به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای خبری تیآرتی، سران کشورهای آفریقایی از جمله موسی فکی رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا و غزالی عثمانی رئیس جمهور کومور و رئیس سابق اتحادیه آفریقا در جریان سخنرانیهای خود در جریان نشست سران اتحادیه آفریقا خواستار برقراری آتشبس در غزه شدند.
در جریان این کنفرانس موسی فکی رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا، حمله (رژیم) اسرائیل را وحشیترین نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه دانست و گفت: تلآویو به دنبال نابودی ساکنان غزه است.
فکی ضمن اعلام همبستگی کشورهای اتحادیه آفریقا با مردم فلسطین، تاکید کرد: ما حملات وحشیانه (رژیم) اسرائیل به مردم غزه را که در تاریخ بشریت بیسابقه است، به شدت محکوم میکنیم.
غزالی عثمانی رئیس جمهور کومور و رئیس سابق اتحادیه آفریقا نیز ضمن تمجید از شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بینالمللی دادگستری، یادآور شد: متأسفانه ارتش (رژیم) اسرائیل در مقابل چشم ما در حال جنایت و نسلکشی در غزه است.
عثمانی با تاکید بر اینکه جامعه بینالمللی نمیتواند چشمان خود را بر روی جنایاتی که از سوی نظامیان اسرائیلی در غزه انجام میشود، ببندد، خاطرنشان کرد: این جنایتها نه تنها در فلسطین هرج و مرج ایجاد کرد بلکه پیامدهای فاجعه باری در بقیه جهان داشته است.
به نوشته تیآرتی، در این نشست همچنین سران کشورها و دولتهای اتحادیه آفریقا (AU) محمد ولد غزوانی رئیس جمهور موریتانی را به عنوان رئیس جدید اتحادیه آفریقا برای سال ۲۰۲۴ انتخاب کردند.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است. وزارت بهداشت غزه اعلام کرد از هفتم اکتبر شمار شهدای غزه به بیش از ۲۸ هزار نفر رسیده است.