بجنورد- ایرنا- ۱۲ روز به ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری باقی مانده و ۲ نامزد این مجلس برای کسب تنها کرسی خراسان شمالی از سوی شورای نگهبان تایید شدند و با یکدیگر رقابت می کنند.

به گزارش ایرنا، «اجتماع خبرگان رهبری در نظام جمهوری اسلامی مهمترین رکن از ارکان این نظام است و هیچکدام از ارکان نظام جمهوری اسلامی از لحاظ کارکردی و اهمیت در سطح این مجلس نیستند.»

این جملات رهبر معظم انقلاب درباره‌ مجلس خبرگان رهبری نمایانگر جایگاه بی‌بدیل و تعیین‌کننده‌ این مجلس در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی است، نهادی که با هیچ‌ یک از ارکان حکومتی قابل مقایسه نبوده و در سطحی بالاتر به نقش‌آفرینی می‌پردازد، اما دلیل این تأکید ویژه بر جایگاه مهم خبرگان رهبری نسبت به سایر ارکان نظام اسلامی چیست؟

برای فهم جایگاه خاص و متمایزکننده‌ مجلس خبرگان در ساختار نظام اسلامی و چرایی آن باید به مسئولیت‌های مهم و ویژگی‌های خاص این نهاد نگاهی دقیق داشت.

انتخاب‌هایی که در این مجلس توسط مردم و معتمدین آنان صورت می‌پذیرد جایگاهی ویژه به این مجلس بخشیده و آن را به «مظهر حضور مردم» و «مردم‌سالاری اسلامی» تبدیل می‌کند و دو انتخابات مهم در این مجلس انجام می گیرد؛ یکی انتخاب به‌ وسیله‌ مردم که معتمدین خودشان را معین می کنند و کارکرد دیگر انتخاب رهبری است؛ یعنی مجلس خبرگان مظهر حضور مردم و مظهر مردمی بودن و دخالت آرای مردم و سلایق مردم است و هیچ نهاد دیگری را ما به این شکل نداریم که دو انتخاب در دل آن وجود داشته باشد.

مردم خراسان شمالی نیز بعد از انقلاب سهم بسیار زیادی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری داشته اند و دیار فرهنگ ها دارای یک کرسی نمایندگی در این مجلس است.

مردم این خطه بار دیگر کمر همت بسته اند تا در ۱۱ خردادماه با مشارکت بیشتر حماسه ای دیگر در مشارکت مجلس خبرگان رهبری خلق کنند و بر اساس اعلام فرمانداری بجنورد، آقایان علی اسلامی فر و غلامرضا فیاضی ۲ نامزد تایید صلاحیت شده ای هستند که مردم یکی از آنها را انتخاب می کنند.

حجت الاسلام غلامرضا فیاضی

حجت الاسلام غلامرضا فیاضی در سال ۱۳۲۸ شمسی در قم و در میان خانواده ای متدین و دوستدار روحانیت و علمای شیعه به دنیا آمد. پدرش مرحوم حاج اسدالله به پیشه بنایی اشتغال داشت و از همان راه روزگار می گذراند.

آیت الله فیاضی پس از اینکه قرآن و بخشی از دروس فارسی را نزد مادر خود و مکتب خانه فرا گرفت، با پدر خود به بنایی ساختمان می رفت و با عنایت یکی از روحانیان و رخصت پدر، روی به دروس حوزه علمیه قم آورد.

وی پس از طی مقدمات، به دروس سطح در نزد استادان مشهور آن روزگار راه یافت و سپس به درس خارج فقه و اصول استادان برجسته حوزه علمیه قم رفت و سال ها از محضر آنان بهره مند شد.

او همزمان با تحصیل فقه و اصول، علوم عقلی را نیز در نزد استادان خبره فرا گرفت. به گونه ای که بعدها خود به تدریس آن دروس رو آورد و درس او در زمره بهترین دروس حوزه در علوم عقلی به شمار می رفت.

آیت الله فیاضی در سال های تحصیل خود به محضر استادان برجستۀ بسیاری شرفیاب شد. او جامعُ المقدمات را نزد مرحوم شیخ محمدحسن قاضی زاده که همانا مشوق اصلی او برای روآوردن به تحصیل در حوزه بود، فرا گرفت و سایر دروس را نزد اساتیدی همچون حجت الاسلام والمسلمین باکویی، آیت الله شیخ حسن تهرانی، آیت الله دوزدوزانی، حجت الاسلام والمسلمین فاضل هرندی، سید ابوالفضل موسوی تبریزی، آیت الله العظمی نوری همدانی و آیت الله مؤمن فرا گرفت.

