به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مجتبی نوروزی» امروز یکشنبه در جریان بازدید از مجتمع بستهبندی محصولات پروتئینی، افزود: صنعت بستهبندی مواد پروتئینی در صورتی که برنامهای برای توسعه برند داشته باشد، باید به سمت تشکیل زنجیرههای ارزش گام بردارد تا جایی که با دامداریها، مرغداریها و آبزیپروریها از ابتدای زنجیره تامین هماهنگ شود.
رییس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: مرغی که با نهاده ارز دولتی تولید میشود، نمیتواند خارج از شمول قیمتگذاری وارد بازار شود.
وی با بیان این که ابزار کنترل قیمت در بازار باید صادرات باشد اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی به دنبال حمایت و راهاندازی واقعی تشکلها است و در این زمینه تجربه موفقی در تولید، تنظیم بازار و صادرات تخممرغ با مدیریت اتحادیه تخصصی این حوزه دارد.
حضور ایران در بازارهای صادراتی با ایجاد زنجیره ارزش
نوروزی با تاکید بر اینکه تشکیل زنجیرههای ارزش میتواند ایران را به بازارهای صادراتی وصل کند، گفت: به طور قطع تولیدکنندگان و شرکتهای بستهبندی با ایجاد زنجیره ارزش از ابتدای تولید تا مصرف بیش از پیش مورد حمایت وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور قرار میگیرند.
رییس سازمان دامپزشکی بر راهاندازی زنجیرههای ارزش و برندسازی در حوزه گوشت مرغ و گوشت قرمز تاکید کرد و اظهار داشت: امنیت غذایی دارای چهار محور فراهمی، دسترسی فیزیکی و اقتصادی (توان خرید مردم)، ثبات و پایداری و مصرف و سلامت است.
وی تصریح کرد: همچنین امنیت غذایی در کشورها به سه محور آب، خاک و هوا بستگی دارد و کشورهایی که از نظر سلامت و بهداشت غذا در دنیا حرفی برای گفتن دارند، مسئولیت بهداشت و سلامت غذا را بر عهده بخش کشاورزی گذاشتهاند تا غذای سالم تولید کنند.
نوروزی با اشاره به اینکه صنعت تولید فرآوردههای دام و طیور کشور ما صنعتی وابسته است یادآور شد: سالانه بیش از ۱۳ میلیون تن نهاده دام و طیور وارد کشور میشود که ۱۸.۵ میلیارد دلار ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی برای آن هزینه میشود.
رییس سازمان دامپزشکی حمایت از تشکیلها، اتحادیهها و انجمنهای بخش کشاورزی و تولیدکنندگان فراوردههای پروتئینی را از سیاستهای محوری وزارت جهاد کشاورزی دانست.
جوجهریزی در ماه به بالای ۱۵۰ میلیون قطعه رسید
وی در خصوص تعداد زنجیره ارزش در بخش طیور گفت: تاکنون پنج تا شش زنجیره ارزش در حوزه طیور در کشور راهاندازی شده و این رقم باید افزایش یابد؛ زیرا آینده صنعت طیور متعلق به زنجیرهها است و این زنجیرهها به لحاظ بهداشتی، فنی و کارشناسی در دنیا دارای مزیت هستند.
نوروزی اضافه کرد: در حوزه زنجیرههای ارزش امکان ردیابی تولید حتی یک کیلو گوشت در محل پرورش و کشتارگاه مشخص میشود.
رییس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه ایران امکان صادرات طیور در آینده را دارد افزود: در حال حاضر ماهانه بیش از ۱۵۰ میلیون قطعه جوجهریزی در کشور انجام میشود؛ بنابراین بیش از ۲.۷ میلیون تن تولید گوشت مرغ در کشور داریم.
وی گفت: سازمان دامپزشکی کشور متولی سلامت و بهداشت مواد پروتئینی کشور است، بنابراین این سازمان بر صادرات و واردات اقلام پروتئینی نظارت و کنترل بهداشتی مستمری دارد.
تولید شرکتهای بستهبندی بهداشتی و سالم است
نوروزی اضافه کرد: اکنون ۸۹۶ مجتمع بستهبندی محصولات پروتئینی وجود دارد که روزانه ۵ هزار تن گوشت قرمز و گوشت مرغ بستهبندی میشود که در شرایط بهداشتی به مردم تحویل داده میشود.
رییس سازمان دامپزشکی درباره حریم و فواصل بهداشتی مراکز تولید محصولات پروتئینی، گفت: مراکز تولیدی ما از دامداری، مرغداری، آبزیپروری، کشتارگاه و مراکز بستهبندی باید حریم داشته باشد که این موضوع علمی، فنی و کارشناسی است نه اینکه ما حریمهایی ایجاد کنیم برای تولیدکنندگان مشکل ایجاد کند.
وی با بیان اینکه حریم مراکز تولیدی به منظور تولید پایدار است نه مقطعی و کوتاهمدت، افزود: کمیتهای در سازمان دامپزشکی کشور از صاحبنظران، به انضمام مطالعه عملیاتی سه کشور همچون روسیه، ترکیه و مالزی و حضور اتحادیهها، اتحادیهها و انجمنها، حریمها را بررسی میکنیم؛ ما اینها را به رای میگذاریم به اضافه مطالعه آن سه کشور حریم دامداریها به شمار میرود.
نوروزی اظهار داشت: حریمهایی تعیین میشود که هم پرورشدهنده، تولیدکننده راضی باشد و هم از نظر بهداشتی مشکلی نداشته باشیم؛ اکنون برخی اتحادیهها و انجمنها مذاکره میکنند که نباید حریم را کاهش بدهید؛ زیرا داراییهای زیستی ما در معرض خطر قرار میگیرد.