگ همچنین از مرزهای منطقه سرایت کرده و بر تجارت جهانی تأثیر می گذارد.»
دبیرکل سازمان ملل گفت که عملیات کمک های بشردوستانه دیگر در غزه پشتیبانی نمی شود و به سختی به فعالیت خود ادامه می دهد.
گوترش تاکید کرد: فعالان حقوق بشری تحت شرایط غیرقابل تصوری از جمله تیراندازی واقعی، موانع فیزیکی متعدد و همچنین نبود نظم عمومی کار میکنند.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است. وزارت بهداشت غزه اعلام کرد از هفتم اکتبر شمار شهدای غزه به ۲۷ هزار و ۷۰۸ نفر و مجروحان به ۶۷ هزار و ۱۴۷ نفر رسیده است.