تهران- ایرنا- آمایش سرزمینی در ورزش با توجه به تغییرات محیطی و اجتماعی، برنامه‌ها و طرح‌های کلان ورزشی را بازنگری و به‌روزرسانی می‌کند. این فرایند خلاقانه و نوآورانه با ارائه راهکارهای جدید و مناسب، به بهبود شرایط ورزش کشور و افزایش کارایی آن می انجامد و در نهایت به موفقیت در میادین بین‌المللی همچون مسابقات آسیایی و جهانی و المپیک می‌انجامد.

در تعریف آمایش سرزمینی آمده آمایش سرزمینی یک فرایند علمی است که با هدف بهینه‌سازی استفاده از منابع طبیعی و انسانی، توسعه پایدار و بهبود کیفیت زندگی، فضای جغرافیایی را برنامه‌ریزی، طراحی و مدیریت می‌کند. آمایش سرزمینی می‌تواند در سطوح مختلف مقیاسی از محلی تا بین‌المللی انجام شود و در زمینه‌های مختلفی مانند کشاورزی، صنعت، شهرسازی، گردشگری، حفاظت از محیط زیست، میراث فرهنگی و ورزش کاربرد داشته باشد.

در خصوص نقش آمایش سرزمینی در ورزش هم باید گفت چنین آمایشی از یک سو به نیازهای ورزش کشور پاسخ می‌دهد و از سوی دیگر به توزیع عادلانه بودجه توجه می‌کند.

آمایش سرزمینی در ورزش با توجه به تغییرات محیطی و اجتماعی، برنامه‌ها و طرح‌های کلان ورزشی را بازنگری و به‌روزرسانی می‌کند. این فرایند خلاقانه و نوآورانه با ارائه راهکارهای جدید و مناسب، به بهبود شرایط ورزش کشور و افزایش کارایی آن می انجامد و در نهایت به موفقیت در میادین بین‌المللی همچون مسابقات آسیایی و جهانی و المپیک می‌انجامد.

یکی از مهمترین برنامه‌هایی که از زمان حضور کیومرث هاشمی در وزارت ورزش جزو اولویت های این وزارتخانه قرار گرفت همین آمایش سرزمینی ورزش است. این موضوع آنقدر اهمیت دارد که حتی رئیس جمهور هم آن را مورد تاکید قرار داد و وزارت ورزش و جوانان را مکلف کرد نسبت به جمع‌آوری اطلاعات و تدوین این سند اقدام کند.

می‌توان امیدوار بود وزارت ورزش با اجرای آمایش سرزمینی باعث ایجاد یک رنسانس در ورزش کشور شود و آن وقت است که ثمرات آن را می‌توان در همه ابعاد ورزش کشور مشاهده کرد.‌چنین اقداماتی را باید به فال نیک گرفت و انتظار می‌رود همه اهالی ورزش در جهت هر چه بهتر انجام شدن آمایش سرزمینی گام بردارند.