پوشش اینترنت پرسرعت فیبرنوری ایرانسل برای منازل و کسب‌وکارها (FTTx) در شهر بابل، با حضور وزیر ارتباطات، تکمیل شد. امروز همچنین ۸۴۷اُمین سایت 5G ایرانسل، در شهر آمل افتتاح شد و سایت ارتباطی روستایی ایرانسل در شهرستان میان‌دورود نیز به بهره‌برداری رسید.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی ایرانسل، صبح روز پنج‌شنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۲، همزمان با سالروز ولادت حضرت امام سجاد (ع)، آیین افتتاح پروژه‌های ارتباطی ایرانسل در استان مازندران با حضور دکتر عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری‌اطلاعات، دکتر امیر محمدزاده لاجوردی جانشین وزیر در امور ارتباطات و معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، سید محمود حسینی‌پور استاندار مازندران، حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی امام جمعه بابل، دکتر قاسم عزیززاده گرجی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران و فرماندار بابل، مهندس ایرج روحی مشاور وزیر در توسعه ارتباطات و فناوری‌اطلاعات در مناطق روستایی و مجری طرح خدمات عمومی اجباری، مهندس اسماعیل اعزی مدیرکل ارتباطات و فناوری‌اطلاعات مازندران، مهندس فرهاد جاویدی مدیرکل رگولاتوری منطقه شمال، مهندس ذکریا صالحیان مدیرکل زیرساخت مازندران، مهندس مهدی کیانی شهردار بابل، اعضای شورای شهر بابل، دکتر بیژن عباسی‌آرند مدیرعامل ایرانسل و اهالی رسانه، در محل کتابخانه عمومی آیت‌الله روحانی بابل، برگزار شد.

در این مراسم، تکمیل پوشش اینترنت پرسرعت فیبرنوری ایرانسل برای منازل و کسب‌وکارها (FTTx) در شهر بابل، اعلام شد. همچنین با افتتاح سایت 5G ایرانسل در شهر آمل، تعداد سایت‌های نسل پنج ایرانسل در کشور به عدد ۸۴۷ رسید. علاوه بر این، سایت ارتباطی ایرانسل برای پوشش روستاهای مُرسم و اوسا در شهرستان میان‌دورود نیز توسط وزیر ارتباطات، به بهره‌برداری رسید.

در مراسم امروز، با حضور فرزند شهید بابلی مدافع حرم، شهید سید رضا طاهر و با انجام تست سرعت بر بستر شبکه فیبرنوری ایرانسل در محل مراسم، سرعت ۹۴۴ مگابیت بر ثانیه در این شبکه به ثبت رسید. به این ترتیب و با گسترش پوشش فیبرنوری ایرانسل در تمام شهر بابل، ساکنان این شهر می‌توانند با ثبت درخواست سرویس فیبرنوری، از سرویس پرسرعت اینترنت فیبرنوری برای منازل، مدارس، کسب‌وکارها و… بهره‌مند شوند.

همچنین هشتصد و چهل و هفتمین سایت نسل پنج ایرانسل در کشور، با سرعت دانلود ۹۷۳ مگابیت بر ثانیه، به بهره‌برداری رسید تا ایرانسل همچنان رکورددار تعداد سایت نسل پنج تلفن‌همراه در ایران باشد.

افتتاح دو سایت ارتباط روستایی ایرانسل در روستاهای مُرسم و اوسا، از توابع بخش مرکزی شهرستان میان‌دورود، با دستور وزیر ارتباطات، بخش دیگر آیین بهره‌برداری از پروژه‌های ارتباطی ایرانسل در استان مازندران بود. با افتتاح این دو سایت که از محل اعتبار طرح USO وزارت ارتباطات تأسیس شده است، ۲۸۰ خانوار با ۸۴۷ نفر جمعیت، به شبکه اینترنت پرسرعت همراه ایرانسل متصل شدند.

وزیر ارتباطات و فناوری‌اطلاعات در این مراسم با اشاره به اینکه نهضت ملی فیبرنوری منازل و کسب‌وکارها، مهمترین پروژه زیرساختی ارتباطی کشور است که می‌تواند هم چهره ارتباطات ثابت و هم چهره ارتباطات همراه را در ایران تغییر دهد، تصریح کرد: یکی از تکالیف برنامه هفتم توسعه، تجهیز تک‌تک ساختمان‌های کشور به دسترسی فیبرنوری است و با اجرای کامل این پروژه، تا دهه‌ها، نیاز به زیرساخت ارتباطی جدید نخواهیم داشت.