وی از سال ۵۱ به مدت ۱۴ سال در دروس خارج حضرات آیات آقایان گلپایگانی، اراکی، حائری، شاه آبادی، شیخ کاظم تبریزی، شیخ جواد تبریزی و وحیدخراسانی شرکت کرد و در بخش علوم عقلی، شرح منظومه سبزواری را نزد آیت الله گرامی، بدایه را نزد آیت الله جوادی آملی، نهایه را نزد آیت الله مصباح یزدی و اسفار را نزد آیت الله جوادی آملی فراگرفت.

حجت الاسلام فیاضی در سال های متمادی و از سال های آغازین تحصیل به امر تدریس اهتمام ویژه ای داشت. او در دروس مختلف دورۀ مقدمات و سطح را بارها تدریس کرد و سپس به تدریس بدایه، نهایه و شرح اشارات رو آورد. وی اکنون نیز به تدریس اسفار اشتغال دارد.

از آیت الله فیاضی، تعلیقه ای بر نهایهُ الحکمه علامه طباطبایی به چاپ رسیده است. او از اعضای جامعۀ مدرسین است و هم اکنون در قم ضمن اشتغال به تدریس، به پژوهش در موسسۀ امام خمینی(ره) مشغول است.

"هستی و چیستی در مکتب صدرائی"، "علم النفس فلسفی"، "درآمدی بر معرفت شناسی"، "جدلیة الوجود و الماهیة"، "پرنیان اندیشه"، "تعلیقات اسفار"، "تعلیقات بدایة الحکمة"، "تعلیقات شرح اشارات"، " تعلیقات نهایة الحکمة"، "تقریرات درس اصول حضرت آیة الله العظمی حاج شیخ مرتضی حائری"، "تقریرات درس فقه حضرت آیة الله العظمی حاج شیخ کاظم تبریزی و "درآمدی بر معرفت شناسی" تنها بخشی از کتب تالیف شده حجت الاسلام فیاضی است.

با توجه به درگذشت آیت الله حبیب الله مهمان نواز، نماینده چهار دوره این استان در مجلس خبرگان رهبری در اردیبهشت پارسال، جایگزین وی در انتخابات اسفندماه ۱۳۹۸ برگزیده خواهد شد.

حجت الاسلام علی اسلامی فر

حجت الاسلام علی اسلامی فر در سال ۱۳۶۱ در شهرستان سبزوار به دنیا آمدند، تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاه خویش به پایان رساند، عشق و علاقه به آموزش علوم اهل بیت (ع) موجب شد در سال ۱۳۷۶ وارد حوزه علمیه مشهد مقدس شوند و دوره ۶ ساله سطح یک را در مدت پنج سال در آن حوزه مقدسه به اتمام رساندند.

وی در سال ۱۳۸۱ به حوزه علمیه قم رفت و دروس سطوح عالی را در سال ۱۳۸۵ به پایان رساندند، در همان سال دروس خارج فقه و اصول را در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) شروع کردند و قریب به ۱۷ سال در دروس خارج فقه و اصول اساتید مختلف مانند آیت الله العظمی شبیری زنجانی، آیت الله جواد مروی، آیت الله علیرضا اسلامیان، آیت الله علیدوست، آیت الله محمد قائنی، آیت الله نیازی و آیت الله گنجی شرکت کردند ولی بیشترین بهره علمی خود را از محضر آیت الله حاج شیخ جواد مروی داشته اند.

حجت الاسلام اسلامی فر در سال ۱۳۹۶ از رساله سطح چهار خود با درجه عالی و نمره ۱۹.۵ دفاع کردند و موفق به اخذ مدرک سطح چهار حوزه(دکتری) شدند.

وی عضو مرکز نخبگان و استعدادهای برتر حوزه است و از اولین فارغ التحصیلان رشته تخصصی فقه پزشکی هستند.

حجت الاسلام اسلامی فر قریب به ۱۵ سال است به تدریس اشتغال دارند و دروس مختلف حوزوی از جمله اصول فقه، شرح لمعه، رسائل، مکاسب و کفایه را تدریس کرده اند.

بیش از ۲۰ سال است که در ایام تبلیغی به امر مقدس تبلیغ پرداخته‌ و برای تبلیغ به شهرهای مختلف کشور مانند شیراز، مرودشت، بیرجند،سبزوا، جوین، جغتای، بخش ششتمد، روداب و دارین سفر کرده اند.

افزون بر تحصیلات حوزوی، تحصیلات دانشگاهی در مقطع دکتری نیز دارند.

ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری همزمان با دوازدهمین دوره انتخابات محلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۱ اسفندماه سال جاری برگزار می شود.

خراسان شمالی دارای یک میلیون نفر جمعیت است که ۴۴ درصد آنان در روستاها زندگی می کنند و این استان از ۱۰ شهرستان تشکیل شده است.

بر اساس اعلام ستاد انتخابات خراسان شمالی، در این استان ۸۶۳ هزار نفری بیش از ۶۵۰ هزار نفر در انتخابات پیش رو واجد شرایط رای دادن هستند.