به گزارش ایرنا، چند روز دیگر انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری برگزار میشود و اقشار مختلف مردم دیدگاهها، مطالبات و درخواستهای خود از مجلس دوازدهم و نامزدهای نمایندگی این دوره اعلام کردند.
در این میان تعدادی از فعالان بخش اقتصادی و خصوصی چهارمحال و بختیاری درباره خواستههای این حوزه از نمایندگان مجلس آینده با خبرنگار ایرنا گفت وگو کردند.
توان بخش خصوصی جدی گرفته شود
یک کارآفرین و از فعالان بخش اقتصادی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اقتصادی در کشور جدی نگرفتن توان بخش خصوصی است، گفت: از نمایندگان مجلس آینده درخواست داریم که توان بخش خصوصی جدی گرفته شود.
حمیدرضا نیکی در گفت و گو با ایرنا افزود:دانتظار داریم برای یکبار هم که شده به واقع بپذیریم که اقتصاد را باید بخش خصوصی اداره کند و فرصتهای لازم را برای فعالیت این بخش فراهم کنیم.
وی با اشاره به اینکه برای فعالتر شدن بخش خصوصی باید دستورالعملها، اجرایی شود، گفت: با فعال شدن هرچه بیشتر بخش خصوصی حداقل ۷۰ درصد مشکلات اقتصادی که امروز همه مردم در سطوح مختلف جامعه درگیر آن هستند، حل خواهد شد.
این فعال اقتصادی افزود: نبود ثبات اقتصادی یکی از مهمترین مشکلات این بخش در کشور و استان است که نمایندگان مجلس و هر آن کسی که میتواند باید برای رفع این مشکلات گام بردارد.
نیکی به عنوان یکی از فعالان اقتصادی که ۲۵ سال است در بخش اقتصادی فعالیت دارد، اظهار داشت: برای رفع مشکلات کنونی باید قوانین در راستای حمایت از بخش خصوصی به صورت واقعی تنظیم و تدوین شود تا مشکلات اقتصادی جامعه حل شود.
رییس اتاق اصناف کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه رفع چالشهای آبی و تامین اعتبار و سرمایه در گردش از مهمترین درخواستهای بخش کشاورزی و صنعت استان از نمایندگان مجلس است، گفت: توجه ویژه برای رفع این مشکلات، زمینه توسعه این بخشها را فراهم و مشکلات اقتصادی را کاهش میدهد.
مرتضی درخشان افزود: با توجه به اینکه استان با چالش خشکسالی و بیآبی روبروست، هماکنون تامین آب و استفاده از منابع آبی مهمترین خواسته بخش کشاورزی و صنعت است.
به گفته وی، چارهاندیشی برای منابع آبی و اُفت آبخوان در دشتها استان نیاز است که به صورت جدی در اولویت برنامههای نمایندگان قرار گیرد.
وی افزود: هماکنون بیشتر واحدهای صنعتی و کشاورزی استان با چالش شدید تامین اعتبار، سرمایه ثابت و سرمایه در گردش روبرو هستند که ضروری است نمایندگان منتخب برای رفع این مشکلات چارهاندیشی کنند.
ضرورت حمایت از بخش خصوصی و تثبیت اشتغال
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری گفت: حمایت از بخش خصوصی و تثبیت اشتغال مهمترین خواسته این بخش از نمایندگان مجلس است.
شهرام زارع در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با دعوت از همه صنعتگران، تولیدکنندگان، اشتغالآفرینان و همچنین نیروی کار برای شرکت پرشور در انتخابات و افزایش شور و اشتیاق افزود: مهمترین خواسته بخش خصوصی، صنعت، تولیدکنندگان، بازرگانی، کشاوزی و بومگردیها از چهار نمایندگان آینده مجلس شورای اسلامی رسیدگی به مشکلات و مسایل اقتصادی این بخش است.
وی اظهار داشت: پایین بودن حمایتها از این بخش خصوصی و کمرنگ بودن پرداخت تسهیلات بانکی ارزانقیمت، از مهمترین مشکلات آنان است که نیاز است سختگیریها برای پرداخت تسهیلات به این بخشها کاهش پیدا کند.
زارع افزود: هماکنون ۷۰ درصد تسهیلات اشتغالزایی استان به بخش اشتغال خُرد و خانگی تعلق دارد، در صورتی که میتوان با سوق دادن این تسهیلات به سمت واحدهای تولیدی، صنعتی، کشاورزی و سایر بخشها زمینه اشتغال پایدار را فراهم کرد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری با یادآوری اینکه امسال ۲۰۰ واحد صنعتی، کشاورزی، بازرگانی و بومگردی افتتاح شده است، گفت: از نمایندگان مجلس درخواست میشود در همراهی دولت با، بر پرداخت تسهیلات ارزانقیمت به این واحدها، از ریزش بالای نیروی کار در واحدهای تولیدی جلوگیری شود.
وی تثبیت اشتغال در استان را ضروری دانست و گفت: نیاز است در زمینه توسعه و ایجاد واحدهای تولیدی جدید با توجه به تحریمهای حاکم بر کشور در خصوص واردات ماشینآلات، به تثبیت اشتغال و تامین سرمایه در گردش واحدهای فعال توجه ویژه کرد.
به گزارش ایرنا، انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری ۱۱ اسفندماه سالجاری برگزار میشود.
چهارمحال و بختیاری ۳۲ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب دارد که هماکنون ۲۲ شهرک و ناحیه صنعتی استان آمادگی واگذاری زمین به متقاضیان سرمایهگذاری در بخشهای تولیدی مختلف وجود دارد.
در حال حاضر در این استان بیش از یک هزار واحد صنعتی در حال فعالیت است که ۳۶ واحد از این مجموعه واحدهای بزرگ و دارای اشتغال بالای ۱۰۰ نفر و ۳۲ واحد متوسط با اشتغال بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر و بقیه واحدهای صنعتی کوچک هستند.
این استان برخی محصولات صنعتی از جمله لوازم خانگی، تولید چادر مشکی، موکت و برخی از صنایع دیگر رتبههای مطلوبی در کشور دارد
همچنین یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است، از مجموع اراضی این استان ۲۵۰ هزار هکتار معادل ۱۵ درصد سطح زیرکشت اراضی کشاورزی استان است و در حال حاضر ۷۷ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۹۵۹ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند.