تهران- ایرنا- نایب‌رییس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: هرچند مطابق آمارها رشد خرید و فروش مسکن‌در دی‌ماه نسبت به آذرماه به ثبت رسید، اما همچنان تا خروج بازار مسکن پایتخت از رکود فاصله وجود دارد.

«داود بیگی‌نژاد» در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به انتظار آمار خرید و فروش مسکن در تهران در دی‌ماه امسال از سوی مرکز آمار ایران، افزود: همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد تعداد قراردادهای منعقده مشاوران املاک در سه ماهه پایانی هر سال افزایش می‌یابد و امسال نیز شاهد بودیم آمار خرید و فروش املاک در تهران از سه‌هزار و ۵۵۰ قرارداد در آذر ماه به بیش از چهار هزار و ۵۰۰ قرارداد در دی‌ماه رسید.

وی بیان‌داشت: همچنین شاهد افزایش ۲ درصدی قیمت املاک در دی‌ماه نسبت به آخرین ماه پاییز بودیم و میانگین قیمت‌ها در پایتخت متری ۸۰ میلیون تومان عنوان شد. با این حال نسبت به دی‌ماه سال گذشته، کاهش آمارهای خرید و قیمت را شاهد بودیم.

این مقام صنفی خاطرنشان کرد: این آمارها و ارقام نشان‌دهنده ذات طبیعی بازار در ماه‌های پایانی سال است، به‌طوری که افراد تمایل بیشتری به جابه‌جایی ملک، خرید و اضافه کردن به متراژ مسکن خود نشان می‌دهند.

وی در عین حال اظهار داشت: این اعداد و ارقام همچنان نشان‌دهنده رکود در معاملات مسکن پایتخت است، زیرا خروج از رکود مستلزم دستیابی به آمار دست‌کم ۱۰ هزار معامله در هر ماه است.

بیگی‌نژاد همچنین به رشد صدور پروانه‌های ساختمانی در ماه‌های پایانی سال اشاره کرد و گفت: با توجه به استمرار فعالیت‌ها در نهضت ملی مسکن، شهرداری‌ها نیز پروانه‌های ساخت را در داخل شهرها و بافت فرسوده صادر می‌کنند و به همان نسبت، رشد قیمت مصالح ساختمانی نیز نشان‌دهنده رشد ساخت و سازها است.

وی ادامه‌داد: هرچه به انتهای سال نزدیک‌تر می‌شویم، اکثر سازندگان سعی می‌کنند تا مجوزهای لازم برای ساخت و ساز را از شهرداری‌ها دریافت کنند، چرا که در سال جدید درصدی به عوارض شهرداری‌ها اضافه خواهد شد و همین مساله نیز یکی از دلایل رونق ساخت و ساز در زمستان است.

نایب‌رییس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران تاکید کرد:‌ مردم هر زمان احساس کردند که زمان رفع احتیاجات ملکی‌شان است، باید بلافاصله اقدام کرده و ان را به تعویق نیاندازند، زیرا اکوسیستم بازار مسکن نسبت به سال‌های قبل متفاوت شده و واکنش‌های سریع‌تری را در آن شاهدیم.

وی گفت: امروز با توجه به وجود فناوری‌های جدید، همچنین سهم قابل توجه مسکن در سبد هزینه خانواده‌ها، حساسیت آن برای مردم بیشتر شده است و سریعتر از گذشته نسبت به تغییرات قیمتی تغییر موضع می‌دهند.

این مقام صنفی خواستار آن شد تا افرادی که توانایی مالی لازم را دارند، پس از به‌وجود آمدن نیاز، هرچه سریعتر نسبت به خرید مسکن اقدام کنند.

دغدغه‌های سامانه خودنویس به‌جای سامانه ایران املاک

نایب‌رییس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در ادامه با اشاره به مطرح شدن سامانه خودنویس به‌جای سامانه ایران املاک، اینکه مستاجران و موجران می‌توانند خودشان نسبت به تنظیم قرارداد اجاره اقدام کرده و کد رهگیری رایگان دریافت کنند، تاکید کرد: شغل مشاوران املاک، یک شغل تخصصی است که جایگاه و منزلتی برای خود در سطح جامعه داشته و تحصیلات و تجربه ای را می طلبد. این شغل در سرتاسر جهان جایگاهی خاص خود دارد.

وی بیان‌داشت: اینکه بخواهیم این ابزار را در اختیار عموم قرار دهیم، می‌تواند خطرناک باشد، زیرا به‌طور قطع مردم به دلیل عدم پرداخت دستمزد مشاوران املاک نمی‌خواهند زندگی‌شان را در اختیار دیگران قرار دهند.

بیگی‌نژاد با تاکید بر اینکه در مسکن، با توجه به سهم و نقش آن در زندگی ایرانیان، نخستین اشتباه می‌تواند آخرین اشتباه باشد، تصریح‌کرد: این طرح به طور قطع با مشکلاتی در اجرا مواجه خواهد شد و دامنه تبعات آن می‌تواند وسیع باشد.