به گزارش ایرنا، حزب به عنوان یک اجتماع سیاسی سازمان یافته با اصول، مرام و مسلک و رویکرد مشخص، از فراوردههای نظامهای دموکراتیک است و بر این پایه، احزاب باید به وحدت و انسجام جامعه کمک و با پایبندی به اصول اسلامی در زمینه حفظ هویت اسلامی، شناخت مشکلات و تهدیدات و آسیبهای درونی و بیرونی برای معنابخشی به کارکردهای حزبی تلاش کنند و یکی از میدانهای نقشآفرینی احزاب عرصه انتخابات است.
احزاب در دنیای مدرن، سایه دولتها و بدیل آنها به شمار می روند که به تربیت نیرو برای اموری مانند امور سیاسی کشور می پردازند و نیروهای خود را در معرض رای و انتخاب مردم قرار میدهند تا براین پایه گروههای مختلف به کارزار انتخاباتی وارد شوند و با رای خود در تعیین سرنوشت کشور نقشآفرینی کنند.
به باور متخصصان، نقش احزاب برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات غیرقابل انکار است، چرا که عرصه رقابتها را از شکل فردی خارج کرده و مردم را به سمت انتخاب آگاهانه هدایت میکنند.
همه احزاب سیاسی فعال در کشور اعم از اصولگرا و اصلاحطلب در روزهای منتهی به انتخابات طی بیانیههایی جداگانه ضمن اعلام مواضع خود، نظرشان در یک نقطه مشترک بود و آن مشارکت حداکثری مردم در انتخابات بود.
احزاب سیاسی و گروههای موجود در کشور اعم از اصلاحطلب، اصولگرا و جریاناتی که خود را مستقل می دانند از ماهها قبل از ثبتنام، بررسی صلاحیتها توسط هیاتهای اجرایی و نظارت احزاب و تکاپوی انتخاباتی خود را شروع کردند. اوج مشارکت احزاب، گروههای سیاسی همه طیفها و افراد شاخص مستقل و غیر مستقل از سراسر کشور را در هنگام و ایام ثبتنام مشاهده کردیم.
مرحله بعد بررسی صلاحیتها از سوی نهادهای اجرایی و نظارتی بود که در چند مرحله این پروسه به انجام رسید. در این میان البته اصلاحطلبان از خروجی نظر هیات نظارت ناراضی بودند و تا روزهای نزدیک به تبلیغات انتخاباتی آنها همچنان در خصوص نحوه شرکت در انتخابات، تهیه لیست واحد و تشکیل ائتلاف تردید داشتند.
اصولگرایان با تمام کثرت و تنوعی که دارند ولی از ابتدا بابت بررسی صلاحیتها نگرانی نداشتند و تمام همت و توان خود را متوجه مرحله تبلیغات، ائتلاف و فهرست واحد کردند. از آن سو و به دلیل انتقادی که ذکر شد شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در نهایتا تصمیم گرفت تحت برند آن شورا فهرست واحدی در سطح کشور و تهران منتشر نکند ولی به افراد و احزاب عضو اختیار داد که در استانها میتوانند از گزینههای خود حمایت کنند.
اکنون ۱۰ روز مانده به انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری، گروهها و احزاب سیاسی در مازندران در جمعبندی برای حمایت و یا ارائه لیست به توافق نظر رسیدند و نگذاشتن لیست دادنشان به دقیقه نود و یا لحظات آخر بکشد.
برخلاف ادوار گذشته که لیست های انتخاباتی در هفته تبلیغات رسمی انتخابات کاندیداهای مدنظر خود را اعلام می کردند اکنون و ۲ روز مانده به آغاز تبلیغات رسمی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی لیست ها ارائه شده است.
تبلیغات دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از دوم اسفند آغاز می شود.
از سوی دیگر چراغ انصرافیها در حوزه انتخابیه نوشهر، چالوس و کلاردشت همچنان روشن است «فرماندار» اصولگرایان سنتی هم کنار کشید.
