تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۶

فروکتوز برگرفته از نشاسته برای سلول‌های بدن به منزله سم است و کبد به سختی آن را حل می‌کند. در صورتی که فردی مداوم از فروکتوز ذرت استفاده کند،به احتمال زیادبا بیماری‌های کبدی نیز درگیر خواهد شد.افرادی که به مواد غذایی حاوی این ماده یا اصطلاحا «زهر شیرین» علاقه دارند، باید در مصرف آن بیشتر دقت کنند.

فروکتوز گرفته شده از نشاسته یک نوع شیرینی فرآوری شده است که مضرات و صدمات جبران ناپذیری برای سلامتی همه افراد، به خصوص کودکان، دارد. این ماده فرآوری شده عملکرد مغز را به شدت کم کرده و به طور کلی فرآیند مغزی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. افرادی که زمینه سرطان دارند و اعضای درجه یک خانواده‌شان به این بیماری مبتلا شده‌اند، تا حد امکان باید از مصرف فروکتوز دوری کنند. زیرا فروکتوز در بدن افراد دارای زمینه سرطان تاثیر بسیار منفی می‌گذارد. در صورتی که فرد مبتلا به سرطان باشد با مصرف فروکتوز ذرت سلول سرطانی وی بزرگ‌تر خواهد شد و بیماری وی رو به وخامت خواهد رفت.

فروکتوز برگرفته از نشاسته برای سلول‌های بدن به منزله سم است و کبد به سختی آن را حل می‌کند. در صورتی که فردی مداوم از فروکتوز ذرت استفاده کند، به احتمال زیاد با بیماری‌های کبدی نیز درگیر خواهد شد. از جمله بیماری‌هایی که بدن بعد از مصرف فروکتوز ذرت با آن مواجه می‌شود، کبد چرب است.

میزان ذخیره سازی پروتئین و چربی فروکتوز داخل بدن هفت برابر بیشتر از گلوکز است. این میزان ذخیره سازی پروتئین و چربی شروع بیماری‌های مزمن است. در اثر مصرف این ماده با این حجم از ذخیره سازی پروتئین و چربی، کلیه آسیب شدیدی خواهد دید.

گذشته از این موارد، مصرف این مدل فروکتوز باعث خواهد شد تا بدن نسبت به انسولین مقاومت بیشتری پیدا کند و به همین دلیل قند خون تا حد زیادی بالا برود. مصرف بیش از حد این ماده بدن را مستعد دیابت نوع دو می‌کند.

گذشته از همه این موارد، افرادی که به چاقی حساس هستند و مایلند تا وزنشان ثابت باقی بماند باید فروکتوز ذرت را حذف کنند. براساس تحقیق انجام شده در سال 2017 شواهدی درباره رابطه بین مصرف مقادیر زیاد فروکتوز و افزایش خطر چاقی و دیگر موارد مرتبط مانند سندرم متابولیک پیدا کرده‌اند. به گفته محققان، احتمالا به دلیل اثر فروکتوز بر تغییر نحوه تجزیه چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها در بدن، مصرف بیشتر از حد معمول آن روی سرعت رشد چربی‌های بدن اثر می‌گذارد. ضمنا براساس گفته محققان مصرف بیش از حد فروکتوز باعث احساس گرسنگی مفرط یا عدم سیری می‌شود که این مورد نیز بر افزایش میزان مصرف مواد خوراکی و در نتیجه وزن موثر است.

هشدار به افراد عاشق فروکتوز ذرت!

افرادی که به مواد غذایی حاوی این ماده یا اصطلاحا «زهر شیرین» علاقه دارند، باید در مصرف آن بیشتر دقت کنند.

برخی تصور می‌کنند که فروکتوز تنها در مواد غذایی شیرین بسته بندی شده وجود دارد اما معمولا این ماده در ترکیبات مواد زیادی هست. به همین دلیل بهتر است افراد قبل از خرید هر مواد غذایی فرآوری شده به برچسب ماده‌های تشکیل دهنده آن دقت کنند و میزان فروکتوز موجود در آن را مورد بررسی قرار دهند. معمولا روی بسته بندی غذاهای فرآوری شده لیست مواد تشکیل دهنده آن موجود است و با مطالعه آن به راحتی امکان جست و جوی قندهای پنهان و مقدار فروکتوز وجود دارد.

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.