وی ضمن تقدیر و تشکر از ایرانسل و سایر فعالان توسعه زیرساخت فیبرنوری، با بیان اینکه «در حال انجام کار ۱۰ ساله، طی سه سال هستیم»، تکمیل پوشش فیبرنوری بابل را اتفاق بزرگی برشمرد و از انجام این پروژه، ابراز خرسندی کرد.

استاندار مازندران نیز طی سخنانی با تشکر از ایرانسل و وزارت ارتباطات برای توسعه زیرساخت ارتباطی در شهر بابل و استان مازندران، تأکید کرد: با افتتاح پوشش فیبرنوری در شهر بابل، به لطف و عنایت الهی، پایداری اینترنت تثبیت شد و ضریب اطمینان آن بالا رفت.

وی با بیان اینکه سالانه ۴۰ میلیون نفر مسافر و گردشگر، از سراسر ایران، به مازندران سفر می‌کنند، گفت: رقابت بین اپراتورها برای سرمایه‌گذاری در مازندران جدی است و با تشکیل کمیته رفع تداخلات و هماهنگی با شهرداری، خوشبختانه توسعه فیبرنوری در استان سرعت خوبی پیدا کرده و امیدوارم از اولین استان‌هایی باشیم که پوشش فیبرنوری در تمام شهرهای آن، کامل می‌شود.

همچنین امام جمعه بابل، در این مراسم، ضمن تشکر از وزارت ارتباطات، ایرانسل، دکتر بیژن عباسی‌آرند مدیرعامل ایرانسل و سایر دست‌اندرکاران توسعه ارتباطی کشور، بر ضرورت اعلام دستاوردها به مردم تأکید کرد و گفت: باید اقدامات انجام شده را به مردم بگوییم و آنها را در جریان دستاوردها و افتخارات کسب شده کشور، قرار دهیم.

در بخش پایانی این مراسم، وزیر ارتباطات با اهدای لوح سپاس، از تلاش‌های فرماندار و شهردار بابل در اجرای پروژه فیبرنوری این شهر، تقدیر کرد.

همچنین وزیر ارتباطات، پس از پایان مراسم، با حضور در «شرکت دانش‌بنیان فناوری ابررایانه طبرستان (ابر تک)» و «ساختمان انتشارات میلاد علوم رایانه» شهر بابل به عنوان دو مورد از کسب‌وکارهای مشترک خدمت فیبرنوری ایرانسل، ضمن گفت‌وگوی رودررو با صاحبان کسب‌وکار، سرعت دانلود فایل نزدیک به یک گیگابیت بر ثانیه در شبکه فیبرنوری ایرانسل را مشاهده و آن را رضایت‌بخش توصیف کرد. صاحبان این کسب‌وکارها نیز، از سرعت عمل، برخورد مناسب و کیفیت سرویس دریافتی از ایرانسل، تشکر کردند.

تعداد سایت‌های 5G ایرانسل تا پایان سال به ۱۱۰۰ می‌رسد

در ابتدای این مراسم، مدیرعامل ایرانسل طی سخنانی، با ارائه آمار و اطلاعاتی از پیشرفت پروژه‌های ارتباطی ایرانسل در مازندران گفت: استان مازندران با بیش از ۲میلیون و ۸۰۰هزار مشترک فعال، رتبه ۵ در مصرف دیتا در شبکه ایرانسل را دارد. ما تا کنون بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال برای توسعه شبکه ارتباطی ایرانسل در این استان سرمایه‌گذاری کرده و ۱۶ سایت نسل پنج تلفن‌همراه نیز فعال کرده‌ایم. پوشش جمعیتی ایرانسل در استان نیز، بیش از ۹۴ درصد است.

وی در خصوص روند پیشرفت پروژه فیبرنوری ایرانسل، با بیان اینکه برنامه ایرانسل برای امسال، ایجاد یک میلیون و ۴۴۰هزار خانوار نقطه دسترسی است، گفت: تا کنون ایجاد دسترسی برای ۶۵۰هزار نقطه انجام شده و همزمان با انجام عملیات حفاری و اجرا در ۴۹ شهر، در هفت شهر نیز در فازهای مختلف ارائه سرویس هستیم.

عباسی‌آرند افزود: تاکنون ۱۵۰ کیلومتر از پروژه اتصال فیبرنوری بین شهری (جاده‌ای) استان مازندران انجام شده و ۱۵ کیلومتر آن هم در حال انجام است و ۲۵ کیلومتر باقی‌مانده هم، در فاز بعدی انجام می‌شود.