قربانعلی مشایخ فرماندار وقت دولت دهم در چالوس پس از ناامیدی بهخاطر انتشار رسمی بیانیه روز گذشته جبهه ائتلاف اصولگرایان نوشهر و چالوس وکلاردشت و اعلام حمایت این جبهه از رضا علیخانی کوشکک ترجیح داد با ناراحتی از گود رقابت انتخابات مجلس دوازدهم خارج شود و عطای کاندیداتوری را به لقایش ببخشد!
به نظر می رسد در این دوره از انتخابات، لیست های جبهه ها و جریان های مختلف در مازندران به کاندیداهای نهایی خود رسیده باشند. تعدادی از این جریان ها نیز لیست ها خود را اعلام کردند.
شنیده ها حاکی از آن است تاکنون شورای ائتلاف نیروهای مازندران، حزب ایران قوی و ائتلاف تازه تاسیس شریان در مازندران لیست ها خود را نهایی کرده و در آستانه انتشار این لیست ها قرار دارند.
از سوی دیگر همسو با ارائه لیست از سوی احزاب و گروهها یکی از جریان های انتخاباتی مازندران دست به اقدام نادر و عجیب برخلاف روال معمول زده است.
به طوریکه یک کاندیدای ردصلاحیت شده را به عنوان سرلیست انتخاباتی خود در یکی از حوزه ها معرفی کرده است که به نظر می رسد بازگشت وی به کورس انتخابات را در پی داشته باشد. با بازگشت این کاندیدای ردصلاحیت شده، جریان انتخابات در این حوزه انتخاباتی دچار تغییر محسوسی می شود.
سوای موضوع پررنگ تر شدن فعالیت احزاب با ارائه لیست دیگر گروه های جامعه نسبت به برخی رفتار نامزدهای انتخاباتی عکس العمل نشان داده اند از جمله دانشجویان یکی از دانشگاه های مازندران با صدور اطلاعیه خطاب به نامزدهای انتخاباتی در خصوص هزینه های گزاف ناهار و شام تبلیغاتی تذکر دادند.
این دانشجویان اعلام کردند که اگر این نامزدهای انتخابات مجلس رویه فعلی خود را کنار نگذارند اسامی آنها را اعلام خواهند کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ در سراسر کشور و در استان مازندران با سه هزار و ۲۱۰ شعبه اخذ آغاز می شود.
حوزه های انتخابیه ۹ گانه مازندران شامل "ساری و میاندورود"، "قائمشهر، سوادکوه، سوادکوه شمالی، سیمرغ و جویبار"، "نکا، گلوگاه و بهشهر"، "تنکابن، رامسر و عباسآباد"، "نور و محمودآباد"، "نوشهر، چالوس و کلاردشت"، "بابل"، "آمل" و "بابلسر و فریدونکنار"است که بیشترین شعب اخذ رای مربوط به بابل، ساری و آمل است.
از این تعداد شعب اخذ رای ۲ هزار و ۵۶۹ شعبه ثابت و ۶۴۱ شعبه سیار در ۱۱ اسفند روز برگزاری انتخابات مستقر هستند، همچنین از مجموع شعب اخذ رای در مازندران یک هزار و ۴۶۸ شعبه شهری و یک هزار و ۷۴۲ شعبه در روستاهای استان برپا می شوند.
بنا به اعلام ستاد انتخابات مازندران از حوزههای انتخابیه ۹ گانه این استان در مجموع ۷۴۸ نفر برای تصاحب یکی از ۱۲ کرسی مازندران در مجلس دوازدهم نامنویسی کردند که پس از بررسی پروندهها و صلاحیت نامزدها در سه مرحله توسط هیئت اجرایی در استان، هیئت نظارت بر انتخابات کشور و شورای نگهبان و همچنین افرادی که انصراف دادند، در نهایت تا این لحظه با آمار جدید ارایه شده از سوی شورای نگهبان۴۵۳ نفر در گردونه رقابت انتخاباتی باقی ماندند.
تبلیغات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری از روز چهارشنبه ۲۵ بهمن در سراسر کشور آغاز شد و قرار است تبلیغات دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از دوم اسفند آغاز شود.