به گزارش ایرنا، رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در حاشیه آغاز بکار این طرح گفت: مقرر شد واکسن مهم پنوموکوک در برنامه واکسیناسیون عمومی قرار گیرد که این برنامه از امروز به صورت چند مرحلهای و با اولویت بخشی به مناطق محروم، در شهرستان بندرخمیر اجرا شد.
«پنومونی یک عفونت تنفسی حاد است که باعث التهاب و تجمع مایعات در ریهها میشود، تنفس را دشوار و دریافت اکسیژن را محدود میکند.
سرفه، درد قفسه سینه، تنفس دشوار و سریع و خس خس سینه از علایم این بیماری است؛ نوع شدید پنومونی در نوزادان سبب بیاشتهایی و تشنج میشود و درصورت درمان دیرهنگام و نامناسب میتواند به کاهش سطح هوشیاری و مرگ منجر شود.»
دکتر غلامعلی جاودان افزود: واکسن پنوموکوکی که وارد برنامه ایمن سازی کودکان میشود، پنوموسیل است و در سه دوز در گروههای سنی کودکان ۲ ماهه، کودکان چهار ماهه و کودکان ۱۲ ماهه تزریق میشود.
وی با اشاره به اینکه پنومونی پنوموکوکی علت اصلی مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در سراسر جهان است، بیان کرد: این واکسن سالیانه از مرگ حداقل یکهزار و ۵۰۰ کودک و عوارضی که این عفونت برای کودکان دیگر دارد، جلوگیری میکند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار کرد: شرکتهای دانش بنیان و تولیدکنندههای داخلی به تدریج واکسن پنوموکوک را تولید و درماههای آینده به بازار عرضه میکنند.
به گزارش ایرنا، پدرام پاکآیین دستیار وزیر بهداشت نیز روز گذشته در گفت وگو با ایرنا اعلام کرده بود: ۳.۵ میلیون دُز واکسن پنوموکوک خریداری و وارد کشور شده و در مرحله نخست در مناطق محروم استانهای جنوبی کشور توزیع میشود. این واکسن سالیانه حداقل از مرگ یکهزار و ۵۰۰ کودک جلوگیری میکند و از عوارضی که این عفونت برای هزاران کودک دیگر دارد، مانع میشود.