وی کل متراژ فیبرنوری اجرا شده در شهر بابل را ۱۲۰ کیلومتر اعلام کرد و افزود: تعداد کل OLTهای نصب شده، ۲۵ عدد، کابینت‌های ODC ۵۲ عدد، FATها ۵۰۴ عدد و تعداد کل خانوار تحت پوشش نیز، ۶۹هزار و ۹۶۶ خانوار است.

مدیرعامل ایرانسل همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، با اعلام این که تعداد سایت‌های نسل پنج ایرانسل به عدد ۸۴۷ رسیده که از این تعداد، ۵ سایت 5G در شهر ساری و ۱۱ سایت نیز در سایر شهرهای مازندران راه‌اندازی شده است، تأکید کرد: تعداد سایت‌های نسل پنج ایرانسل، تا پایان امسال به ۱۱۰۰ سایت در کل کشور خواهد رسید.

وی در خصوص اقدامات ایرانسل در حوزه توسعه ارتباطات روستایی نیز، با بیان اینکه ایرانسل با ۱۷۰هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری، ۱۳ میلیون نفر جمعیت روستایی را تحت پوشش دارد، تعداد کل سایت‌های روستایی ایرانسل را ۵۸۴۵ سایت برای پوشش ۳۰۸۶۰ روستا اعلام کرد که از این تعداد، ۱۸۵۲ سایت برای پوشش ۴۴۴۲ روستا، از محل اعتبارات USO وزارت ارتباطات بوده است.

ایرانسل اولین ارائه دهنده 5G و رکورددار سرعت و تعداد سایت نسل پنج در ایران، علاوه بر توسعه تعداد سایت‌های نسل پنج تلفن‌همراه در کشور که با افتتاح سایت شهر آمل، تعداد آن به ۸۴۷ رسید، به تازگی و در دی ماه ۱۴۰۲، با حضور دکتر امیر محمدزاده لاجوردی جانشین وزیر در امور ارتباطات و معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، از نسل ۵.۵ شبکه تلفن‌همراه «5G-Advance» در شبکه ایرانسل رونمایی کرد و با انجام تست سرعت در نسل ۵.۵ تلفن‌همراه و ثبت رکورد ۶.۵ گیگابیت بر ثانیه، باز هم رکورد سرعت اینترنت ایران را شکست.

پیش از این، سرویس جدید اینترنت پرسرعت ثابت مبتنی بر فیبر نوری ایرانسل نیز، در روز ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، طی مراسمی توسط رئیس‌جمهوری افتتاح شد. در این مراسم، سرویس اینترنت فیبر نوری که به عنوان سرویس «فیبر به منازل و کسب‌وکارها (FTTx)» شناخته می‌شود، در قالب «طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها» به بهره‌برداری رسید و بابل در استان مازندران، به عنوان نخستین شهر، این سرویس ایرانسل را دریافت کرد. همچنین در تاریخ ۲۲ مهرماه سال جاری، تفاهم‌نامه توسعه دسترسی فیبر نوری شیراز با همکاری شهرداری شیراز و قرارداد صدور مجوز حفاری پروژه فیبر نوری شهر صدرا با همکاری شهرداری صدرا، با حضور وزیر ارتباطات به امضا رسید و در تاریخ ۹ آبان ۱۴۰۲ نیز، عملیات اجرایی پروژه فیبر نوری ایرانسل در شهر تبریز با مشارکت شهرداری این شهر و ایرانسل، طی مراسمی آغاز شد.

همچنین ایرانسل در مرداد ۱۴۰۲، موافقت‌نامه پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی (UNSP) را از وزیر ارتباطات و فناوری‌اطلاعات دریافت کرد. با دریافت این پروانه، ایرانسل رسماً به جمع ارائه‌دهندگان خدمات ارتباطی ثابت مبتنی بر فیبر نوری (FTTx) و سایر خدمات ارتباطی موضوع مصوبه فوق، پیوست.

ایرانسل، در حوزه ارتباطات روستایی نیز، تا پایان امسال و مطابق با برنامه‌های وزارت ارتباطات، پوشش روستاهای بالای ۲۰ خانوار را که در طرح ملی توسعه ارتباطات روستایی به ایرانسل واگذار شده است، تکمیل می‌کند. در راستای تکمیل پوشش ارتباط روستایی در کشور، امروز و طی مراسم فوق، روستاهای باقی‌مانده از استان مازندران که به دلیل شرایط جغرافیایی امکان نصب تجهیزات در آن‌ها وجود نداشت، به اینترنت پرسرعت ایرانسل مجهز شدند.