به گزارش ایرنا ، فرمانده سپاه سیدالشهداء(ع) استان تهران روز یکشنبه درحاشیه برگزاری این همایش در جمع خبرنگاران گفت: وقتی ما به نقش زنان در دوران دفاع مقدس نگاه می کنیم می بینیم عمدتا در روزهای آغازین در جبهه نبرد به ویژه در خرمشهر در مسجد جامع نقش پشتیبانی و خدمات رسانی به جبهه های جنگ را داشتند.
وی افزود:زنان در پشت جبهه غذا طبخ می کردند، کمک های مردمی را جمع می کردند حتی بعضی اوقات خیاطی و شستن لباس های رزمندگان رو به عهده داشتن اینگونه کارها در آن اوضاع اول جنگ کمک بزرگی به رزمندگان بود.
سردار ولی زاده اظهار داشت: وقتی پای خاطرات این بانوان می نشینیم یا در کتابهای منتشر شده دوران دفاع مقدس می خوانیم این خواهرها بعضا در نقل و انتقال مهمات سلاح و دفاع و نگهبانی از سلاح و مهمات در آن مقطع حساس نیز حضور چشمگیری داشتند.
وی افزود: اوایل انقلاب این بانوان حتی فرمانده سپاه هم بودند مثل خانم حدیدچی دباغ که به عنوان فرمانده سپاه یکی از شهرها انتخاب و در جنگ علیه دشمنان نقش آفرینی کردند.
فرمانده سپاه سیدالشهداء(ع) استان تهران تصریح کرد: امروز ما بر این هستیم که این شهدای زن رو به جامعه معرفی کنیم که جوانان ما با رشادت ها از خود گذشتگی های این شهدا آشنا بشوند .
سردار ولی زاده خاطر نشان کرد:ما امروز میزبان تعداد زیادی از مادران دو شهید ، سه شهید ؛ چهار شهید و پنج شهید هم هستیم که توفیق پیدا کردیم در خدمتشان باشیم.
این فرمانده دوران دفاع مقدس گفت: این ها اسوه های صبر ایثار و فداکاری کشور عزیز ما هستند ، امروز اگر امنیتی، آرامشی و پیشرفتی در سطح کشورمان هست به یمن صبر و استقامت این مادران عزیز شهدا و خانواده های شهدای زن انقلاب است، ما قدردان و سپاسگزار مجاهدت ها و تلاش ها و صبر و مقاومتی که خانواده های شهدا دارند هستیم.
ناصریان مسئول بسیج جامعه زنان سپاه حضرت سیدالشهدا علیه السلام استان تهران گفت: سپاه حضرت سیدالشهدا"ع " استان تهران متولی اصلیِ برگزاری کنگره ملی ۱۲هزارشهید در سطح ۱۵ شهرستان استان تهران می باشد.
وی افزود :کمیته خواهران این کنگره نیز از سال ۱۴۰۱ با شناسایی ۶۲ شهیده زن در سطح استان تهران و مصاحبه با خانواده های آنان شروع به کار نمود.
خواهر ناصریان افزود: تعداد شهدای به تفکیک یک شهیده مدافع سلامت ، سه شهیده حج خونین، ۲ شهیده ایرباس و اوکراین ، ۲۳ شهیده بمباران دفاع مقدس ، ۲شهیده میدان تیر، سه شهیده ترور و مابقی شهدای بمب گذاری در مسیر کربلا هستند.
مسئول بسیج جامعه زنان سپاه حضرت سیدالشهدا علیه السلام استان تهران ادامه داد: این کمیته اقدامات موثری در راستای تبیین فرهنگ ایثارو شهادت بویژه نقش شهدای زن در انقلاب اسلامی و تجلیل از مادران و همسران شهدا داشته است.
اعضای کمیته به غیر از شهدای زن، بایستی در زمینه همسران و مادران شهدا نیز نقش آفرینی می کرد؛ لذا فعالیت گسترده ای را آغاز نمود.
ناصریان بیان کرد: دیدار با خانواده شهدای زن و همچنین تجلیل از مادران و همسران شهدای مرد نیز در دستور کار کمیته قرار گرفت.بیش از ۱۴ یادواره بزرگ شهرستانی برای شهدای زن در سطح شهرستان ها برگزار گردید وهمایش های مادران قهرمان پرور در راستای تجلیل از مادران شهدا در سطح شهرستان ها انجام پذیرفت.
اولین همایش شهدای زن سپاه حضرت سیدالشهداء(ع) با عنوان اسطورههای عفیف در ایوان ری شهرری برگزار شد.