به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، وحید واسطه روز شنبه در این خصوص اظهار کرد: این دستگاهها از نوع برقی و تراکتوری بوده و در هنگام فعالیت، شناسایی و با همکای مقام قضایی و نیروی انتظامی توقیف شد.
وی افزود: به استناد ماده ۱۳ قانون توزیع عادلانه آب، تمامی اشخاصی که مبادرت به حفر چاه با وسایل موتوری می کنند بادی پروانه صلاحیت حفاری را از وزارت نیرو دریافت کنند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی وضعیت خشکسالی ۱۱ دشت استان را تشریح کرد و افزود: دشت های قوچان - شیروان، اسفراین، صفی آباد و جاجرم ممنوعه بحرانی، دشت های بجنورد، سملقان، شوقان و رباط قره بیل ممنوعه و دشت های مانه، غلامان و قوری میدان آزاد است.
به گزارش ایرنا، سالانه از سه هزار و ۳۴۹ حلقه چاه مجاز در استان بیش از ۴۰۴ میلیون متر مکعب آب برداشت می شود که میزان برداشت آب از چاه های دارای کنتور نیز حدود ۲۷۰ میلیون متر مکعب در سال است.
سال گذشته ۲ هزار و ۵۰۵ حلقه چاه معادل ۸۰ درصد چاه های کشاورزی استان به کنتور هوشمند مجهز شد و از مجموع چاه های این استان ۲ هزار و ۶۵ حلقه چاه کشاورزی، ۹۳۸ واحد صنعتی و مابقی چاه ها نیز برای تامین آب شرب است.
بر اساس تحلیل شاخص «استاندارد بارش، تبخیر و تعرق» (SPEI) حدود ۹۴ درصد از مساحت استان درگیر خشکسالی است.
۳۰ درصد از مساحت استان درگیر خشکسالی خفیف، ۴۸.۲ درصد خشکسالی متوسط، ۱۴.۳ درصد با خشکسالی شدید و ۰.۷۴ درصد از وسعت استان با خشکسالی بسیار شدید مواجه است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.
۴۴ درصد از جمعیت یک میلیون نفری خراسان شمالی در روستاها سکونت دارند.