شیراز - ایرنا - توزیع، نصب و راه‌اندازی آبگرمکن‌های خورشیدی با هدف تأمین رفاه و آسایش عشایر فارس به ویژه مسائل بهداشتی آنها در دستورکار است و طبق گفته مسئولان از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۱، ۲۰ آبگرمکن خریداری و نصب شده و در سال‌جاری نیز تعداد ۲۲ حمام خورشیدی درحال خرید و نصب است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، زندگی در حال کوچ عشایر و جابه‌جایی‌های پراکنده و طولانی آنها، کمبود امکانات بهداشتی نظیر حمام و سرویس‌های بهداشتی از مهمترین دغدغه عشایر در سال‌های گذشته بوده است.

یکی از تدابیر برای حل این مشکل بهره‌گیری از انرژی نو خورشیدی یک فن‌آوری نوین است که در سال‌های اخیر استفاده از آن در مناطق مختلف کشور رایج شده است.

استان فارس نیز از این کار غافل نبوده و اقدامات قابل‌توجهی در این زمینه در اولویت متولیان امر در این استان قرار گرفته است.

اخیراً هم مدیرکل امور عشایر فارس اعلام کرده که توزیع، نصب و راه‌اندازی آبگرمکن‌های خورشیدی با هدف تأمین رفاه و آسایش عشایر به ویژه مسائل بهداشتی آنها در دستورکار است و از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۱، ۲۰ آبگرمکن خریداری و نصب شده و در سال‌جاری نیز تعداد ۲۲ حمام خورشیدی درحال خرید و نصب است.

عبدالحمید کریمی افزود: بهره‌مندی و استفاده از سامانه‌هایی که با انرژی خورشیدی و تجدیدپذیر کار می‌کنند از سهل‌الوصول‌ترین و مهمترین برنامه‌های سازمان امور عشایر ایران و اداره‌کل امور عشایر فارس به منظور خدمت‌رسانی عادلانه به عشایر است.

کریمی بر ضرورت ترویج و استفاده از انرژی‌های نو و ارزان قیمت در بین عشایر تأکید کرد و گفت: برای تجهیز عشایر مناطق عشایرنشین استان از سنوات گذشته اقدامات لازم برای احداث و نصب آبگرمکن‌های خورشیدی در بین عشایر انجام شده است.

مدیرکل امور عشایر فارس به بیان مزایای تجهیز و نصب آبگرمکن و حمام‌های خورشیدی در مناطق عشایرنشین استان پرداخت و گفت: استفاده از انرژی‌های پاک، ارزان و تجدیدپذیر، قابلیت حمل و نقل آسان تجهیزات، اثربخشی در معیشت عشایر باتوجه به مقرون به صرفه بودن این نوع آبگرمکن‌ها، تعمیر و تجهیز سریع و سهل‌الوصول آبگرمکن‌ها توسط خود عشایر، بهره‌مندی تعداد ۱۰ خانوار در طول روز از هر آبگرمکن، جلوگیری از تخریب مراتع و حفظ گونه های مرتعی از مزایای تجهیز و نصب آبگرمکن و حمام‌های خورشیدی در مناطق عشایرنشین استان است.

اگر تا چند سال پیش خشکسالی و نبود درآمد عامل ترک عشایر از زندگی کوچ‌نشینی بود، در یکی ۲سال اخیر ضعف بهداشت و تهدید سلامتی این قشر به چالشی جدی برای آنها تبدیل شده که نیاز است تدابیر لازم برای حل این معضل اندیشیده شود.